Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder SearchesSpace.com virus (jan 2021 update) - Chrome, Firefox, IE, Edge

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

De gevaarlijke kant van de SearchesSpace.com-zoekmachine

SearchesSpace.com is een gratis programma dat in het algemeen wordt verspreid samen met andere gratis software. Het dwingt de computergebruiker om de startpagina van de browser te wijzigen en de standaardinstellingen voor nieuwe tabbladen naar hxxp://SearchesSpace.com. Deze website biedt een nep zoekmachine, die bedoeld is om computergebruikers voor de gek te houden en hen te laten geloven dat het een eenvoudige zoekmachine is of, nog erger, zoals het zichzelf adverteert: een motor die de “ultieme online zoekervaring biedt”. De installatie van dit potentieel ongewenste programma (in het Engels: Potentially Unwanted Programm = PUP) zal uw surf- of zoekervaring niet verbeteren, maar die alleen maar verminderen. We hebben ons verdieptin het probleem en ontdekt dat er tientallen identieke zoekmachines zijn zoals Initialsite123.com, initialpage123.com en anderen. Waarom zou iemand klonen van dezelfde zoekmachine maken? Het antwoord is duidelijk: om gebruikers te misleiden om ze te gaan gebruiken en om betalen-per-klik inkomsten te genereren. Om de mogelijkheid van dat genereren te vergroten, kan de browser-hijacker gebruik maken van diverse tracking technologieën om er achter te komen waar de gebruiker in geïnteresseerd is. Het kan proberen om de browser en zoekactiviteiten van de gebruiker op te sporen, kliks vast te leggen en de tijd die wordt doorgebracht op bepaalde websites. Dergelijke gegevens zullen waarschijnlijk worden gebruikt voor marktanalyse en selectie van gerichte advertenties.

SearchesSpace.com-virusHet SearchesSpace.com-virus verandert de instellingen van uw startpagina om de gebruiker ertoe te dwingen om gebruik te maken van de zoekmachine die in deze afbeelding wordt getoond om op het web te surfen.

Er zijn een paar zaken verkeerd aan SearchesSpace.com, en één daarvan is dat het heel veel gesponsorde inhoud combineert met de zoekresultaten. Als u op zoek bent naar relevante informatie via deze zoekmachine, vergeet dat dan maar. Ze zal alles in het werk stellen om misleidende zoekresultaten te promoten die URL's bevatten die verwijzen naar ermee verbonden websites. Op deze manier streeft de zoekmachine er naar om gebruikers naar hen om te leiden en hun rang te verhogen. U kunt echter nooit weten op welke website u terechtkomt, en daarom raden we u ten zeerste af om op EEN van die zoekresultaten te klikken. Er is het risico aan verbonden dat u op zeer gevaarlijke websites terechtkomt die gebruik maken van nutteloze producten, verraderlijke enquêtes of zelfs schadelijke programma's. Om deze websites te omzeilen, gebruik deze beschreven zoekmachine niet en probeer een van de voorgestelde SearchesSpace.com-verwijderingsmethoden. U kunt het verdachte programma handmatig verwijderen, of u kunt een anti-malware-software toestaan ​​(zoals ReimageIntego) om uw systeem grondig te scannen en het SearchesSpace.com omleidvirus automatisch te verwijderen.

Het vermijden van de SearchesSpace-browser hijacker

Browser-hijackers zijn vervelende programma's, en vaak hebben gebruikers de neiging om programma's of browserextensies te installeren die de standaard start en nieuwe tabbladen wijzigen naar sites die onbekende zoekmachines bieden. Ontwikkelaars van dergelijke software proberen hun software echter via softwarepakketten hun software op agressieve wijze aan de man te brengen: ze bundelen hun producten vaak met bekende software en gebruiken die als een rookgordijn om hun producten in het apparaat van het slachtoffer te kunnen injecteren. Helaas wordt deze distributiemethode als legitiem aangemerkt. Het probleem is dat installateurs van dergelijke softwarepakkettendaadwerkelijk de informatie over aanvullende programma's verstrekken, maar dat doen op een verdoezelde en niet erg eerlijke manier. Met andere woorden, de informatie daarover is ofwel in de kleine lettertjesvermeld of verborgen weergegeven in de begin- en standaardinstellingen. Om de componenten van uw download aan te passen, raden we u aan om gebruik te maken van de aangepaste of geavanceerde instellingen voor het installeren van software. Als u geluk heeft, hoeft u helemaal geen installatie-instellingen te kiezen: voorgemarkeerde selectievakjes kunnen u op een directe manier worden aangeboden, dus vergeet niet om ze te deselecteren. Voltooi de installatie volgens de richtlijnen die zijn verstrekt door de installatiewizard.

%MCEPASTEBIN%

De veiligste manier om SearchesSpace.com te verwijderen

Browser omleidingen, computer vertragingen en andere problemen die voortvloeien uit het bestaan ​​van deze hijacker mogen niet worden geduld. Zijn activiteiten en distributiemethoden zijn onaanvaardbaar; Daarom zijn we van mening dat u de verwijdering van SearchesSpace.com tot een ​​hoofdtaak moet maken op uw checklist. Omhet SearchesSpace.com-virus te verwijderen, maakt u gebruik vaneen betrouwbaar malware-verwijderingsprogramma en laat u dat het schoonmaakwerk doen. Als u zo’n programma nog niet bezit, kunt u onderstaande instructies volgen en de indringer handmatig verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele SearchesSpace.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder SearchesSpace.com van Windows systems

Windows OS is het primaire doel van mogelijk ongewenste programma's en virussen, omdat dit het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is. Als u vermoedt dat het geïnfecteerd is, moet u het bedieningspaneel (Engels: Control Panel) openen en de zaken in eigen hand nemen. Volg de volgende stappen op om alle loucheprogramma's die zonder uw toestemming op uw pc zijn terechtgekomen te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder SearchesSpace.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar SearchesSpace.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder SearchesSpace.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder SearchesSpace.com van Mac OS X systeem

Als uw Mac-computer zich verdacht gedraagt, controleer hem dan op de aanwezigheid van verdachte toepassingen in de programmamap. Hier vindt u uitgebreide instructies voor het verwijderen van louche apps:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar SearchesSpace.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder SearchesSpace.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar SearchesSpace.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de SearchesSpace.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het SearchesSpace.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou SearchesSpace.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder SearchesSpace.com van Mozilla Firefox (FF)

Ook Firefox kan worden besmet met de omschreven kaper, dus volg deze instructies alstublieft en vergeet niet om Firefox daarna te vernieuwen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier SearchesSpace.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van SearchesSpace.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder SearchesSpace.com van Google Chrome

Chrome is een van die browsers die vaak geïnfecteerd worden met verschillende vervelende applicaties. Deze richtlijnen zouden u moeten helpen bij het opsporen van louche extensies die kunnen leiden tot SearchesSpace.com-omleidingen en wijzigingen in gewijzigde browserinstellingen voorkomen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier SearchesSpace.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van SearchesSpace.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder SearchesSpace.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar SearchesSpace.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door SearchesSpace.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van SearchesSpace.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-searchesspace-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande SearchesSpace.com virus