Haal Search.anysearch.com weg (Verwijdering Handleiding) - feb 2018 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

Search.anysearch.com Verwijdering Handleiding

Wat is Search.anysearch.com?

De Search Anysearch Manager – een browser-hijacker die zich richt op Mac-gebruikers

Schermafbeelding van het Search.anysearch.com

De Search Anysearch Manager is weer een andere louche zoekmachine die is toegevoegd aan de categorie browser-hijackers. De ontwikkelaar staat al bekend om het promoten van tools die identiek zijn aan deze zoekmachine, zoals Search.anysearchplus.com, Search.anysearchmac.com en vele anderen.

Het is bekend dat al deze sites zich richten op de gebruikers van Mac OS X. Deze domeinen kunnen dus uw huidige standaardzoekmachine, startpagina of nieuw tabblad-URL-adres vervangen zonder uw toestemming te vragen. Vervolgens kunnen Search Anysearch en andere kapers elk van uw zoekopdrachten volgen, gesponsorde zoekresultaten weergeven en u zelfs doorverwijzen naar door malware aangetast websites.

Het zogenaamde Search.anysearch.com-virus verspreidt zich meestal in softwarebundels. Als u gratis programma’s dus niet op de juiste manier installeert, kan de PUP uw browser ongemerkt kapen. Bovendien kan het:

 • omleiden naar dubieuze domeinen;
 • hinderlijke online advertenties weergeven;
 • informatie verzamelen over gebruikers;
 • voorkomen dat de zoekmachine of het URL-adres van de startpagina worden gewijzigd;
 • de verwijdering van anysearch.com blokkeren.

Zodra het virus het systeem betreedt, kan Search Anysearch Manager de controle over Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari of andere webbrowsers die op de Mac zijn geïnstalleerd, overnemen. Het kan de instellingen van uw browser wijzigen om te voorkomen dat u terugschakelt naar de vorige zoekfunctie.

Het is echter een zeer verdachte tool die is gemaakt door SafeFinder. Dit bedrijf staat erom bekend dat het veel vergelijkbare PUP's produceert die surfgerelateerde problemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om Search Anysearch van uw Mac te verwijderen zodra het op het scherm verschijnt.

De kaper kan niet alleen verschillende informatie over gebruikers bijhouden en advertenties weergeven op basis van de verzamelde gegevens. Het Anysearch-virus kan ook misleidende of zelfs met malware beladen advertenties weergeven. Zo kan u worden misleid tot het downloaden van schadelijke inhoud of een phishing-aanval ondergaan.

We zeggen niet dat deze browser-hijacker op zichzelf gevaarlijk is, maar de omleidingstendensen of gesponsorde marketingactiviteiten zijn zorgwekkend. U moet dus niet riskeren tegen cybercriminelen en hun voorbereide valstrikken aan te lopen en deze browser-hijacker verwijderen. U kunt Search Anysearch handmatig of met behulp van ReimageIntego verwijderen.

Foto van het Search.anysearch.comSearch.anysearch.com kan de standaardzoekmachine worden na de onbedoelde installatie van de Any Search Manager-extensie.

Louche zoekmachine die wordt gepromoot als AnySearch Manager-extensie in softwarebundels

Deze louche zoekmachine kan worden gedownload van de officiële website en andere sites van derden als een nuttige Mac-extensie. Natuurlijk moet u dergelijke beloftes nooit geloven, want dit programma is alweer een PUP die probeert in uw computer te kruipen en activiteiten op te starten die belangrijk zijn voor zijn ontwikkelaars.

Bovendien kan een kaper op uw Mac worden aangesloten op verschillende freeware of shareware als u het niet correct of aandachtig installeert. Als uw systeem al gekaapt is, kan het zijn gebeurd terwijl u:

 • de Snelle / Standaard / Aanbevolen-instellingen voor de installatie van het programma gebruikte;
 • te snel door de Geavanceerde / Aangepaste setup bent heengegaan zonder de verstrekte informatie te lezen.

Terwijl de Snelle installatie niets onthult over “extra downloads”, is dat bij de Geavanceerde Setup wel van toepassing. Het is echter belangrijk om de wizard aandachtig te volgen en alles te lezen, te beginnen met de EULA en het Privacybeleid en te eindigen met de informatie die in elk van de stappen wordt verstrekt.

Als u dus een suggestie ziet om een ​​geweldige browserextensie, pc-optimalisatiesoftware of vergelijkbare items te installeren, moet u vinkjes verwijderen om te voorkomen dat ze in uw computer terechtkomen.

Uitleg over hoe u het Search Anysearch-virus kunt verwijderen

Het is niet moeilijk om Search Anysearch handmatig van uw Mac te verwijderen. U moet de lijst met toepassingen controleren en verdachte waarden naar de prullenbak verplaatsen. Vervolgens moet u de lijsten met browser-add-ons doornemen en alle browsers opnieuw instellen.

Beveiligingsspecialisten van Les Virus merken echter op dat gebruikers vaak kaper-gerelateerde vermeldingen over het hoofd zien. Hun browser blijft dus gekaapt. Om een ​​dergelijke onaangename situatie te voorkomen, raden we u aan om te kiezen voor de automatische verwijdering van Search Anysearch.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.anysearch.com Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Search.anysearch.com van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Search.anysearch.com (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Search.anysearch.com van Mac OS X systeem

Om de Anysearch manager van uw Mac te verwijderen, moet u beginnen met systeemonderzoek. De onderstaande gids zal u helpen alle kapergerelateerde items van Mac OS X te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.anysearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search.anysearch.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.anysearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder alle zoekopdrachten of andere dubieuze extensies die zijn gemaakt door SafeFinder of andere dubieuze ontwikkelaars.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Search.anysearch.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Search.anysearch.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Search.anysearch.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Volg deze gedetailleerde handleiding op om Anysearch uit Chrome te verwijderen:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan Search.anysearch.com door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals Search.anysearch.com in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle Search.anysearch.com-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van Search.anysearch.com te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Om Safari te repareren, controleer of er geen schadelijke extensies op zijn geïnstalleerd. Als u iets verdachts vindt, verwijdert u dat dan onmiddellijk.

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Search.anysearch.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search.anysearch.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen