Verwijder Bart virus (Virus Verwijdering Instructies)

Bart virus Verwijdering Handleiding

Wat is Bart ransomware virus?

Informatie de nieuwe ransomware variant – het Bart virus

Bart ransomware een bestandsversleuteld virus, dat gecreëerd is door de Locky virus’ auteurs. Net als Locky, verspreid het zich als een JS bestand, dat gebruik maakt van RockLoader malware om stilletjes geïnfecteerde bestanden te downloaden en te installeren op een besmette computer. Daarnaast werkt het Bart virus op de computer van een slachtoffer zonder internetconnectie. Dit betekent dat het virus niet gestopt kan worden door de internetverbinding te verbreken. Het communiceert niet met de controle en commandeer server en het verzend de unique versleutelcode er niet naar toe, maar het installeert de encryptie methode locaal en maakt gebruik van een net wat andere techniek om bestanden ontoegankelijk te maken. In plaats van te versleutelen met RSA of AES encryptie algoritmes, plaatst Bart elk bestand in een ZIP archief en beschermt het met een wachtwoord. Het voegt .bart bestandsextensie toe aan bestandsnamen en dat is waar de naam van deze ransomware vandaan komt. De gearchiveerde bestanden zien er als volgt uit: example.txt. bart.zip.

Let op: We hebben ontdekt dat onderstaande computer “threat” vanzelf de taalinstellingen controleert voordat het versleutelproces start en in het geval dat de standaard taal is ingesteld op Russich, Oekraïns of Wit-Russisch, stopt het virus en de-installeert het zichzelf. Is dit niet het geval dan wordt de installatie voortgezet.

Het is onwaarschijnlijk dat het virus uw bestanden onversleuteld laat aangezien het met meer dan 160 verschillende bestandstypes werkt, dit betekent dat alle bestanden met een extensie waar dit virus zich op richt versleuteld worden, inclusief documenten, foto’s, audio, videobestanden en veel meer. Net als elk ransomware-type virus traditioneel doet laat de Bart Malware een ransome bericht achter, in het Frans, Spaans, Duits of Italiaans. Daarnaast verandert het de desktop achtergrond met het recover.bmp plaatje, dit ziet er exact hetzelfde uit als die van het Locky virus. Het ransome bericht wijst gebruikers op een betaalsite, deze kan alleen benaderd worden met een TOR browser. De betaalsite stelt voor de Bart Decryptor af te nemen voor 3 BitCoins, bijna 2000 US dollars en dat is een buitensporig hoge ransom prijs. Het is van belang te weten dat de betaalsite verdacht veel lijkt op die van Locky Decryptor. We raden niet aan om deze borgsom te betalen aangezien de fraudeurs u mogelijk niet voorzien van het wachtwoord van deze bart.zip archieven. Onze suggestie is om Bart zo snel mogelijk van uw computer te verwijderen en de beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een anti-malware programma zoals FortectIntego.

Hoe zijn .Bart.zip bestanden te ontgrendelen

Helaas is deze malware een exceptioneel sterke variant van de ransomware, omdat de Locky makers erg goed weten wat ze doen. Ze hebben eerder al één van de meest succesvolle en onkraakbare computer virussen in de geschiedenis van malware geschreven. Dit betekent dat hun nieuwe virus waarschijnlijk net zo sterk is als de voorgaande. Daarom is het onwaarschijnlijk dat cyber veiligheidsexperts op korte termijn in staat zijn om decryptie software te maken. Zoals gebruikelijk is de enige mogelijke manier om verloren bestanden terug te halen, het importeren van een backup. Helaas neemt niet iedereen de moeite om op tijd een backup te creëren. Als je geen backups hebt, maar je wilt leren hoe je ze kunt maken, lees dan dit artikel – How to backup your files? Als je een backup hebt zul je het virus eerst moeten verwijderen en vervolgens het opslagmedium in de PC pluggen om de bestanden te importeren.

Hoe verspreid het Bart virus zich?

Het virus verspreid zich via kwaadaardige e-mail campagnes die een .zip bestand in de bijlage hebben. Het is gebruikelijk dat auteurs van ransomware e-mails versturen met als onderwerp Photos. Bestanden die aan deze kwaadaardige e-mails toegevoegd zijn hebben vaak de titel image.zip, picture.zip, photos.zip en vergelijkbaar. Deze archieven bevatten een JavaScript code en als de gebruiker het start download het zich direct en installeert het de RockLoader malware, wat een tussenlader is. Deze malware download het Bart virus en start het. De makkelijkste manier om infectie van ransomware op je PC te voorkomen is door weg te blijven van verdachte e-mail die van onbekende mensen of bedrijven komen en natuurlijk door uw computer beschermd te houden door anti-malware software te installeren.

Bart verwijder tutorial

Houd alstublieft in gedachte dat het Bart virus extreem gevaarlijk is en dat je het niet handmatig kunt verwijderen tenzij je een vaardige IT expert bent. Zoals gezegd, dit virus installeert RockLoader malware en het is nodig om het volledig te verwijderen, inclusief de restanten. Daarom is de beste oplossing het runnen van een systeemscan met krachtige anti-malware software. We twijfelen er niet aan dat Bart weigert makkelijk weg te gaan en probeert het slachtoffer tegen te houden de software te verwijderen, daarom heeft het 2-Spyware team instructies voorbereid over hoe je dit op de juiste manier kunt doen. Je kunt ze hieronder vinden:

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Bart virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Bart door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Bart is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Bart succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Bart en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen