Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Verwijder Opera redirect virus (Gratis Instructies) - Simpele Verwijdering Handleiding

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

Definitie en werking van het Opera omleiding virus

Opera omleiding virus

Het Opera omleiding virus is een cyber infectie die werkt als een browser hijacker. Zoals je waarschijnlijk reeds begrepen hebt, richt deze potentieel ongewenste toepassing (POT) zich op de Opera browser, welke compatibel is met Windows, macOS en Linux besturingssystemen. De belangrijkste tekenen van de gegijzelde browser zijn:

 • gewijzigde staartpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad;
 • omleidingen naar verdachte sites tijdens een zoekopdracht, klikbare links of bezoeken van willekeurige websites;
 • een toename aan advertenties of pop-ups;
 • het opduiken van onbekende browser extensies, add-ons of werkbalken.

Deze cyberdreiging lijkt erg op de Chrome, Firefox of IE omleiding virussen. Het doel van de infectie is, het dwingen van je browser om nieuwe tabbladen te openen en bezoeken aan gerelateerde sites te veroorzaken. Op verschillende fora maken gebruikers melding van omleidingen naar reis, muziek, spelletjes en gelijkaardige sites. Deze activiteit is zonder twijfel zeer vervelend en vermindert de surf ervaring aanzienlijk.

Deze Opera omleiding problemen kunnen erger zijn dan verwacht. Sommige POT veroorzaken omleidingen naar potentieel gevaarlijke sites. Bijvoorbeeld, je kan terechtkomen op tech ondersteuning scams of phishing sites, waar cybercriminelen hopen de hand te kunnen leggen op je persoonlijke info. Bovendien kan je ook gedwongen worden om een kwaadaardige site te bezoeken.

Daarnaast kunnen sommige versies van de Opera omleiding malware ook misleidende pop-ups tonen. Deze kunnen nep beveiliging software promoten, melding maken van beschikbare updates of je waarschuwen voor mogelijke virus aanvallen. Klik echter niet op deze advertenties omdat ze je zeer waarschijnlijk zullen infecteren met een Trojaan.

Als je dus verdachte activiteiten opgemerkt hebt op Opera, zoals omleidingen, gewijzigde startpagina enz., moet je de veiligheid van je pc onder de loep nemen. We bevelen je ten stelligste aan om een anti-spyware of anti-malware zoals ReimageIntego te installeren om je pc POT vrij te maken.

Het Opera omleiding virus kan ook handmatig worden verwijdert. Dit kan echter een ingewikkelde taak zijn omdat het zeer moeilijk is om te bepalen welk programma verantwoordelijk is voor de infectie. Maar als je wil proberen om alle kwaadaardige componenten te vinden, mag je niet vergeten om de opera://extensies pagina te controleren en alle onbekende add-ons te verwijderen.

Soms is het Opera omleiding probleem echter gerelateerd aan de instellingen van de browser zelf. Daarom moet je controleren of de “Automatisch omleiden aan” optie aangevinkt is of niet. Dit kan je doen door dit pad te volgen: Instellingen > Voorkeuren > Geavanceerd > Netwerk > vink “Automatisch omleiden aan.” uit.

Afbeelding van het Opera omleiding virusHet Opera omleiding virus is een browser hijacker die de controle over je browser overneemt, zijn instellingen wijzigt en je dwingt om verdachte sites te bezoeken.

Distributiemethodes van de omleiding malware

Potentieel ongewenste toepassingen die verantwoordelijk zijn voor de Opera omleidingen naar gesponsorde sites worden meestal verspreid in software pakketten. Beveiligingsexperts uit Polen stellen dat een correcte installatie van programma's nodig is om het per ongeluk installeren van POT te voorkomen:

 • Download programma's enkel vanop betrouwbare sites. Vermijd bestand delen sites en vertrouw op de sites van officiële ontwikkelaars.
 • Kies steeds voor de Geavanceerde/Aangepaste installatiemethode ipv de Snell/Aanbevolen/Standaard methode. Deze laatste instellingen onthullen zelden de apps van derden in het pakket. Als je dus deze methode gebruikt, geef je indirect toestemming om ze te installeren zonder dat je het ook maar beseft.
 • Lees de Gebruiksvoorwaarden en andere officiële documenten voor je op “Akkoord” klikt.
 • Vink alle vooraf geselecteerde bijkomende apps of akkoorden om je huidige zoekmachine te vervangen met een onbekende provider uit.

POT worden echter vaak voorgesteld als nuttige browser add-ons, extensies of programma's. Soms doen ze zich voor als updates voor populaire programma's zoals Adobe Flash Player. Onthoudt dus dat herinneringen om updates te installeren die opduiken in de vorm van advertenties nep zijn en je er niet mag op klikken.

Schakel het Opera omleiding virus uit

Zoals je reeds weet, worden omleidingen veroorzaakt door een potentieel ongewenste toepassing, meestal een browser hijacker. Om deze activiteit een halt toe te roepen, moet je dus de bron van het probleem vinden en verwijderen  –  de POT. Hiervoor heb je twee opties – handmatige en automatische verwijdering.

Om het Opera omleiding virus handmatig te verwijderen, moet je het systeem zorgvuldig nakijken. Je moet alle onbekende programma's vinden die op je computer werden geïnstalleerd en de lijst met Opera extensies nakijken. De onderstaande instructies zullen je van meer details voorzien over waar te zoeken naar hijacker-gerelateerde waarden.

Sommige hijackers hebben echter geen bestanden. Dit betekent dat je niet in staat zal zijn om de POT handmatig te vinden en te verwijderen. Daarom moet je kiezen voor de automatische verwijdering van het Opera omleiding virus. Denk eraan dat je een volledige systeemscan moet uitvoeren met een professionele en bijgewerkte anti-malware of anti-spyware.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Opera redirect virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Opera redirect van Windows systems

Als je te maken hebt met Opera omleidingen, moet je controleren of er onbekende programma's op je computer werden geïnstalleerd. De onderstaande instructies tonen je hoe je dit doel bereikt.

Als je geen programma's vind, moet je bij de Opera extensies gaan zoeken naar de hijacker. Je kan de lijst met geïnstalleerde add-ons openen door dit adres te volgen: opera://extensies.

Als je onbekende extensies vind, verwijder ze dan ASAP. Reset daarna je browser:

 1. Start Opera en open de Over Opera pagina.
 2. In de Pad sectie selecteer je Profiel en kopieer het adres.
 3. Start Zoeken Explorer en plak het gekopieerde adres.
 4. Klik op de Opera Software map. Hier vind je de Opera Stable map. Verwijder deze.
 5. Sluit de browser.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Opera redirect en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Opera redirect en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Opera redirect uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Opera redirect van Mac OS X systeem

Als eerste moet je alle onderstaande instructies volgen om verlost te worden van alle verdachte toepassingen die stiekem op je Mac geïnstalleerd werden. Controleer dan de Opera extensies en verwijder alle onbekende add-ons, extensies, werkbalken en dergelijke.

Als alle potentieel gevaarlijke waarden verwijdert zijn, moet je Opera opnieuw installeren. Voor je dit doet, raden we je aan om een back-up te maken van alle bladwijzers en andere benodigde informatie omdat deze anders verloren gaan.

 1. Verwijder Opera zoals elke andere toepassing op je Mac.
 2. Verwijder daarna de Opera profiel data.
 3. Ga naar de officiële Opera website en download de nieuwste versie van de browser.
 4. Volg de installatie instructies.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Opera redirect of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Opera redirect van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Opera redirect en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Opera redirect verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Opera redirect virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Opera redirect uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Opera redirect van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Opera redirect en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Opera redirect. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Opera redirect van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Opera redirect en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Opera redirect. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Opera redirect van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Opera redirect of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Opera redirect verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Opera redirect te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-opera-redirect-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Opera redirect virus