Haal AutoLocky weg (Verbeterde Handleiding)

AutoLocky Verwijdering Handleiding

Wat is AutoLocky?

Wat is het AutoLocky virus en hoe kan ik het behandelen?

Het lijkt dat de groei van nieuwe ransomware varianten de komende tijd nog niet gaat stoppen. Een nieuw virus is losgelaten op deze wereld, met de naam AutoLocky ransomware. Het lijkt erop dat deze computer bedreiging probeert de naam van het beruchte Locky virus aan te nemen om zo gevaarlijker over te komen. Gelukkig heeft onderzoek achterhaald dat dit virus veel minder gesofisticeerd is. Anders dan de ernstige virussen is dit virus geprogrammeerd in AutoIt taal. Daarom was het ook niet verassend dat het niet lang duurde voor computerexperts om deze code te kraken en een Autolocky ontcijferings-mechanisme te maken.

Dit virus is ontworpen om op dezelfde manier te reageren als het Locky virus. Eenmaal het binnendringt in de computer van het slachtoffer, versleutelt het de persoonlijke gegevens door gebruik te maken van en AES-128 versleutelings-algoritme. Net zoals Locky, versleutelt de AutoLocky malware met de .locky bestand extensie. Dit virus kan verschillende soorten files vergrendelend, onder ander: .doc, .txt, .xls, .docx, .doxm, .rar, .jpeg. Als je het nog niet zo weten kunnen versleutelde bestanden niet meer geopend worden. Als men dan hun bestanden wilt openen moet men deze cybercriminelen eerst geld betalen. Het virus eist 0.75 Bitcoin, wat te vergelijken valt met 325 USD. Hoe belangrijk de bestanden ook voor je zijn, kan je best niet met haast en spoed betalen.

Dus wanneer de bestanden versleuteld zijn, creëert het AutoLocky virus twee bestanden. – Info.txt en Info.html. Deze bestanden voorzien dan instructies om het geld over te schrijven aan de cybercriminelen. Op hetzelfde moment verwijdert het virus de sleutels van de computer en stuurt ze door naar commando en controle centers. Nu komt er iets belangrijk dat je moet weten over dit virus. Hoewel het Locky virus niet ontcijferd kan worden kan Autolocky dat wel. Het verbergt zich enkel achter de naam van Locky om gebruikers bang te maken. Op de volgende pagina kan je een link vinden om een tool te vinden dat Autolocky ontcijferd. Alhoewel je eerst het Autolocky virus moet verwijderen voordat je de bestanden terug ontcijferd. Omdat het moeilijk is om ransomware te verwijderen raden wij je aan om gebruik te maken van een sterke anti-malware software, als voorbeeld raden wij FortectIntego aan.

Hoe verspreidt het Autolocky virus zich?

Alhoewel er nog geen exacte informatie is over hoe het virus verspreid wordt, is het feit dat het de pc van het slachtoffer binnenkomt in de vorm van een pdf-bestand is best wel logisch. Omdat dit bij de meeste ransomware zo gebeurd. We denken vooral dat het verspreid wordt door spam-e-mails en alles wat je moet doen is het niet openen van verdachte e-mails. Vermijd vooral het openen van bijgevoegde bestanden en hou je zelf weg van mails die in je Spam of Junk folders eindigen.

Als je erachter wil komen hoe dat je Autolocky verwijderd en je eigen bestanden ontcijferd, bekijk dan pagina 2.

Verwijder het Autolocky ransomware virus en ontcijfer je bestanden.

Gelukkig, zoals al eerder is aangegeven, hebben computerexperts een fout gevonden in AutoLocky wat ervoor zorgt dat ze een ontcijfer tool hebben kunnen ontwerpen. Hierdoor kunnen mensen die leiden aan versleutelde bestanden toch veilig hun data ontcijferen. Je kan het ontcijferings-tool hier downloaden.Vergeet wel niet voordat je je bestanden ontcijferd je eerst het virus moet verwijderen, zodat het in de toekomst zeker geen bedreiging meer kan vormen. Als je geavanceerd met een computer kan werken kan je proberen het virus manueel te deinstalleren door gebruik te maken van onze gids, hieronder gegeven. Alhoewel we je toch aanbevelen om gebruik te maken van een gemakkelijkere automatische tool. Wij raden aan om gebruik te maken van het FortectIntego anti-spyware software. Vervolgens een volledige systeem scan uit te voeren en dan zullen alle kwaadaardige programma’s in enkele muisklikken van je pc verwijderd worden. Vanaf dan kan je gebruik maken van ons ontcijferings-programma. Alvast veel succes!

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele AutoLocky Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder AutoLocky door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van AutoLocky is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat AutoLocky succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen AutoLocky en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen