Verwijder .zzzzz virus (Verbeterde Handleiding) - Ontgrendel stappen ingevoegd

.zzzzz virus Verwijdering Handleiding

Wat is .zzzzz bestandsextensie- virus?

Slecht nieuws: Locky verbergt zich onder de .zzzzz-bestandsextensie

Van het .zzzzz bestandsextensie-virus is aangetoond dat het een andere versie van het bedreigende Locky-virus is. De huidige gebeurtenissen tonen aan dat Locky op succesvollewijze opnieuw zijn titel heeft geclaimd van de gevaarlijkste cyberbedreiging. Interessant genoeg, is er sprake van een zichtbare concurrentie tussen de hackers die deze bedreiging hebben gecreëerden Cerber, die hun 6de versie hebben geïntroduceerd: Cerber 4.1.6. De Locky-ontwikkelaars zouden kunnen worden geprezen voor hun gevoel voor humor omdat ze zijn overgegaan van op mythologie-geïnspireerde infecties, zoals ODIN en Thor, naar virussen als .shit virus, .aesir en .zzzzz bestandsextensie-bedreigingen. De nieuwe versie is vernoemd naar de overeenkomstigebijgevoegde extensie. Er hoeft echter geen paniek op te treden, omdat u zich moet concentreren op het verwijderen van het .zzzzz virus. Verspil daarom geen tijd en installeer FortectIntego om het proces te bespoedigen.

Hoewel er incidentele verhalen zijn dat deze gijzelsoftware de databanken van medische instellingen en grote bedrijven heeft gekaapt, hebbengewone gebruikers zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen gemaakt over hun cyberveiligheid. Het was maar een kwestie van tijd totdat de auteurs van deze angstaanjagende cyberinfectie een nog vervelender campagne zouden starten. Het nieuws over dedetectie van het virus op Facebook in de vermomming van een .svg-bestand ging razendsnel rond op het internet. Bij deze gelegenheid hebben de schurken een “back-up” – .zzzzz-malware gelanceerd. Er zijn niet veel bijgewerkte functies, de belangrijkste is de gewijzigde extensie die is gekoppeld aan de gecorrumpeerdedata. Nu worden waardevolle documenten, afbeeldingsbestanden, audio- en mediabestanden gelabeld met [8_random_characters] – [4_random_characters] – [4_random_characters] – [4_random_characters] – [12_random_characters].zzzzz-extensies. Het virus stelt zijn eisen in de INSTRUCTIE.html, _6-INSTRUCTIE.html en -INSTRUCTIE.bmp-bestanden.

$|$+$**
|+__.-
!!! BELANGRIJKE INFORMATIE!!! Al uw bestanden zijn versleuteld met RSA-2048 en AES-128 cijfers. Meer informatie over RSA en AES vindt u hier: hxxp://en.wikipedia.org/wiki/RSA (cryptosysteem) hxxp://en.wikipedia.org/wiki/Advanced Encryption Standard Het ontsleutelen van uw bestanden is alleen mogelijk met de privé-sleutel en het ontsleutelprogramma dat op onze geheime server staat. Om uw privé-sleutel te ontvangen, moet u een van de volgende links opvolgen. Indien al deze adressen niet beschikbaar zijn, gaat u als volgt te werk: 1. Download en installeer TorBrowser: hxxp://www.torproject.org/download/download-easy.html 2. Na een succesvolle installatie, draai de browser en wacht op initialisatie. 3. Vul de adresbalk in: 4. Volg de instructies op de site. _$+=$.$-*$$$ +*-++|| *==_*-a- __+$|+++-$-.+

Wat betreft de losgeldbrief, is het lopende losgeld vastgesteld op $ 740, terwijl het nog steeds verschilt, afhankelijk van of de geïnfecteerde gebruiker een gewone persoon of een bedrijf is. Helaas vergemakkelijkt het datalekwat betreft het Bureau van Personeelsbeheer (OPM), alleen de cybercampagne van de .zzzzz-kaping. Nadat de schurken de persoonsgegevens van miljoenen federale werknemers hadden verkregen, kwamen ze op de proppen met veel meer destructieve infecteringstechnieken. Ongeacht hoe gevaarlijk dit virus kan lijken, moet u de .zzzzz-gijzelsoftware meteen verwijderen. Tenslotte willen we u waarschuwen om Locky Decrypter die door de hackers wordt bevorderd, NIET te installeren. Er is geen garantie dat u de bestanden zult ophalen nadat u het geld heeft overgemaakt. Het programma kan de bestanden versleutelen, maar in ruil de geïnfecteerde bestanden op het systeem achterlaten, waardoor de kaping in de toekomst opnieuw kan worden geactiveerd.

Locky reappaears as .zzzzz file virus

Hoe kan uw pc besmet raken met het virus?

De gijzelsoftware heeft zijn distributiekanalen uitgebreid door zich via e-mailbijlagen op gebruikers te gaan richten. Helaas blijven ze het rendabele hulpmiddel om de .zzzzz-viruskaping af te leveren. Uit recente gevallen blijkt dat de malware zich als Amazon kan vermommen en u de e-mail stuurt met een .zip-bijlage die informatie bevat over uw bestelling. Als alternatief kunnen sommige e-mailberichten valselijk beschuldigen van gedetecteerde illegale activiteiten die doorhet OPM zouden zijn verzonden. Tuin niet in dergelijke misleiding en werk uw beveiligingsapplicaties bij. Houd er rekening mee dat het virus zich via trojans verspreidt. De laatstgenoemden kunnen zich op de websites verbergendieillegaal gekopieerde inhoud of soortgelijke P2P-bestandsdelende domeinen.

U ontdoen van de .zzzzz-gijzelsoftware

Aangezien de infectie een uitgebreide structuur heeft, moet u geen tijd verspillen aan een handmatige .zzzzz-verwijderingsprocedure. In plaats daarvan installeert en update u beter uw anti-spyware toepassingen, zoals FortectIntego of Malwarebytes, die ook de trojans die de ransomware uitvoeren, kunnen detecteren. Nadat u het .zzzzz-virus volledig heeft verwijderd, raadpleegt u de aanbevelingen om de verloren gegane gegevens te herstellen. De beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van de back-ups. Als u die niet heeft, gebruik dan de volgende aanbevolen hulpprogramma's. Ten slotte, let extra goed op de ontvangen spam en gewone e-mailberichten. Zelfs als u het bericht van eengerenommeerd bedrijf krijgt, controleer het dan op grammatica- en typefouten. Die kunnenmisschien een hint zijn dat een van de Locky-versies probeert om uw apparaat aan te vallen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .zzzzz virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder .zzzzz door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .zzzzz is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .zzzzz succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .zzzzz van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .zzzzz, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Helpt Data Recovery Pro?

Als u geen kopieën van uw bestanden heeft, kan dit hulpprogramma uw enige kans zijn om tenminste een aantal belangrijke bestanden te herstellen. Oorspronkelijk helpt het hulpprogramma de beschadigde of verloren bestanden op te halen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .zzzzz ransomware;
 • Herstel ze.

De effectiviteit van de Windows Vorige Versies-functie

Als de functie systeemherstel (in het Engels ‘System Restore’) is ingeschakeld, kunt u toegang krijgen tot de eerder opgeslagen kopie van uw document. Deze methode kan echter wel erg tijdrovend zijn.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Hoe werkt ShadowExplorer?

Het grootste voordeel van dit programma is de mogelijkheid om schaduwvolume-kopieën te openen en kopieën van de verloren gegane gegevens te maken. Deze methode is echter alleen succesvol in het geval dat het .zzzzz-bestandsextensie-virus deze niet vooraf heeft verwijdert.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .zzzzz en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen