Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Haal Search.anysearch.com weg (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

De Search Anysearch Manager – een browser-hijacker die zich richt op Mac-gebruikers

Schermafbeelding van het Search.anysearch.com

De Search Anysearch Manager is weer een andere louche zoekmachine die is toegevoegd aan de categorie browser-hijackers. De ontwikkelaar staat al bekend om het promoten van tools die identiek zijn aan deze zoekmachine, zoals Search.anysearchplus.comSearch.anysearchmac.com en vele anderen.

Het is bekend dat al deze sites zich richten op de gebruikers van Mac OS X. Deze domeinen kunnen dus uw huidige standaardzoekmachine, startpagina of nieuw tabblad-URL-adres vervangen zonder uw toestemming te vragen. Vervolgens kunnen Search Anysearch en andere kapers elk van uw zoekopdrachten volgen, gesponsorde zoekresultaten weergeven en u zelfs doorverwijzen naar door malware aangetast websites.

Het zogenaamde Search.anysearch.com-virus verspreidt zich meestal in softwarebundels. Als u gratis programma’s dus niet op de juiste manier installeert, kan de PUP uw browser ongemerkt kapen. Bovendien kan het:

 • omleiden naar dubieuze domeinen;
 • hinderlijke online advertenties weergeven;
 • informatie verzamelen over gebruikers;
 • voorkomen dat de zoekmachine of het URL-adres van de startpagina worden gewijzigd;
 • de verwijdering van anysearch.com blokkeren.

Zodra het virus het systeem betreedt, kan Search Anysearch Manager de controle over Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari of andere webbrowsers die op de Mac zijn geïnstalleerd, overnemen. Het kan de instellingen van uw browser wijzigen om te voorkomen dat u terugschakelt naar de vorige zoekfunctie.

Het is echter een zeer verdachte tool die is gemaakt door SafeFinder. Dit bedrijf staat erom bekend dat het veel vergelijkbare PUP's produceert die surfgerelateerde problemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om Search Anysearch van uw Mac te verwijderen zodra het op het scherm verschijnt.

De kaper kan niet alleen verschillende informatie over gebruikers bijhouden en advertenties weergeven op basis van de verzamelde gegevens. Het Anysearch-virus kan ook misleidende of zelfs met malware beladen advertenties weergeven. Zo kan u worden misleid tot het downloaden van schadelijke inhoud of een phishing-aanval ondergaan.

We zeggen niet dat deze browser-hijacker op zichzelf gevaarlijk is, maar de omleidingstendensen of gesponsorde marketingactiviteiten zijn zorgwekkend. U moet dus niet riskeren tegen cybercriminelen en hun voorbereide valstrikken aan te lopen en deze browser-hijacker verwijderen. U kunt Search Anysearch handmatig of met behulp van ReimageIntego verwijderen.

Foto van het Search.anysearch.comSearch.anysearch.com kan de standaardzoekmachine worden na de onbedoelde installatie van de Any Search Manager-extensie.

Louche zoekmachine die wordt gepromoot als AnySearch Manager-extensie in softwarebundels

Deze louche zoekmachine kan worden gedownload van de officiële website en andere sites van derden als een nuttige Mac-extensie. Natuurlijk moet u dergelijke beloftes nooit geloven, want dit programma is alweer een PUP die probeert in uw computer te kruipen en activiteiten op te starten die belangrijk zijn voor zijn ontwikkelaars.

Bovendien kan een kaper op uw Mac worden aangesloten op verschillende freeware of shareware als u het niet correct of aandachtig installeert. Als uw systeem al gekaapt is, kan het zijn gebeurd terwijl u:

 • de Snelle / Standaard / Aanbevolen-instellingen voor de installatie van het programma gebruikte;
 • te snel door de Geavanceerde / Aangepaste setup bent heengegaan zonder de verstrekte informatie te lezen.

Terwijl de Snelle installatie niets onthult over “extra downloads”, is dat bij de Geavanceerde Setup wel van toepassing. Het is echter belangrijk om de wizard aandachtig te volgen en alles te lezen, te beginnen met de EULA en het Privacybeleid en te eindigen met de informatie die in elk van de stappen wordt verstrekt.

Als u dus een suggestie ziet om een ​​geweldige browserextensie, pc-optimalisatiesoftware of vergelijkbare items te installeren, moet u vinkjes verwijderen om te voorkomen dat ze in uw computer terechtkomen.

Uitleg over hoe u het Search Anysearch-virus kunt verwijderen

Het is niet moeilijk om Search Anysearch handmatig van uw Mac te verwijderen. U moet de lijst met toepassingen controleren en verdachte waarden naar de prullenbak verplaatsen. Vervolgens moet u de lijsten met browser-add-ons doornemen en alle browsers opnieuw instellen.

Beveiligingsspecialisten van Les Virus merken echter op dat gebruikers vaak kaper-gerelateerde vermeldingen over het hoofd zien. Hun browser blijft dus gekaapt. Om een ​​dergelijke onaangename situatie te voorkomen, raden we u aan om te kiezen voor de automatische verwijdering van Search Anysearch.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.anysearch.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Search.anysearch.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search.anysearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search.anysearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Search.anysearch.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Search.anysearch.com van Mac OS X systeem

Om de Anysearch manager van uw Mac te verwijderen, moet u beginnen met systeemonderzoek. De onderstaande gids zal u helpen alle kapergerelateerde items van Mac OS X te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.anysearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search.anysearch.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Search.anysearch.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Search.anysearch.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Search.anysearch.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.anysearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search.anysearch.com van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder alle zoekopdrachten of andere dubieuze extensies die zijn gemaakt door SafeFinder of andere dubieuze ontwikkelaars.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search.anysearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search.anysearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Search.anysearch.com van Google Chrome

Volg deze gedetailleerde handleiding op om Anysearch uit Chrome te verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search.anysearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search.anysearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search.anysearch.com van Safari

Om Safari te repareren, controleer of er geen schadelijke extensies op zijn geïnstalleerd. Als u iets verdachts vindt, verwijdert u dat dan onmiddellijk.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search.anysearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Search.anysearch.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search.anysearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-search-anysearch-com.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Search.anysearch.com