Verwijder CTB-Faker virus (Gratis Handleiding)

door Julie Splinters - - | Het type: Valse antispyware

CTB-Faker virus Verwijdering Handleiding

Wat is CTB-Faker ransomware virus?

Wat gevaren gaan er schuil achter het CTB-Faker virus?

Terwijl sommige hackers proberen om onoverwinnelijke bestand codering virussen te ontwerpen, proberen anderen, zoals de ontwerpers van het CTB-Faker virus, zonder succes de genialiteit van ransomware te imiteren. Het lijkt er op dat de onwerpers een bende amateurs is aangezien het gevraagde losgeld vrij gering is – maar $50. Daarnaast is ook het decoderen van de bestanden niet lastig. IAls ook jouw computer het doelwit van het virus, kom dan e weten hoe je het volledig verwijdert. Eén van de methodes is het installeren van ReimageIntego.

Na het analyseren van het virus, lijkt her erop alsof de cyber criminelen als voorbeeld de bekende ransomware – CTB Locker hebben. Terwijl dit laatste het werk is van ervaren hackers, heeft dit virus nog een lange weg af te leggen. Het is een fiet dat deze malware werkt als een Winrar SFX bestand. Na het activeren, pakt het verschillende VBS bestanden en uitvoeringsbestanden uit in de C:\ProgramData map. Een belangrijk teken van deze ransomware is fat het meerdere nep systeemfout berichten veroorzaakt. Wat interessant is, is dat het virus een WinRar map bevat met de indicatie van meerdere bestand extensies. CTB Faker zoekt dan de overeenstemmende bestand formaten, bv., .doc, .png, .jpg, en plaatst ze dan in de map die vergrendeld is met een bepaald wachtwoord.

The picture showing CTB Faker virus

Als deze operatie voltooid is, zal het je systeem herstarten. Bijgevolg zijn de slachtoffers verrast na het zien van de losgeldbrief. Dit verteld je dat de betaling binnen de zeven dagen dient te gebeuren, hierna wordt de som verdubbelt. Meer nog, de boeven voorien ook een Bitcoin adres – 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. Als het geld overgemaakt werd, wordt er van de slachtoffers verwacht dat ze de hackers contacteren via miley@openmailbox.org om de decoderingssleutel te ontvangen. Bovendien moeten geïnfecteerde gebruikers een wachtwoord ingeven in het CTB-Faker Decryptor venster. Als je wachtwoord correct is, wordt het zip bestand uitgepakt op je harde schijf. Hoewel 50 USD niet veel lijkt moet je zo’n betaling niet uitvoeren.

Wanneer infecteert het virus systemen?

Naast het nadenken over hoe je bestanden te herstellen, is het misschien ook interessant te weten hoe dit virus zich van computer tot computer verspreid. Terwijl de belangrijkste ransomware virussen uitgebreide, overtuigende spam mails gebruiken, geeft de CTB-Faker malware de voorkeur eraan zich te verpreiden via pornografische sites en andere domeinen met inhoud voor volwassenen. aangezien deze sites populair zijn bij een breed publiek, is het niet verrassend dat de grootste groep van geïnfecteerde gebruikers mannen zijn.

Het virus verspred zich specifiek via nep profielen die een wachtwoord bevatten en naar wachtwoord-beschermde striptease video’s leiden. Bijgevolg klikt een onwetende gebruiker op de link, download een .zip bestand en dan is het gewoon een kwestie van tijd voor de CTB-Faker ransomware zijn missie voltooid. In elk geval is de beste manier om aan deze dreiging te ontsnappen, zulke domeinen niet bezoeken. Het is natuurlijk ook absoluut een must om te beschikken over een betrouwbare anti-spyware die deze en gelijkaardige infecties detecteerd voor ze het systeem infiltreren. Laat ons het tenslotte hebben over het CTB-Faker verwijderingsproces.

Kan ik CTB-Faker efficient verwijderen?

De voorheen vermelde malware verwijdering tool is niet alleen handig voor het blokkeren van malware, het garandeert je ook dat de ransomware volledig verwijdert wordt. Om de dreiging uit te schakelen moet je beschikken over de nieuwste versie van de software. Als je problemen ondervind bij het opstarten of voltooien van de CTB-Faker verwijdering omdat je anti-virus afgesloten werd of gelijkaardige problemen, volg dan de recovery instructies onderaan deze pagina. Nadat de ransomware werd verwijdert, kan je de aandacht verleggen naar het herstellen van je vergrendelde data. Gelukkig hebben IT specialisten reeds een decoderingssleutel uitgebracht. Vergeet ten slotte ook niet dat voorzichtigheid een belangrijke deugd is die je helpt ontsnappen aan dit soort van dreigingen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele CTB-Faker virus Verwijdering Handleiding

Verwijder CTB-Faker door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal CTB-Faker weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi CTB-Faker verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder CTB-Faker door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van CTB-Faker is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat CTB-Faker succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen CTB-Faker en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen