Haal Pttsite.com weg (Virus Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

Pttsite.com Verwijdering Handleiding

Wat is Pttsite.com?

Pttsite.com is een omleidingsvirus dat omleidt naar onveilige websites

Afbeelding van het Pttsite.com omleidingsvirus

Pttsite.com is een potentieel ongewenst programma (PUP) dat is ontworpen om gebruikers om te leiden naar gevaarlijke websites. De ontwikkelaars van deze applicatie willen inkomsten genereren uit het transactieverkeer dat naar de gelieerde sites wordt omgeleid of helpen bij het infiltreren door schadelijke programma's. Meestal wordt deze applicatie samen met andere gratis programma’s vanaf het internet geïnstalleerd zonder dat gebruikers dit merken.

Naam Pttsite.com
Type Adware
Compatibele browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en anderen
Potentiële gevaren De computer kan geïnfecteerd raken met malware of andere mogelijk ongewenste programma's (PUP's)
Symptomen Veroorzaken veelvoudige doorverwijzingen naar goksites, frauduleuze viruswaarschuwingen of websites met inhoud voor volwassenen
Distributie Verspreidt zich via de installatieprogramma's van freeware
Verwijdering U kunt Pttsite.com veilig en snel verwijderen met FortectIntego

Als u de bovengenoemde symptomen hebt opgemerkt, is er een hoog risico dat u omleidingen door Pttsite.com bent tegengekomen. Met andere woorden, een adware -programma is geïnstalleerd op uw computersysteem dat u naar louche websites omleidt. Merk op dat het programma zelf geen echt virus is. Hoewel, het kan worden gebruikt als een hulpmiddel om gevaarlijke toepassingen te verspreiden.

Meestal leidt het zogenaamde Pttsite.com-virus naar sites voor online gokken of pagina's met inhoud voor volwassenen. Het kan u echter ook omleiden naar websites die valselijk beweren dat uw pc is geïnfecteerd door malware en stellen dat u meteen een antivirusprogramma moet downloaden. Merk op dat dergelijke meldingen slechts een poging zijn om u te misleiden tot het installeren van mogelijk gevaarlijke programma's.

Daarom raden we u aan om onmiddellijk het tabblad of venster te sluiten als u een omleiding door deze adware naar een pagina tegenkomt. Houd er rekening mee dat als u doorgaat en op de site surft, u uw computer en uw veiligheid riskeert. Hoewel dit slechts een tijdelijke oplossing is. We raden aan de instructies aan het einde van dit artikel te volgen om Pttsite.com volledig van uw pc te verwijderen.

Voorbeeld van de Pttsite.com-adwarePttsite.com wordt beschreven als een omleidingsvirus dat omleidt naar mogelijk gevaarlijke pagina's, zoals sites voor gokken en sites voor volwassenen, of dat zorgt voor valse viruswaarschuwingen.

Bovendien hebben de ontwikkelaars van deze adware deze mogelijk ontworpen om informatie over hun doelwit te verzamelen. Het kan bijvoorbeeld de gegevens van uw computer, browser of zelfs vaak bezochte pagina's verzamelen om door te sturen naar specifieke websites die overeenkomen met uw interesses. Evenzo is Pttsite niet alleen een bedreiging voor uw computer, maar ook voor uw privacy.

Merk op dat verwijdering van Pttsite.com lastig kan zijn. Als u twijfelt over uw IT-vaardigheden, raden we u aan een professionele beveiligingssoftware te gebruiken voor de eliminatie. Dit is de eenvoudigste manier om uw systeem te beschermen, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Daarvoor is onze beste keuze: FortectIntego.

Installateurs van freeware kunnen de adware binnenin uw computersysteem verbergen

De meeste mensen geloven dat potentieel ongewenste programma's (PUP's) op afstand zijn geïnstalleerd op hun systemen. Helaas laten de mensen de adware meestal zelf binnen in hun systeem. Dit gebeurt wanneer gebruikers de installatieprocedure voor het installeren van gratis applicaties te snel doorlopen.

PUP's komen binnen als optionele componenten en kunnen alleen worden waargenomen als de persoon kiest voor de geavanceerde/aangepaste installatiemodus. De adware is vooraf geselecteerd door af te vinken dat de gebruiker toestemming geeft tot het automatisch te installeren op zijn computer, samen met de primaire applicatie.

Evenzo, volgens experts van BedyNet.ru, om de infiltratie van potentieel ongewenste programma's (PUP's) te vermijden, moeten mensen NOOIT de Aanbevolen/Snelle instellingen van het installatieprogramma kiezen en ALTIJD de selectievakjes verwijderen om de adware te installeren . Hoewel, u kunt ook een krachtig anti-malware programma gebruiken dat uw computer doorlopend beschermt.

Leer hoe u het Pttsite.com-virus veilig kunt verwijderen

Hoewel Pttsite.com niet zo gevaarlijk is als gijzelsoftware, kan de eliminatie ervan gecompliceerd zijn of uw computer schaden. Het is essentieel om uw IT-kennis kritisch te evalueren voordat u hieraan begint. Alleen geavanceerde pc-gebruikers wordt aangeraden om de handmatige verwijderingsmethode te proberen.

Anderen zouden een antivirus moeten gebruiken om Pttsite.com voor hen te verwijderen. Houd er rekening mee dat adware-programma's meerdere extra componenten bevatten die op verschillende plaatsen op uw systeem zijn verborgen. De gebruiker moet ze allemaal verwijderen om de ongewenste omleidingen te stoppen.

Op dezelfde manier is de eenvoudigste manier om Pttsite.com te verwijderen, om dat automatisch met een professionele anti-malware software te doen. Bekijk daarvoor onze aanbevelingen hieronder.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Pttsite.com Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Adware-verwijdering kan een ingewikkelde procedure zijn. Daarom moet u de onderstaande verwijderingsinstructies zorgvuldig volgen, zodat u dit mogelijk ongewenste programma veilig van uw computersysteem kunt verwijderen.

Om Pttsite.com van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Pttsite.com (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Pttsite.com van Mac OS X systeem

Kom van de eindeloze omleidingen naar onveilige websites af met behulp van de onderstaande handleiding voor het verwijderen van adware.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Pttsite.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Pttsite.com van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Pttsite.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Pttsite.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Pttsite.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Na de eliminatie van de adware is het belangrijk om alle andere verdachte items die mogelijk gerelateerd zijn aan Pttsite.com te verwijderen van Chrome.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Pttsite.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Pttsite.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen