Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Mystartsearch.com. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Lucia Danes - - | Het type: Browser extensies

Wat is mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (ook wel gekend als mystartsearch) is een verdachte zoekmachine die ook tot de browser hijacker categorie behoort. Dat is omdat het verspreid wordt met de hulp van verschillende freewares als een optionele download. Het heeft zo al veel pc gebruikers verrast door te verschijnen op hun browsers zonder een degelijke toestemming te vragen. Op het eerste zicht lijkt dit een typische zoek machine maar het is gebleken dat Mystartsearch hijacker je browser ervaringen kan verlagen. Typisch voor dit soort programma’s is dat het op Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox en andere browsers kan verschijnen als je startpagina en ook je standaard zoekmachine wordt. Zoals we al vermeld hebben lijkt dit programma op een normale zoekmachine met verscheidene links naar je favoriete websites maar je moet weten dat deze zoekwebsite gesponserd is. Dit betekent dat het aangepaste zoek resultaten laat zien en bijkomend kan Mystartsearch.com je doorsturen naar websites die niet gekend zijn, het kan je pc vertragen en andere problemen veroorzaken. Denk erom dat er geen zekerheid is dat het je altijd doorstuurt naar veilige websites, het kan je ook naar ongekende en verdachte plaatsen sturen.

Wanneer dit artikel geschreven wordt is het ook duidelijk geworden dat Mystartsearch virus ook instaat is om je onidentificeerbare informatie te achterhalen. Dit wilt zeggen je email adres, IP adres, je locatie en soort gelijke informatie. Daarom wordt er nog hard aangedrongen om deze zoekmachine te verwijderen van je computer, dit wilt ook zeggen je browser instellingen terug zetten naar hoe ze voor de filtratie van Mystartsearch stonden. Om dit programma te verwijderen raden we je aan om Reimage te gebruiken.

Hoe kan mystartsearch.com mijn pc gijzelen?

Net zoals delta-homes.com, BoBrowser or Omiga Plus zal Mystartsearch.com gelabelt zijn als browser hijacker en potentieel ongewenst programma omdat het zich verspreid met de hulp van een derde partij. Hiervoor moet je oppassen dat dit programma op je computer kan verschijnen nadat je een onbetrouwbaar programma hebt gedownload zoals download managers, video converters, video streamers en soort gelijke programma’s die worden gepromote op verschillende onbetrouwbare download websites. ZUlke programma’s kunnen je bedoezelen en ervoor zorgen dat je adwares of browser hijackers download op je computer wanneer je niet genoeg aandacht besteed aan de installatie van het programma. Dit is ook waarom je altijd de geavanceerde installatie moet nemen zodat je de optionele downloads eruit kan halen en ook altijd kan zien wat je precies download. Vaak zijn er browser add-ons, extensies, plugins en toolbars als optionele downloads. Dit zijn vaak irritantie applicaties. Als je al doorsturingen van mystartsearch hebt ondervonden of andere verdachte activiteiten op je computer dan moet je de gids hieronder gebruiken.

Hoe het mystartsearch.com virus verwijderen?

Mystartsearch.com is een dubieuze zoekmachine, die kan leiden tot verschikkende computer gerelateerde problemen. Als je niet wil eidingen met andere potentieel ongewenste topassingen, adware of zelfs virussen op je pc moet je het onmiddellijk verwijderen. Hiervoor kan je een betrouwbare anti-spyware gebruiken of het manueel verwijderen. aangezien het ook register waarden kan plaatsen is het aangeraden om Mystartsearch.com automatisch te verwijderen.

VAAK GEVRAAGDE VRAGEN (FAQ)

Vraag: Ik heb gemerkt dat mijn normale startpagina verandert is naar Mystartsearch.com virus. Maar ik kan me niet herinneren dat ik dit verandert hebt, trouwens ik heb ook enorm veel last van doorsturingen veroorzaakt door mystartsearch. Is dit een malware? Kan ik best bezorgd zijn?

Antwoord: één van de redenen dat Mystartsearch.com een potentieel ongewenst programma wordt genoemd is door zijn specifieke manier van binnendringen in je computer zonder de gebruiker zijn toestemming. Je moet weten dat je een optie hebt tijdens het installeren van een programma om dit programma eruit te halen (dit is ook waarom je de custom of geavanceerde installatie moet nemen). In dit geval raden we je aan om de gids hieronder te volgen en het programma zo snel mogelijk te verwijderen en je browser instellingen te repareren.

Vraag: Is er een manier om Mystartserach startpagina van mijn browser te verwijderen en zijn doorsturingen te vermijden. Ik heb al vaak mijn browser instellingen herstelt maar ze vervangen zich altijd naar mystartsearch.

Antwoord: Het verwijderen van www.Mystartsearch.com browser hijacker is niet zo simpel. Er zijn verschillende redenen omdat ze kleine programma’s installeren die dit programma instand blijven behouden en dat maakt het erg moeilijk om te verwijderen van je computer. De enige manier om het voor goed en altijd te verwijderen is een anti-spyware te gebruiken, namelijk Reimage. Je kan ook de gids hieronder lezen en toepassen uiteraard.

Vraag: Ik zag dat mijn startpagina en mijn standaard zoekmachine verandert zijn naar www.Mystartsearch.com. Ik vind dit normaal gezien niet erg omdat het op een normale zoekmachine lijkt maar wanneer je iets wilt opzoeken krijg je resultaten die helemaal niet overeen komen en zeker niet betrouwbaar zijn. Ik wordt doorgestuurd naar verschillende websites die helemaal niet overeen komen met de link die ik aanklik. Wat is de beste manier om deze zoekmachine te verwijderen en terug te gaan naar hoe het vroeger was?

Antwoord: dat is een zeer correcte observatie: wanneer je iets opzoekt met mystartsearch.com hijacker zal je zeker minder betrouwbare resultaten laat zien en links naar verdachte websites. Hierdoor kan je op websites terecht komen die vol staan met nieuwe bedreigingen. Om dit te vermijden moet je het programma zo snel mogelijk verwijderen met de stappen hieronder gegeven.

Vraag: Ik heb mijn pc net heropstart nadat ik een nieuw programma hebt geïnstalleerd en het lijkt goed te werken maar nadien heb ik mijn browser geopend en tot mijn verbazing heb ik een nieuwe startpagina Mystartsearch.com genoemd en het bedient me ook als zoekmachine. Ik wil het verwijderen maar het blijft heropdagen op mijn browsers. Hoe kan ik dit verwijderen?

Antwoord: Het probleem dat je bent tegengekomen zijn bundels, dit zijn optionele downloads die bij een freeware ook te verkrijgen zijn en je hebt dit waarschijnlijk niet gemerkt tijdens het installatie proces. Dit is ook de reden waarom je altijd de custom of geavanceerde installatie moet uitvoeren zodat je kan zien welke extra applicaties je download. Wat moet je nog doen? Dit is iets moeilijker en dat is een professionele applicatie downloaden, namelijk Reimage om het te verwijderen.

Vraag: Aub help, ik wordt constant doorgestuurd door Mystartsearch en ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat mijn zoekmachine verandert is naar deze websites. Ik kan mij ook niet herinneren dat ik zoiets heb gedaan. Is dit gevaarlijk? Moet ik me zorgen maken?

Antwoord: Dit probleem is eerder irritant dan gevaarlijk maar je moet zeker een meer betrouwbare zoekmachine gebruiken en deze verwijderen omdat het zich binnen heeft gedrongen zonder enige toestemming te vragen. De best manier om dit ongewenste programma te verwijderen is een speciale applicatie te gebruiken. Dit heeft al duidelijk laten zien dat het automatisch verwijderen de beste methode is.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Mystartsearch.com snapshot
Mystartsearch.com snapshot

Manuele Mystartsearch.com Verwijdering Handleiding:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs).Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Mystartsearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Mystartsearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Mystartsearch.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mystartsearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Mystartsearch.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Mystartsearch.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Mystartsearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mystartsearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mystartsearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mystartsearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mystartsearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Verwijder Mystartsearch.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mystartsearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Mystartsearch.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mystartsearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Over de auteur

Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-mystartsearch-com.html

Verwijdering gidsen in andere talen