Gevaarlijkheidsmeter:  
  (80/100)

Haal Any Search Manager weg (Verwijdering Handleiding) - feb 2021 update

door Julie Splinters - - | Het type: Browser hijacker

Any Search Manager is een misleidende bestandsextensie die de zoeksite van Search.anysearch.com promoot

Hier wordt een webbrowser getoond die is gekaapt door Any Search Manager

Any Search Manager is een verdachte webbrowser-extensie uit de SafeFinder-familie. Beveiligingsexperts zijn het erover eens dat zijn kenmerken typerend zijn voor cyberinfectiegroepen, genaamd “browser-hijacker” en “Mogelijk ongewenste Programma’s” (PUP). Met andere woorden, het is in staat om pc's te infiltreren zonder opgemerkt te worden en de instellingen van de webbrowser te compromitteren. Na de virusaanval van Any Search Manager is de gebruiker gedwongen om Search.anysearch.com of Anysearchmanager.com te gebruiken als standaard startpagina, zoekmachine en nieuwe tabblad-URL.

Er worden veel threads gemaakt op IT-gerelateerde discussiefora waar gebruikers van Google Chrome, Mozzila Firefox en Safari vragen hoe ze search manager van mac kunnen verwijderen. Dergelijke vragen zijn niet verrassend, aangezien het verwijderen van Any Search Manager een moeilijke taak is om uit te voeren. Om deze PUP te elimineren, moeten gebruikers van een webbrowser de PUP's van het systeem verwijderen en vervolgens alle gewijzigde webbrowsers opnieuw instellen.

Gebruikers verwijzen ook vaak naar deze kaper als Any Search manager-virus of Safe Finder-virus. Hoewel men zou kunnen denken dat de laatste associatie gerelateerd is aan de naam van de ontwikkelaar, is de waarheid dat deze PUP zich meestal samen met de Safe Finder-extensie verspreidt, wat weer een andere PUP is die misleidende advertentiecampagnes start.

De Any Search Manager-malware brengt het systeem niet rechtstreeks schade toe. Het kan een lichte toename van het CPU-gebruik veroorzaken en vertragingen in de webbrowser, maar dat is alles wat het rechtstreeks doet. De rest van de taken die mogelijk moeten worden uitgevoerd, worden binnen de webbrowser gestart.

De reden waarom de malware een standaard startpagina en een zoekmachine vervangt, is duidelijk: hij probeert gelieerde websites te promoten. Het is echter niet duidelijk welke inhoud van zijn partners zich achter de links bevinden, dus elke keer dat u op de koppelingen van deze dubieuze zoekmachine klikt, loopt u het risico dat uw pc wordt blootgesteld aan het risico van een malware- of virusinfectie.

De onderzoekers van Senzavirus.it bevelen aan om deze kaper te verwijderen om te voorkomen dat de webbrowser intrusieve pop-up en andere vormen van advertenties genereert. Het Any Search Manager-virus is mogelijk betrokken bij schaduwrijke advertentiecampagnes. Wees dus voorzichtig met advertenties die software-updates, online virusscanners promoten of vragen om deel te nemen aan online enquêtes.

Ook al bent u niet weg van het gebruiken van een dubieuze site voor uw zoekactiviteiten, is het u misschien niet mogelijk ​​om een ​​alternatieve zoekopdracht te gebruiken. Daarvoor moet u Any Search Manager volledig verwijderen.

Wijzigingen die het Any Search Manager-virus in webbrowsers initieertAny Search Manager of AnySearch Manager is nog een browser-hijacker die gewijzigde zoekresultaten kan retourneren en opdringerige advertenties op willekeurige websites kan genereren.

De verwijdering van Any Search Manager is misschien niet zo eenvoudig als u misschien denkt. Deze extensie kan diep in de webbrowser wortelen, evenals wijzigingen in Windows-registervermeldingen, browsersnelkoppelingen, het opstarten van Windows en andere instellingen die mogelijk moeilijk handmatig kunnen worden hersteld.

Als u een poging tot handmatig PUP-verwijderen eens wilt proberen, kunt u de stapsgewijze zelfstudie voor verwijdering gebruiken die u aan het einde van dit artikel vindt. Als de procedure is mislukt, probeert u ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of een ander beveiligingshulpprogramma om Any Search Manager te verwijderen van Mac of Windows. Vergeet daarna niet om uw webbrowser terug te zetten naar de vorige staat.

Freeware-pakketten zijn nog steeds in gebruik voor PUP-distributie

De PUP die we zojuist hebben beschreven, heeft een officiële downloadbron. De zoekmachine die wordt gepromoot, kan ook worden bezocht door de URL rechtstreeks in de adresbalk te typen. Dat alleen is echter niet genoeg om deze zoekopdracht als betrouwbaar te bestempelen. In feite is het teken dat het alternatief via freeware wordt gedistribueerd, het duidelijkste teken dat de tool niet kan worden vertrouwd.

De vraag is hoe de zogenaamde PUP's erin slagen om het systeem binnen te glippen. Om geld te verdienen, worden ze verspreid via softwarepakketten, samen met gratis apps.

Daarom is het essentieel om de installatie van gratis programma's te controleren om de installatie van “optionele downloads” te weigeren. Zelfs de meest accurate gebruikers zullen geen extra installatieprogramma's zien zolang ze vertrouwen op de Snelle of Eenvoudige installatie-opties. U kunt PUP's vermijden door de Geavanceerde of Aangepaste installatie te selecteren en elke “optionele download” te demarkeren, hoewel hij gratis en nuttig is.

Als u al een tijdje last hebt van onverwachte doorverwijzingen, moet u uw Mac of Windows OS op deze kaper controleren. Browserkapers en vergelijkbare PUP's kunnen op uw computer verschijnen als u dat niet verwacht. Het is dus handig om op zijn minst een paar Secure-surf.net verwijderingsopties van tevoren te hebben voorbereid.

Verwijder de Any Search Manager-PUP van Mac en Windows

Als u zich afvraagt ​​hoe u de omleidingen van onverwachte webbrowsers naar verdachte domeinen kunt stoppen of intrusieve advertenties kunt beëindigen, moet u een gebruik maken van stapsgewijze verwijderingshandleiding door ons onderzoeksteam. Het zal u helpen om het Any Search Manager-virus handmatig te elimineren.

Als u echter liever tijd besteedt aan belangrijke taken dan aan het repareren van uw pc, is automatische verwijdering van Any Search Manager alles wat u moet doen. Het enige dat u voor deze methode nodig hebt, is een professionele anti-malwaretool installeren en instellen om een diepgaande scan uit te voeren. Stel de standaardinstellingen van de webbrowser opnieuw in.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Any Search Manager Verwijdering Handleiding:

Verwijder Any Search Manager van Windows systems

AnySearch Manager is geen virus. Desondanks kan het moeilijk zijn om het te verwijderen omdat het veranderingen van meerdere systemen initieert. Deze handleiding kan daar echter bij helpen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Any Search Manager en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Any Search Manager en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Any Search Manager van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Any Search Manager of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Any Search Manager van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Any Search Manager en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Any Search Manager verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Any Search Manager van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Any Search Manager uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Any Search Manager van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Any Search Manager en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Any Search Manager. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Any Search Manager van Google Chrome

Het grootste deel van de gebruikers heeft gevraagd hoe deze kaper uit Google Chrome kan worden verwijderd. Het is niet duidelijk of hij zich richt op Chrome-gebruikers of dat het toeval is. Als u echter een van de slachtoffers bent, vergeet dan niet Chrome opnieuw in te stellen na de PUP-verwijdering. 

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Any Search Manager en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Any Search Manager. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Any Search Manager van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Any Search Manager of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Any Search Manager te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Any Search Manager register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen