Haal Mystartsearch.com weg

Mystartsearch.com Verwijdering Handleiding

Wat is Mystartsearch.com?

Wat is mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (ook wel gekend als mystartsearch) is een verdachte zoekmachine die ook tot de browser hijacker categorie behoort. Dat is omdat het verspreid wordt met de hulp van verschillende freewares als een optionele download. Het heeft zo al veel pc gebruikers verrast door te verschijnen op hun browsers zonder een degelijke toestemming te vragen. Op het eerste zicht lijkt dit een typische zoek machine maar het is gebleken dat Mystartsearch hijacker je browser ervaringen kan verlagen. Typisch voor dit soort programma’s is dat het op Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en andere browsers kan verschijnen als je startpagina en ook je standaard zoekmachine wordt. Zoals we al vermeld hebben lijkt dit programma op een normale zoekmachine met verscheidene links naar je favoriete websites maar je moet weten dat deze zoekwebsite gesponserd is. Dit betekent dat het aangepaste zoek resultaten laat zien en bijkomend kan Mystartsearch.com je doorsturen naar websites die niet gekend zijn, het kan je pc vertragen en andere problemen veroorzaken. Denk erom dat er geen zekerheid is dat het je altijd doorstuurt naar veilige websites, het kan je ook naar ongekende en verdachte plaatsen sturen.

Wanneer dit artikel geschreven wordt is het ook duidelijk geworden dat Mystartsearch virus ook instaat is om je onidentificeerbare informatie te achterhalen. Dit wilt zeggen je email adres, IP adres, je locatie en soort gelijke informatie. Daarom wordt er nog hard aangedrongen om deze zoekmachine te verwijderen van je computer, dit wilt ook zeggen je browser instellingen terug zetten naar hoe ze voor de filtratie van Mystartsearch stonden. Om dit programma te verwijderen raden we je aan om FortectIntego te gebruiken.

Hoe kan mystartsearch.com mijn pc gijzelen?

Net zoals delta-homes.com, BoBrowser or Omiga Plus zal Mystartsearch.com gelabelt zijn als browser hijacker en potentieel ongewenst programma omdat het zich verspreid met de hulp van een derde partij. Hiervoor moet je oppassen dat dit programma op je computer kan verschijnen nadat je een onbetrouwbaar programma hebt gedownload zoals download managers, video converters, video streamers en soort gelijke programma’s die worden gepromote op verschillende onbetrouwbare download websites. ZUlke programma’s kunnen je bedoezelen en ervoor zorgen dat je adwares of browser hijackers download op je computer wanneer je niet genoeg aandacht besteed aan de installatie van het programma. Dit is ook waarom je altijd de geavanceerde installatie moet nemen zodat je de optionele downloads eruit kan halen en ook altijd kan zien wat je precies download. Vaak zijn er browser add-ons, extensies, plugins en toolbars als optionele downloads. Dit zijn vaak irritantie applicaties. Als je al doorsturingen van mystartsearch hebt ondervonden of andere verdachte activiteiten op je computer dan moet je de gids hieronder gebruiken.

Hoe het mystartsearch.com virus verwijderen?

Mystartsearch.com is een dubieuze zoekmachine, die kan leiden tot verschikkende computer gerelateerde problemen. Als je niet wil eidingen met andere potentieel ongewenste topassingen, adware of zelfs virussen op je pc moet je het onmiddellijk verwijderen. Hiervoor kan je een betrouwbare anti-spyware gebruiken of het manueel verwijderen. aangezien het ook register waarden kan plaatsen is het aangeraden om Mystartsearch.com automatisch te verwijderen.

VAAK GEVRAAGDE VRAGEN (FAQ)

Vraag: Ik heb gemerkt dat mijn normale startpagina verandert is naar Mystartsearch.com virus. Maar ik kan me niet herinneren dat ik dit verandert hebt, trouwens ik heb ook enorm veel last van doorsturingen veroorzaakt door mystartsearch. Is dit een malware? Kan ik best bezorgd zijn?

Antwoord: één van de redenen dat Mystartsearch.com een potentieel ongewenst programma wordt genoemd is door zijn specifieke manier van binnendringen in je computer zonder de gebruiker zijn toestemming. Je moet weten dat je een optie hebt tijdens het installeren van een programma om dit programma eruit te halen (dit is ook waarom je de custom of geavanceerde installatie moet nemen). In dit geval raden we je aan om de gids hieronder te volgen en het programma zo snel mogelijk te verwijderen en je browser instellingen te repareren.

Vraag: Is er een manier om Mystartserach startpagina van mijn browser te verwijderen en zijn doorsturingen te vermijden. Ik heb al vaak mijn browser instellingen herstelt maar ze vervangen zich altijd naar mystartsearch.

Antwoord: Het verwijderen van www.Mystartsearch.com browser hijacker is niet zo simpel. Er zijn verschillende redenen omdat ze kleine programma’s installeren die dit programma instand blijven behouden en dat maakt het erg moeilijk om te verwijderen van je computer. De enige manier om het voor goed en altijd te verwijderen is een anti-spyware te gebruiken, namelijk FortectIntego. Je kan ook de gids hieronder lezen en toepassen uiteraard.

Vraag: Ik zag dat mijn startpagina en mijn standaard zoekmachine verandert zijn naar www.Mystartsearch.com. Ik vind dit normaal gezien niet erg omdat het op een normale zoekmachine lijkt maar wanneer je iets wilt opzoeken krijg je resultaten die helemaal niet overeen komen en zeker niet betrouwbaar zijn. Ik wordt doorgestuurd naar verschillende websites die helemaal niet overeen komen met de link die ik aanklik. Wat is de beste manier om deze zoekmachine te verwijderen en terug te gaan naar hoe het vroeger was?

Antwoord: dat is een zeer correcte observatie: wanneer je iets opzoekt met mystartsearch.com hijacker zal je zeker minder betrouwbare resultaten laat zien en links naar verdachte websites. Hierdoor kan je op websites terecht komen die vol staan met nieuwe bedreigingen. Om dit te vermijden moet je het programma zo snel mogelijk verwijderen met de stappen hieronder gegeven.

Vraag: Ik heb mijn pc net heropstart nadat ik een nieuw programma hebt geïnstalleerd en het lijkt goed te werken maar nadien heb ik mijn browser geopend en tot mijn verbazing heb ik een nieuwe startpagina Mystartsearch.com genoemd en het bedient me ook als zoekmachine. Ik wil het verwijderen maar het blijft heropdagen op mijn browsers. Hoe kan ik dit verwijderen?

Antwoord: Het probleem dat je bent tegengekomen zijn bundels, dit zijn optionele downloads die bij een freeware ook te verkrijgen zijn en je hebt dit waarschijnlijk niet gemerkt tijdens het installatie proces. Dit is ook de reden waarom je altijd de custom of geavanceerde installatie moet uitvoeren zodat je kan zien welke extra applicaties je download. Wat moet je nog doen? Dit is iets moeilijker en dat is een professionele applicatie downloaden, namelijk FortectIntego om het te verwijderen.

Vraag: Aub help, ik wordt constant doorgestuurd door Mystartsearch en ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat mijn zoekmachine verandert is naar deze websites. Ik kan mij ook niet herinneren dat ik zoiets heb gedaan. Is dit gevaarlijk? Moet ik me zorgen maken?

Antwoord: Dit probleem is eerder irritant dan gevaarlijk maar je moet zeker een meer betrouwbare zoekmachine gebruiken en deze verwijderen omdat het zich binnen heeft gedrongen zonder enige toestemming te vragen. De best manier om dit ongewenste programma te verwijderen is een speciale applicatie te gebruiken. Dit heeft al duidelijk laten zien dat het automatisch verwijderen de beste methode is.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mystartsearch.com Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Mystartsearch.com van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Mystartsearch.com (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Mystartsearch.com van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Mystartsearch.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Mystartsearch.com van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Mystartsearch.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Mystartsearch.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Mystartsearch.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Mystartsearch.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mystartsearch.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen