Haal Zbot weg

Zbot Verwijdering Handleiding

Wat is Zbot?

Zbot is een gevaarlijk Trojaans paard, dat gebruikt wordt om persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, aanmeld gegevens en gelijkaardige informatie te stelen. Van zodra dit virus je pc binnendringt, wijzigt het je instellingen en registreerd het je toetsenbord aanslagen. In feite bestaat deze bedreiging uit drie delen: een toolkit, Trojaan, en de commando & controle server. Volgens experten wordt het eerste deel gebruikt om de dreiging te creëren, het tweede om de pc aan te passen, en het derde om de volledige controle over het virus te verzekeren. Hierdoor kunnen hackers Zbot makkelijk bijwerken en zelf toegang krijgen tot het besmette systeem.

Hoe kan Zbot mijn pc besmetten?

De Zbot trojaan wordt meestal met behulp van spam verspreidt. Je kan misleid worden om dit virus te downloaden als je valt voor een nep boodschap die eruit ziet alsof ze door een betrouwbaar bedrijf verstuurd werd. Zulke nep mails maken meestal meldig van vliegtuigtickets, ontbrekende leveringen of postpaketten en gelijkaardige zaken die de intresse van de mensen opwekken. Hier is een voorbeeld van zo’n bericht:

——– Original Message ——–
Subject: Ninja Killed – Postal Tracking #PSGMR64782BY2C2
Date: Wed, 15 Apr 2009 16:32:50 +0900
From: United Parcel Service of America ottorios@ibfd.com
To: recipient.com

Hello!
We were not able to deliver postal package you sent on the 14th of March in time because the recipient’s address is not correct.
Please print out the invoice copy attached and collect the package at our office.
Your United Parcel Service of America

What is more, Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen has some backdoor functionality and may even record keystrokes.

Weet dat de link of bijlage gekoppeld aan deze mails dient om de Trojaan te downloaden. Wat meer is, Zbot werd ook verdeeld door besmette websites en drive-by download aanvallen.

Als je denkt dat je machine geïnfecteerd is door de Zbot Trojaan, velies dan geen tijd wan je kan je persoonlijke gegevens en andere belangrijke gegevens kwijtspelen.

Hoe Zbot verwijderen?

Als je denkt dat je pc besmet is door Zbot of andere kwaadaardige software, scan je machine dan met een bijgewerkte anti-spyware. In dit geval raden we de volgende beveiligingsoplossingen aan: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Verwijdering gidsen in andere talen