Haal www-mysearch.com weg (Virus Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

www-mysearch.com is een twijfelachtige zoekmachine die browserinstellingen zonder toestemming wijzigt

De www-mysearch.com-PUP

www-mysearch.com is een browser-hijacker die van invloed kan zijn op Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer of andere webbrowsers door hun instellingen te wijzigen. Deze verdachte toepassingen worden meestal zonder toestemming van gebruikers in de machines van gebruikers ingebracht, met behulp van de software-bundelingmethode. Daarom worden browser-hijackers ook door beveiligingsonderzoekers gecategoriseerd als potentieel ongewenste programma's (PUP’s).

OVERZICHT
Naam www-mysearch.com
Type Browser-hijacker/PUP
Getroffen browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer, etc.
Grootste gevaren Gestolen persoonlijke informatie en malware-infecties
Distributie Bundeling
Symptomen

Gewijzigde browserinstellingen, buitensporige advertenties, vertraging van de browser, enz.

Eliminatie

Download en installeer ReimageIntego voor automatische eliminatie. Handmatige instructies zijn ook beschikbaar

De ontwikkelaars beweren dat de toepassing zeer strenge eisen stelt aan de zoekresultaten, dus de koppelingen die deze bieden, zijn het meest nauwkeurig geselecteerd. Dat is echter niet helemaal het geval. De waarheid is dat de ontwikkelaars van de www-mysearch.com-kaper alleen geld willen verdienen door gebruikers te laten kennismaken met zoveel mogelijk gesponsorde inhoud. Daarom zijn de beweringen dat de resultaten juist zijn nep en hebben gebruikers in plaats daarvan te maken met overmatige hoeveelheden aan advertenties.

We begrijpen dat gebruikers in de val gelokt kunnen worden omdat ze de PUP willen behouden. www-mysearch.com stelt gebruikers in staat om de achtergronden te verwisselen, die een spectaculair uitzicht laten zien en het algemene ontwerp van de website is eenvoudig, maar ziet er goed uit.

Laat u echter niet misleiden door deze prachtige waarnemingen, want de dubieuze app kan uw virtuele en computerveiligheid in gevaar brengen. U moet www-mysearch.com verwijderen zodra u deze bemerkt, vooral als het programma zonder toestemming in uw systeem is binnengekomen.

Er is een handvol redenen waarom mensen deze zoeksite niet zouden moeten gebruiken. Over het algemeen gesproken zijn de zoekresultaten die deze site biedt mogelijk erg onbetrouwbaar in vergelijking met Google, Bing of Yahoo. Hoewel Bing legitiem is, moet u er niet op vertrouwen omdat het gerelateerd is aan het www-mysearch.com-virus of een andere zoekmachine. Bing is alleen betrouwbaar wanneer het niet samenwerkt met derden.

De www-mysearch.com browser-hijacker

Hieronder volgen de aspecten van de www-mysearch.com-kaper die u problemen kunnen bezorgen:

 • www-mysearch.com is een browser-hijacker. Daarom wijzigt deze dubieuze app de startpagina, de nieuwe tabblad-URL en de zoekmachine en stelt deze in op www-mysearch.com. Deze wijziging lijkt in eerste instantie klein. Als gebruikers echter besluiten dat ze naar de gebruikelijke zoekmachine terug willen navigeren, merken ze dat die actie onmogelijk is, omdat alleen de kaper de instellingen automatisch opnieuw toepast.
 • www-mysearch.com is gerelateerd aan onbekende partijen en kan browser-omleidingen naar onveilige websites veroorzaken. Onze beveiligingsexperts hebben de zoekresultaten gecontroleerd die deze zoekmachine biedt en hebben ontdekt dat een aanzienlijk deel van de aangeboden links wordt gesponsord. Wanneer we spreken van zoekmachines van derden, is dat niet verrassend. De omleidingen zijn echter alarmerend omdat sommige derden proberen deze zoekmachine te misbruiken voor het verspreiden van andere PUP's of zelfs virussen.
 • Naast verdachte omleidingen kan de PUP een enorme hoeveelheid advertenties weergeven. Surfen op het internet kan tot een hel worden wanneer elke website die u bezoekt, is bedekt met pop-ups, hyperlinks, banners, videoadvertenties en dergelijke. Als u niet bereid bent dergelijke inhoud van derden te ontvangen, moet u de verwijdering van www-mysearch.com niet uitstellen.
 • De ongewenste toepassing kan gebruik maken van persoonlijke niet-identificeerbare informatie (zoektermen, bekeken pagina's, kliks, hardware-/software-informatie, browsertype, taal, IP-adres, PC's locatie, etc.). Dergelijke gegevens worden verzameld om een ​​online profiel te maken en gebruikers worden vervolgens overladen met gerichte advertenties.
 • Zodra het www-mysearch.com-virus registers beschadigt, onderdeel wordt van het opstarten van Windows en processen gaat uitvoeren in Taakbeheer, kan elk van de webbrowsers trager worden, bevriezen en vaker crashen dan voorheen.

Als u al bent omgeleid naar www-mysearch.com, en vertragingen en andere ongemakken hebt bemerkt, raden we aan ReimageIntego te installeren en de volledige systeemcontrole uit te voeren. Hierna zal uw webbrowser PUP-vrij zijn en zo soepel werken alsof hij net is geïnstalleerd.

Het mogelijk ongewenste programma www-mysearch.comwww-mysearch.com is een browser-hijacker die de instellingen van de webbrowser wijzigt en nep-zoekresultaten weergeeft

Gemakkelijke manieren om ongewenste programma's te vermijden

Browser-hijackers zijn geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's omdat ze zich verspreiden via softwarebundeling: dat is een extreem populaire marketingcampagne die wordt gebruikt door freeware-ontwikkelaars en PUP-ontwikkelaars. Het is onwaarschijnlijk dat gebruikers zelf hun machines zouden injecteren met talloze advertenties en systeemvertragingen.

Daarom is het van cruciaal belang om te leren hoe u gratis software op het internet correct kunt installeren. Beveiligingsdeskundigen adviseren om het volgende te doen:

 • Klik tijdens de installatie nooit te gehaast op de knop “Volgende” zonder eerst goed te kijken;
 • Lees de EULA en het privacybeleid voordat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden;
 • Kies altijd de Geavanceerde of Aangepaste installatiemodus wanneer daarom wordt gevraagd. Vermijd de Aanbevolen of Snelle instellingen, omdat ze niet voldoende de volledige reeks programma's beschrijven die op het punt staat te worden geïnstalleerd;
 • Verwijder in de geavanceerde modus alle vinkjes naast de invoegtoepassingen, mediaspelers, werkbalken, browserextensies en vergelijkbare nutteloze software.

Het www-mysearch.com-virus

Verwijder www-mysearch.com permanent van uw computer

Het spreekt voor zich dat het verwijderen van www-mysearch.com uw topprioriteit moet zijn. Het is nooit een goed idee om dergelijke dubieuze applicaties te gebruiken. Daarom raden we aan om de legitieme Bing-zoekmachine te gebruiken, omdat deze u niet zal overspoelen met ongewenste advertenties of uw browser zal vertragen.

U verwijdert het www-mysearch.com-virus handmatig of automatisch. Dat laatste is handiger en duurt maar een paar minuten. Het enige wat u hoeft te doen is een betrouwbaar beveiligingsprogramma te downloaden, het bij te werken en een volledige systeemscan uit te voeren.

Als alternatief kunt u www-mysearch.com ook handmatig verwijderen. U vindt onze gedetailleerde handleiding onder dit artikel. Kies deze methode echter niet, als u niet zo’n ervaren computergebruiker bent.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele www-mysearch.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder www-mysearch.com van Windows systems

Ga als volgt te werk om de www-Mysearch.com browser-hijacker uit Windows OS te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder www-mysearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar www-mysearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder www-mysearch.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar www-mysearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder www-mysearch.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar www-mysearch.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de www-mysearch.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder www-mysearch.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou www-mysearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder www-mysearch.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier www-mysearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van www-mysearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder www-mysearch.com van Google Chrome

De instellingen van Google Chrome moeten na het verwijderen van de PUP teruggezet worden naar de standaardinstellingen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier www-mysearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van www-mysearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder www-mysearch.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar www-mysearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van www-mysearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de www-mysearch.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen