Verwijder Ourluckysites.com virus (geüpdatet jan 2021) - Verbeterde Handleiding

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

Ourluckysites.com virus Verwijdering Handleiding

Wat is Ourluckysites.com-virus?

De omleidingen door Ourluckysites kunnen gevaarlijk zijn: hier is wat u erover moet weten

Ourluckysites.com-virusOnderzoeker wijst naar de zoekmachine die door het Ourluckysites.com-virus ter beschikking wordt gesteld. Het is een hoogst verdacht zoekinstrument dat u naar gevaarlijke zoekresultaten zou kunnen leiden.

Als u op zoek bent naar een nieuwe zoekmachine, zorg er dan voor dat u niet in de val van het Ourluckysites.com-virus trapt. Dit potentieel ongewenste programma (PUP) is afkomstig uit dezelfde spywaregroep die de virussen initialsite123.com en initialpage123.com omvat.

Deze louche browser-hijackers zijn gecategoriseerd als potentiële ongewenste programma's (PUP's) en experts in cyberbeveiliging adviseren gebruikers altijd om zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van deze programma's. Eenmaal geïnstalleerd, verandert de Ourluckysites.com-kaper de huidige startpagina en voegt nieuwe tabblad-instellingen toe aan de Chrome en Firefox-browsers.

Daardoor vindt de gebruiker zichzelf terug op de Ourluckysites.com-pagina, elke keer als hij de webbrowser of het nieuwe tabblad opent. De website zelf heeft een simpel ontwerp en suggereert het gebruik van een zoekmachine, die op het eerste gezicht er volstrekt plausibel op uitziet.

Maar, ook al ziet ze er voor u uit als een veilige zoekmachine, vergeet niet dat deze zonder toestemming uw browser heeft gekaapt. Dat is een van de redenen waarom we u aanraden om de Ourluckysites.com-kaper zonder aarzeling te verwijderen. Een andere reden is het probleem dat Ourluckysites.com ongewilde omleidingen veroorzaakt, wat bijna elke computergebruiker hoofdpijn bezorgt die “gelukkig” genoeg is om dit fenomeen te ervaren.

Het probleem met de beschreven zoekmachine is dat ze zich niet concentreert op het leveren van kwalitatief goede resultaten omdat het zich richt op het genereren van inkomsten uit gesponsorde zoekresultaten. Daarom vult het resultatenpagina's met betaalde gegevens die leiden naar verschillende websites van derden. Laatu niet overhalen om deze zoekmachine te gebruiken, zelfs als ze zegt dat ze de zoekresultaten van Yahoo weergeeft; onthoud dat deze zoekresultaten kunnen worden bewerkt en aangepast (lees hier meer over het Yahoo Redirect Virus).

Bovendien blijft de kaper browsergegevens onderzoeken, zo lang als de kaper in het computersysteem aanwezig is. Hij zoekt bijvoorbeeld geschiedenisdetails op, zoekopdrachten, de geolocatie van het apparaat van het slachtoffer, het IP-adres en soortgelijke gegevens. Het kan allemaal worden overgebracht naar de OurLuckySites-server en gebruikt worden voor marktanalyse en ook worden gedeeld met derden. Als uw privacy voor u belangrijk is, is het beter om zonder dralen Ourluckysites.com te verwijderen.

Zo kunnen verzamelde gegevens worden gebruikt om u pakkende zoekresultaten en pop-upadvertenties te leveren die, wanneer u er eenmaal op klikt, u kunnen omleiden naar gevaarlijke internetpagina's die u normaal gesproken probeert te vermijden. Om het proces te vergemakkelijken raden we u aan om gebruik te maken van de instructies die onze experts hebben voorbereid en de verwijdering te voltooien door een systeemscan te maken met betrouwbare tools zoals ReimageIntego of Malwarebytes.

Uitleg over de distributietechnieken van Ourluckysites

Helaas worden de meeste potentieel ongewenste programma's nog steeds als legitiem beschouwd, omdat hun activiteiten op de dunne evenwichtslijn balanceert tussen wat als legitiem en als niet legitiem wordt beschouwd.

Een van de dingen die ze legaal maakt, is hun distributiemethode: technisch gezien kunnen ze alleen worden geïnstalleerd met de toestemming van de gebruiker. Ze verspreiden zich echter samen met andere gratis programma's en ze verbergen normaal gesproken hun aanwezigheid achter Default/Standaard-installatieopties, waar gebruikers vaak de voorkeur aan geven zonder de informatie te lezen die in de kleine lettertjeseronder wordt gegeven.

De meeste gratis programma's bundelen zich samen met extra items en presenteren deze als “aanbevolen downloads”, hoewel ze dat alleen doen omdat ze hiervoor betaald worden. Als u het installeren van louche software van derden wilt voorkomen, weigert u om de meegebundelde items te installeren door te kiezen voor de ‘Aangepaste’ of ‘Geavanceerde’installatieopties en de vinkjes te verwijderen uit vakjes naast aanbevelingen om onverwachte programma's te installeren.

De beste manieren om het omleidprobleem van Ourluckysites.com op te lossen

Als u op zoek bent naar manieren om het Ourluckysites.com virus te verwijderen, bent u op de juiste plek. Hier bieden we nog twee verschillende Ourluckysites.com-verwijderingsopties: de handmatige en de automatische.

Als u geen beveiligingssoftware wilt aanschaffen, kunt u proberen om de beschreven browser-hijacker zelf te verwijderen; gebruik daar de onderstaande instructies voor. Als u op zoek bent naar een professioneel beschermingstoolvoor uw computer en als u de kaper op de snelste manier wilt verwijderen, vertrouw dan op automatische programma's voor het verwijderen van malware. Hieronder vindt u een lijst met suggesties.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ourluckysites.com virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Ourluckysites.com van Windows systems

Verwijder alle programma's die volgens u OurLuckySites.com zouden kunnen helpen om in uw pc-systeem aanwezig te blijven.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Ourluckysites.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Ourluckysites.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Ourluckysites.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Ourluckysites.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Ourluckysites.com van Mozilla Firefox (FF)

Kom van het OurLuckySitesadd-on en andere componenten af die verband houden met dit zeer verdachte browservirus.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Ourluckysites.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Ourluckysites.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Ourluckysites.com van Google Chrome

De onderstaande handleiding legt precies uit hoe u de Ourluckysites.com-hijacker verwijdert. U kunt er ook achter komen dat er een extensie is geïnstalleerd in uw browser – OurLuckySites. Verwijder deze onmiddellijk.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Ourluckysites.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Ourluckysites.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ourluckysites.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen