Haal www-mysearch.com weg (Virus Verwijdering Handleiding) - apr 2018 update

www-mysearch.com Verwijdering Handleiding

Wat is www-mysearch.com?

www-mysearch.com is een twijfelachtige zoekmachine die browserinstellingen zonder toestemming wijzigt

De www-mysearch.com-PUP

www-mysearch.com is een browser-hijacker die van invloed kan zijn op Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer of andere webbrowsers door hun instellingen te wijzigen. Deze verdachte toepassingen worden meestal zonder toestemming van gebruikers in de machines van gebruikers ingebracht, met behulp van de software-bundelingmethode. Daarom worden browser-hijackers ook door beveiligingsonderzoekers gecategoriseerd als potentieel ongewenste programma's (PUP’s).

OVERZICHT
Naam www-mysearch.com
Type Browser-hijacker/PUP
Getroffen browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer, etc.
Grootste gevaren Gestolen persoonlijke informatie en malware-infecties
Distributie Bundeling
Symptomen

Gewijzigde browserinstellingen, buitensporige advertenties, vertraging van de browser, enz.

Eliminatie

Download en installeer FortectIntego voor automatische eliminatie. Handmatige instructies zijn ook beschikbaar

De ontwikkelaars beweren dat de toepassing zeer strenge eisen stelt aan de zoekresultaten, dus de koppelingen die deze bieden, zijn het meest nauwkeurig geselecteerd. Dat is echter niet helemaal het geval. De waarheid is dat de ontwikkelaars van de www-mysearch.com-kaper alleen geld willen verdienen door gebruikers te laten kennismaken met zoveel mogelijk gesponsorde inhoud. Daarom zijn de beweringen dat de resultaten juist zijn nep en hebben gebruikers in plaats daarvan te maken met overmatige hoeveelheden aan advertenties.

We begrijpen dat gebruikers in de val gelokt kunnen worden omdat ze de PUP willen behouden. www-mysearch.com stelt gebruikers in staat om de achtergronden te verwisselen, die een spectaculair uitzicht laten zien en het algemene ontwerp van de website is eenvoudig, maar ziet er goed uit.

Laat u echter niet misleiden door deze prachtige waarnemingen, want de dubieuze app kan uw virtuele en computerveiligheid in gevaar brengen. U moet www-mysearch.com verwijderen zodra u deze bemerkt, vooral als het programma zonder toestemming in uw systeem is binnengekomen.

Er is een handvol redenen waarom mensen deze zoeksite niet zouden moeten gebruiken. Over het algemeen gesproken zijn de zoekresultaten die deze site biedt mogelijk erg onbetrouwbaar in vergelijking met Google, Bing of Yahoo. Hoewel Bing legitiem is, moet u er niet op vertrouwen omdat het gerelateerd is aan het www-mysearch.com-virus of een andere zoekmachine. Bing is alleen betrouwbaar wanneer het niet samenwerkt met derden.

De www-mysearch.com browser-hijacker

Hieronder volgen de aspecten van de www-mysearch.com-kaper die u problemen kunnen bezorgen:

 • www-mysearch.com is een browser-hijacker. Daarom wijzigt deze dubieuze app de startpagina, de nieuwe tabblad-URL en de zoekmachine en stelt deze in op www-mysearch.com. Deze wijziging lijkt in eerste instantie klein. Als gebruikers echter besluiten dat ze naar de gebruikelijke zoekmachine terug willen navigeren, merken ze dat die actie onmogelijk is, omdat alleen de kaper de instellingen automatisch opnieuw toepast.
 • www-mysearch.com is gerelateerd aan onbekende partijen en kan browser-omleidingen naar onveilige websites veroorzaken. Onze beveiligingsexperts hebben de zoekresultaten gecontroleerd die deze zoekmachine biedt en hebben ontdekt dat een aanzienlijk deel van de aangeboden links wordt gesponsord. Wanneer we spreken van zoekmachines van derden, is dat niet verrassend. De omleidingen zijn echter alarmerend omdat sommige derden proberen deze zoekmachine te misbruiken voor het verspreiden van andere PUP's of zelfs virussen.
 • Naast verdachte omleidingen kan de PUP een enorme hoeveelheid advertenties weergeven. Surfen op het internet kan tot een hel worden wanneer elke website die u bezoekt, is bedekt met pop-ups, hyperlinks, banners, videoadvertenties en dergelijke. Als u niet bereid bent dergelijke inhoud van derden te ontvangen, moet u de verwijdering van www-mysearch.com niet uitstellen.
 • De ongewenste toepassing kan gebruik maken van persoonlijke niet-identificeerbare informatie (zoektermen, bekeken pagina's, kliks, hardware-/software-informatie, browsertype, taal, IP-adres, PC's locatie, etc.). Dergelijke gegevens worden verzameld om een ​​online profiel te maken en gebruikers worden vervolgens overladen met gerichte advertenties.
 • Zodra het www-mysearch.com-virus registers beschadigt, onderdeel wordt van het opstarten van Windows en processen gaat uitvoeren in Taakbeheer, kan elk van de webbrowsers trager worden, bevriezen en vaker crashen dan voorheen.

Als u al bent omgeleid naar www-mysearch.com, en vertragingen en andere ongemakken hebt bemerkt, raden we aan FortectIntego te installeren en de volledige systeemcontrole uit te voeren. Hierna zal uw webbrowser PUP-vrij zijn en zo soepel werken alsof hij net is geïnstalleerd.

Het mogelijk ongewenste programma www-mysearch.comwww-mysearch.com is een browser-hijacker die de instellingen van de webbrowser wijzigt en nep-zoekresultaten weergeeft

Gemakkelijke manieren om ongewenste programma's te vermijden

Browser-hijackers zijn geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's omdat ze zich verspreiden via softwarebundeling: dat is een extreem populaire marketingcampagne die wordt gebruikt door freeware-ontwikkelaars en PUP-ontwikkelaars. Het is onwaarschijnlijk dat gebruikers zelf hun machines zouden injecteren met talloze advertenties en systeemvertragingen.

Daarom is het van cruciaal belang om te leren hoe u gratis software op het internet correct kunt installeren. Beveiligingsdeskundigen adviseren om het volgende te doen:

 • Klik tijdens de installatie nooit te gehaast op de knop “Volgende” zonder eerst goed te kijken;
 • Lees de EULA en het privacybeleid voordat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden;
 • Kies altijd de Geavanceerde of Aangepaste installatiemodus wanneer daarom wordt gevraagd. Vermijd de Aanbevolen of Snelle instellingen, omdat ze niet voldoende de volledige reeks programma's beschrijven die op het punt staat te worden geïnstalleerd;
 • Verwijder in de geavanceerde modus alle vinkjes naast de invoegtoepassingen, mediaspelers, werkbalken, browserextensies en vergelijkbare nutteloze software.

Het www-mysearch.com-virus

Verwijder www-mysearch.com permanent van uw computer

Het spreekt voor zich dat het verwijderen van www-mysearch.com uw topprioriteit moet zijn. Het is nooit een goed idee om dergelijke dubieuze applicaties te gebruiken. Daarom raden we aan om de legitieme Bing-zoekmachine te gebruiken, omdat deze u niet zal overspoelen met ongewenste advertenties of uw browser zal vertragen.

U verwijdert het www-mysearch.com-virus handmatig of automatisch. Dat laatste is handiger en duurt maar een paar minuten. Het enige wat u hoeft te doen is een betrouwbaar beveiligingsprogramma te downloaden, het bij te werken en een volledige systeemscan uit te voeren.

Als alternatief kunt u www-mysearch.com ook handmatig verwijderen. U vindt onze gedetailleerde handleiding onder dit artikel. Kies deze methode echter niet, als u niet zo’n ervaren computergebruiker bent.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele www-mysearch.com Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Ga als volgt te werk om de www-Mysearch.com browser-hijacker uit Windows OS te verwijderen:

Om www-mysearch.com van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan www-mysearch.com (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder www-mysearch.com van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder www-mysearch.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder www-mysearch.com van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan www-mysearch.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval www-mysearch.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van www-mysearch.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

De instellingen van Google Chrome moeten na het verwijderen van de PUP teruggezet worden naar de standaardinstellingen.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan www-mysearch.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de www-mysearch.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen