Gevaarlijkheidsmeter:  
  (97/100)

Haal AutoLocky weg (Verbeterde Handleiding)

door Lucia Danes - - | Het type: Valse antispyware

Wat is het AutoLocky virus en hoe kan ik het behandelen?

Het lijkt dat de groei van nieuwe ransomware varianten de komende tijd nog niet gaat stoppen. Een nieuw virus is losgelaten op deze wereld, met de naam AutoLocky ransomware. Het lijkt erop dat deze computer bedreiging probeert de naam van het beruchte Locky virus aan te nemen om zo gevaarlijker over te komen. Gelukkig heeft onderzoek achterhaald dat dit virus veel minder gesofisticeerd is. Anders dan de ernstige virussen is dit virus geprogrammeerd in AutoIt taal. Daarom was het ook niet verassend dat het niet lang duurde voor computerexperts om deze code te kraken en een Autolocky ontcijferings-mechanisme te maken.

Dit virus is ontworpen om op dezelfde manier te reageren als het Locky virus. Eenmaal het binnendringt in de computer van het slachtoffer, versleutelt het de persoonlijke gegevens door gebruik te maken van en AES-128 versleutelings-algoritme. Net zoals Locky, versleutelt de AutoLocky malware met de .locky bestand extensie. Dit virus kan verschillende soorten files vergrendelend, onder ander: .doc, .txt, .xls, .docx, .doxm, .rar, .jpeg. Als je het nog niet zo weten kunnen versleutelde bestanden niet meer geopend worden. Als men dan hun bestanden wilt openen moet men deze cybercriminelen eerst geld betalen. Het virus eist 0.75 Bitcoin, wat te vergelijken valt met 325 USD. Hoe belangrijk de bestanden ook voor je zijn, kan je best niet met haast en spoed betalen.

AutoLocky ransomware demands money

Dus wanneer de bestanden versleuteld zijn, creëert het AutoLocky virus twee bestanden. – Info.txt en Info.html. Deze bestanden voorzien dan instructies om het geld over te schrijven aan de cybercriminelen. Op hetzelfde moment verwijdert het virus de sleutels van de computer en stuurt ze door naar commando en controle centers. Nu komt er iets belangrijk dat je moet weten over dit virus. Hoewel het Locky virus niet ontcijferd kan worden kan Autolocky dat wel. Het verbergt zich enkel achter de naam van Locky om gebruikers bang te maken. Op de volgende pagina kan je een link vinden om een tool te vinden dat Autolocky ontcijferd. Alhoewel je eerst het Autolocky virus moet verwijderen voordat je de bestanden terug ontcijferd. Omdat het moeilijk is om ransomware te verwijderen raden wij je aan om gebruik te maken van een sterke anti-malware software, als voorbeeld raden wij ReimageIntego aan.

Hoe verspreidt het Autolocky virus zich?

Alhoewel er nog geen exacte informatie is over hoe het virus verspreid wordt, is het feit dat het de pc van het slachtoffer binnenkomt in de vorm van een pdf-bestand is best wel logisch. Omdat dit bij de meeste ransomware zo gebeurd. We denken vooral dat het verspreid wordt door spam-e-mails en alles wat je moet doen is het niet openen van verdachte e-mails. Vermijd vooral het openen van bijgevoegde bestanden en hou je zelf weg van mails die in je Spam of Junk folders eindigen.

Als je erachter wil komen hoe dat je Autolocky verwijderd en je eigen bestanden ontcijferd, bekijk dan pagina 2.

Verwijder het Autolocky ransomware virus en ontcijfer je bestanden.

Gelukkig, zoals al eerder is aangegeven, hebben computerexperts een fout gevonden in AutoLocky wat ervoor zorgt dat ze een ontcijfer tool hebben kunnen ontwerpen. Hierdoor kunnen mensen die leiden aan versleutelde bestanden toch veilig hun data ontcijferen. Je kan het ontcijferings-tool hier downloaden.Vergeet wel niet voordat je je bestanden ontcijferd je eerst het virus moet verwijderen, zodat het in de toekomst zeker geen bedreiging meer kan vormen. Als je geavanceerd met een computer kan werken kan je proberen het virus manueel te deinstalleren door gebruik te maken van onze gids, hieronder gegeven. Alhoewel we je toch aanbevelen om gebruik te maken van een gemakkelijkere automatische tool. Wij raden aan om gebruik te maken van het ReimageIntego anti-spyware software. Vervolgens een volledige systeem scan uit te voeren en dan zullen alle kwaadaardige programma’s in enkele muisklikken van je pc verwijderd worden. Vanaf dan kan je gebruik maken van ons ontcijferings-programma. Alvast veel succes!

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele AutoLocky Verwijdering Handleiding:

Verwijder AutoLocky door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal AutoLocky weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi AutoLocky verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder AutoLocky door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van AutoLocky is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat AutoLocky succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen AutoLocky en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen