Haal Win32.CoinMiner weg (Verwijdering Handleiding) - feb 2018 update
Win32.CoinMiner Verwijdering Handleiding
Wat is Win32.CoinMiner?
Het CoinMiner virus is nog steeds actief
Het CoinMiner virus werkt als een commando om bitcoins te minen op de computer van de gebruiker. De software zelf is niet kwaadaardig, maar het kan wel als dusdanig worden beschouwd aangezien het meestal het apparaat binnendringt zonder rechtstreekse toestemming van de gebruiker, verborgen onder een ander programma. Coin Miner dwarrelt reeds sinds 2011 rond in cyberspace.
Gelukkig kan CoinMiner gedetecteerd worden met de hulp van de meeste beveiligingstoepassingen, inclusief Windows Defender. Meestal wordt het gerapporteerd als trojan:win32/coinminer!bit of win32/coinminer!bit. Als het gebeurt dat deze malware je besturingssysteem infiltreert, moet het onmiddellijk worden geblokkeerd. Als je echter je systeem wilt controleren om er zeker van te zijn dat het zich niet op je computer verbergt, kan je vertrouwen op programma's van derden, zoals FortectIntego of Malwarebytes, welke je ook kunnen helpen bij het verwijderen van CoinMiner.
Sind het verschijnen van de originele versie, dook de malware op in verschillende versies. Hier zijn er een paar van:
- Win32/CoinMiner.EE
- Win32/CoinMiner.DV
- Win32/CoinMiner.BB
De miner kan ook het cgminer.exe commando uitvoeren op je systeem. Hoewel de miner geen zichtbare sporen nalaat op je bureaubla, kan je de aanwezigheid ervan vermoeden door het slechter presteren van je apparaat. Systeemprogramma's kunnen traag openen of niet reageren. Je kan de CoinMiner malware taak ook detecteren in het Taakbeheer. Soms zal het meer dan 40% van je CPU-hulpbronnen gebruiken.
Een trage computer is zeker een van de belangrijkste problemen gerelateerd aan cryptomunt miners. Om de functionaliteit van je computer te verbeteren en hen weer te kunnen gebruiken als voordien moet je het CoinMiner virus verwijderen. Als je geïnteresseerd bent hoe het op je Windows raakte, lees dan verder.
Miners – onder de dekking van browser extensies
Het minen van cryptomunten is de nieuwe rage onder malware ontwerpers. Er werden voldoende browser plug-ins ontdekt in de Chrome Web store, apps in Google Play en Apple stores om deze stelling te bevestigen. Gelukkig kun je zo'n ongewenste software afweren door het gebruiken van specifieke anti-munt-minen browser add-ons. Kies echter verstandig voor je er eentje installeert.
Als je bovendien je antivirus tool bijwerkt zal ook deze zo'n infectie blokkeren. Aangezien sommige hackers hun focus verleggen op cryptomunt miners i.p.v. ordinaire malware, zou het een fatale fout zijn te veronderstellen dat zulke miners niet samen met ransomware zouden komen, dit zou de winst van de criminelen verdubbelen.
Het is dan ook uitermate belangrijk dat je, je systeem up-to-date houdt. Besteed daarnaast ook de nodige aandacht aan wat en waar je nieuwe apps download. Weet dat gratis geluid bewerken software, mediaspelers en bestand omzetters vaak ongewenste bijlagen bevatten onder de Aanbevolen of zelfs Aangepaste instellingen. Controleer alle stappen van de installatie voor je op de “installeer” knop klikt.
De aanwezigheid van de Win32.CoinMiner heeft een directe invloed op de prestaties van je pc.
Win32.CoinMiner verwijdering stappen
Een bijgewerkte antivirus software zal de dreiging blokkeren voor het zich op je systeem nestelt. Volgens sommige gebruikers, hielp Windows Defender en anderer software van derden hen niet om het CoinMiner virus te verwijderen. In dit geval voer je best een scan uit met FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes of gelijkaardige malware verwijderingsprogramma's.
Als de cryptomunt miner je systeem infiltreerde zamen met een andere Trojaan of backdoor, herstart dan de computer in Veilige Modus en voer scans met je antivirus en malware verwijdering tools. Je kan deze procedure ook herhalen in de normale modus. Deze stappen zouden het verwijderen van CoinMiner moeten voltooien.
Aanbevolen voor jou
Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool
Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies.
Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen.
Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval
Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.
Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.
Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.