Haal Coinhive Miner weg (Verwijdering Handleiding) - mrt 2018 update

Coinhive Miner Verwijdering Handleiding

Wat is Coinhive Miner?

De code van Coinhive wordt de basis van de meeste cryptojacking-aanvallen

De abstracte afbeelding van het schadelijke Coinhive Miner

Coinhive Miner is een schadelijk programma dat is ontworpen om Monero-cryptovaluta te ontginnen door gebruik te maken van het script van legitieme Coinhive-services. Merk op dat de ontwikkelaars van deze legale website-mijnwerker niet verbonden zijn met de malware. Criminelen die proberen de code op de site te infiltreren zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen, schenden de gebruiksvoorwaarden van Coinhive. Evenzo hebben mensen de neiging om deze schadelijke mijnwerker het Coinhive-virus te noemen.

De nep crypto-mijnwerker van Coinhive functioneert als een JavaScript dat als doel heeft om de rekenkracht van gebruikers die de website bezoeken te gebruiken zonder hun toestemming te vragen. Evenzo, zolang de gebruiker surft op de pagina, wordt zijn of haar CPU-kracht uitgebuit om de cryptovaluta van Monero te ontginnen.

In eerste instantie is de legitieme cryptovaluta-mijnwerker ‘mijn Coinhive’ ontwikkeld om gebruikers en eigenaars van websites te helpen een uitwisseling mogelijk te maken – mensen mogen hun CPU gebruiken in ruil voor een advertentievrije ervaring tijdens hun browsersessies. Hoe verleidelijk deze oplossing ook lijkt, is het de basis geworden van de meeste cryptojacking-aanvallen.

Met andere woorden, nadat gebruikers een manier hadden gevonden om geld te verdienen door digitale munten te delven, kwamen ze een probleem tegen. Het delven kost veel tijd. Om dat te versnellen, zijn verschillende tools gebruikt: van computerprocessors, videokaarten tot de ASIC-chips die speciaal voor dit proces zijn ontworpen.

Cybercriminelen hebben echter niet altijd de financiële middelen om dergelijke apparatuur te kopen (of zijn gewoon niet bereid om dat te doen). Evenzo willen ze illegale en snelle winsten maken door de Coinhive Miner-malware in het geheim te embedden om cryptovaluta te delven ten koste van de middelen van andere mensen.

Gebruikers moeten zich ervan bewust zijn dat lange periodes van cryptocurrency-delving geen computerhulpmiddelen achterlaten om andere processen te voltooien. Daardoor kunnen hun computers aanzienlijk langzamer werken, hun systeem bevriezen en kunnen ze geen normale programma's openen of laden. In sommige zeldzame gevallen kunnen ze volledig onbruikbaar worden!

Evenzo raden we u ten zeerste aan om Coinhive Miner te verwijderen om het welzijn van uw computer te beschermen. FortectIntego is de perfecte keuze als u dat snel wilt doen zonder veel moeite te doen. Download gewoon een antivirusprogramma en laat het uw computerbestanden scannen om de infectie te identificeren en te elimineren.

Ook is het verwijderen van Coinhive Miner een must om criminelen te weerhouden van het exploiteren van legitieme diensten. Houd er rekening mee dat criminelen, zolang als u schadelijke websites blijft bezoeken, uw CPU-energie blijft geven, geld blijven ontvangen om hun activiteit voort te zetten. Aarzel dus niet en controleer uw systeem nu op de aanwezigheid van Monero Miner.

De mM\eest voorkomende manieren waarop criminelen Coinhive exploiteren voor schadelijke doeleinden

Hoewel de crypto-delvingsdiensten nog steeds nieuw zijn in de cyberspace, hebben hackers ze al gebruikt bij verschillende substantiële cryptojacking-aanvallen. Ze proberen de schadelijke code in te bedden op websites waar mensen meer tijd doorbrengen om hun illegale winst te vergroten.

De illustratie van het schadelijke Coinhive MinerCoinhive Miner exploiteert het legitiem JavaScript op illegale wijze om zonder toestemming Monero op talloze websites te ontginnen.

De misdadigers vermommen het genoemde script op alle mogelijke manieren en browser-extensies zijn er een van. Een van deze voorbeelden is SafeBrowse. Het is aannemelijk dat fraudeurs populaire apps kunnen kwellen, hun broncode kunnen veranderen en ze kunnen corrumperen met Coinhive Miner. Android-gebruikers moeten vooral waakzaam zijn, omdat Android OS nog steeds zeer kwetsbaar is, wat de golf van variaties op het Android-virus verder aanmoedigt.

Bovendien maken ontwikkelaars van malware een nep-equivalente website op basis van populaire domeinen, zoals twitter.com.com. Deze typo-domeintechniek is niet nieuw omdat deze werd gebruikt voor het infecteren van de systemen van gebruikers met malware. Een van de meest opvallende voorbeelden is valse webpagina's op basis van Amazon.

Omdat gebruikers vaak het URL-adres van het domein verkeerd intypen, kunt u zich voorstellen welke winsten de criminelen ontvangen nadat tientallen of honderden bezoekers per ongeluk hun pagina's hebben bezocht. De menselijke honger naar geld kennende, gaan fraudeurs echter al in het offensief en misleiden gebruikers tot het installeren van Coinhive Miner in de vorm van verschillende apps en gehackte sites.

Hackers profiteren van de slachtoffers van zwendels op het gebied van technische ondersteuning voor hun eigen voordeel

Ondanks veel informatie over phishing-aanvallen in zwendels voor technische ondersteuning, neigen mensen er nog steeds toe om in te gaan op nepberichten die erop aandringen de criminelen te bellen of zogenaamde beveiligingssoftware te downloaden. Sinds het nieuwe tijdperk van blockchains is aangebroken, veranderden criminelen tijdens dergelijke aanvallen hun tactieken naar om cryptovaluta te delven.

Wanneer u wordt omgeleid naar een website die beweert dat uw systeem is besmet met het Zeus-virus en u verzoekt de voorgestelde actie binnen 5 seconden uit te voeren, dan moet u zich haasten. In plaats van aan de eisen te voldoen, moet u snel de pagina verlaten, want hoe langer u daar blijft, hoe meer cryptocoins u voor de afpersers zult ontginnen.

Om het nog erger te maken, kunnen fraudeurs proberen om u op deze webpagina's te vergrendelen. In dat geval moet u de webpagina krachtig afsluiten via Taakbeheer.

Ten slotte, om gebruikers door te sturen naar de websites met het verborgen script Coinhive Miner, gebruiken oplichters ook de oude adware-techniek. Dit potentieel ongewenste programma (PUP) dat is ontworpen om uw browser aan te passen en zijn verkeer naar specifieke sites om te leiden, is er een perfecte manier voor.

Wat meer is, dit type browser-malware komt niet alleen voor in de vorm van een onafhankelijke app, maar functioneert ook via AutoConfigURL en soortgelijke scripts. Gewone gebruikers zullen zijn aanwezigheid pas opmerken als een stroom van advertenties op hun computerschermen binnenkomt.

Aan de andere kant, ondanks hoe onvermijdelijk en onoverwinnelijk deze nieuwe malwarestrategie lijkt, zijn er manieren om van Coinhive Miner af te komen of een ander cryptocoin delvend-script op uw systeem te detecteren.

Manieren om Coinhive Miner(s) te identificeren en te de-installeren

Omdat oplichters relatief snel zijn n het ontwikkelen van nieuwe cryptojacking-technieken, proberen malware-onderzoekers antivirusprogramma's te upgraden om onervaren computergebruikers te beschermen. Het team van Losvirus.es waarschuwt echter dat mensen ook zelf voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de infiltratie- of de crypto-valuta-malware te voorkomen:

  • als u wordt omgeleid naar een scam-site voor technische ondersteuning die suggereert om een ​​Microsoft-specialist te bellen via een specifiek telefoonnummer, sluit u de webpagina;
  • lees beoordelingen van gebruikers voordat u een nieuwe plug-in of app downloadt uit de Google Play Store;
  • stel uw browser opnieuw in als u omleidingen naar een ongewenste site of het verschijnen van pop-upwebsites op de achtergrond van een browser opmerkt;
  • scan de browser en het systeem regelmatig met beveiligingshulpmiddelen;
  • controleer Taakbeheer en zoek naar apps die meer dan 30% CPU-geheugenbronnen gebruiken.

Tot slot, als u vermoedt dat er zich malware voor het delven van munten in uw computer is geslopen, scant u de computer dan met verschillende hulpprogramma's voor het elimineren van malware. Probeer FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner en Malwarebytes te gebruiken om de Coinhive Miner of andere nakomelingen van dit virus te detecteren en te verwijderen.

Opmerking: De verwijdering van Coinhive Miner is simpelweg afhankelijk van de antivirussoftware die u gebruikt. Als die robuust genoeg is om de nepwebsite en de code te detecteren, is uw computersysteem veilig. Anders is het slim om de keuzes van uw beveiligingsprogramma opnieuw te overwegen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen