Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal MPC Cleaner weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Systeemtools

MPC Cleaner: een nutteloos programma voor optimalisatie van uw systeem

De afbeelding van MPC Cleaner

MPC Cleaner is een frauduleuze computerbeveiligingssoftware ontwikkeld door DotCash Limited. MPC Cleaner presenteert zichzelf als More Powerful Cleaner en claimt “de lichtste, snelste en veiligste pc-optimizer met een eenvoudige en coole interface” te zijn. Helaas hebben beveiligingsexperts dit programma al opgenomen in de categorie “mogelijk ongewenst” en raden ze aan het te vermijden.

MPCCleaner beweert in staat te zijn om de computer te reinigen van junk-bestanden, vage plug-ins en corrupte registers. U kunt er echter achter komen dat het de werking van uw computer nauwelijks verbetert, direct nadat het op het systeem is geïnstalleerd. Tools zoals deze zijn op zoek naar slechts een ding: gebruikers op een bedrieglijke manier proberen te bewegen om hun valse licentie te kopen.

Pas op dat alle problemen die door de MPC Cleaner-scanner zijn gemeld, niet echt zijn. U kunt dit feit controleren door nog een scan uit te voeren met ReimageIntego of een andere betrouwbare beveiligingssoftware. We kunnen u verzekeren dat het niets zal vinden van wat door deze optimizer is gerapporteerd. Door downloads te verwijderen die als onveilig zijn gemeld, kunt u uw computer in gevaar brengen.

MPC Cleaner is al opgemerkt in Chili, Rusland en Polen. De meest populaire manier om doelwitsystemen te kapen, is nauw verbonden met andere software, omdat dit de PUP-bundeling als de belangrijkste distributietechniek gebruikt. U kunt de aanwezigheid van deze systeemtool op uw computer vermoeden nadat u het bestand MPCTray.exe in de directory C:\Program Files hebt gevonden.

Na de succesvolle infiltratie van uw systeem begint het programma het systeem te scannen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart. Vervolgens worden nepmeldingen weergegeven over ernstige problemen die op het systeem zijn gedetecteerd. Hun doel is mensen ertoe aan te zetten hun vergunning aan te schaffen. Bovendien kan het uw computersysteem vertragen om u ervan te overtuigen dat uw computer met serieuze problemen te maken heeft.

Het zogenaamde MPC Cleaner-virus geeft meestal aan dat er veel problemen en fouten zijn aangetroffen in het systeem en dat de gebruiker deze meteen moet repareren. Nadat u echter op zoek bent gegaan naar deze problemen met uw antivirus- of antispyware-software, vindt u niets omdat deze tool nep is.

Waarschijnlijk hebt u al begrepen dat we het niet aanbevelen om de MPC Cleaner licentiesleutel aan te schaffen, omdat dit programma nauwelijks iets doet dat het betalen waard zou zijn. Het is een bedrieglijk programma dat fout-positieve systeemscanresultaten oplevert, dus u moet niet bang zijn voor zijn bangmaak-tactieken.

Noch de proef, noch de volledige versie van het programma kan de werking van uw computer verbeteren. Houd er rekening mee dat het uw systeem nauwelijks kan versnellen of op een andere manier kan verbeteren. Bovendien kan het behouden van deze PUP resulteren in wijzigingen in uw browser omdat deze kan worden ingesteld om Search.mpc.am toe te wijzen als uw standaardzoekmachine en startpagina.

Als u uw computer echt wilt beschermen tegen spyware en malware, moet u een bekend en gerenommeerd antivirus- of antimalwareprogramma installeren en dergelijke twijfelachtige hulpprogramma's vergeten. Om te voorkomen dat irritante advertenties u telkens onderbreken, moet u MPC Cleaner van uw computer verwijderen. De stappen die u kunt volgen om het te verwijderen, worden hieronder onder dit artikel weergegeven.

MPC Cleaner-virus verspreid op de officiële paginaDe effectiviteit van MPC Cleaner is zeer discutabel.

De software kan het systeem ongemerkt binnengaan

Er zijn twee manieren om MPC Cleaner te downloaden:

 1. U kunt dit programma rechtstreeks downloaden van de officiële website of een andere downloadpagina;
 2. U kunt deze app samen met een ander gratis programma installeren.

In de meeste gevallen raken mensen opgescheept met malafide pc-optimizers zonder hun medeweten. Houd er rekening mee dat dit alleen kan gebeuren als u de neiging hebt om nieuwe programma's te downloaden van willekeurige downloadwebsites of als u gewoonlijk haast hebt om ze te installeren zonder aandacht te schenken aan de belangrijke informatie in de installatiewizard van de software.

PUP's worden gedistribueerd via bundelingstechnieken, wat betekent dat ze kunnen worden toegevoegd aan andere gratis programma's en worden gepresenteerd als 'aanbevolen downloads'. Helaas worden dergelijke 'aanbevelingen' niet direct gepresenteerd. Als u uw computer wilt beschermen tegen ongewenste programma's, is het zeer belangrijk om elke gratis software (freeware) zo zorgvuldig mogelijk te inspecteren en erachter te komen of de gratis applicatie al dan niet is gebundeld met programma's van derden.

Gelukkig kunnen softwarepakketten eenvoudig worden ontbonden door vinkjes weg te halen naast vooraf geselecteerde overeenkomsten om extra componenten te installeren. Om dat te doen, moet u kiezen voor de geavanceerde of aangepaste installatieoptie en zorgvuldig alle voorwaarden doornemen.

Bovendien is het altijd handig om de EULA, het Privacybeleid, de gebruikersfeedback en soortgelijke informatie met betrekking tot uw favoriete programma te lezen.

Kom probleemloos van het MPC Cleaner-virus af

De verwijdering van MPC Cleaner kan handmatig of met behulp van bijgewerkte anti-spyware worden gestart. Als u de eerste optie wilt gebruiken, moet u de onderstaande stappen volgen.

Bovendien kunnen ze problemen veroorzaken als het opnieuw verschijnen van het programma op uw computer. U kunt bijvoorbeeld ook het Search.mpc.am-virus op uw computer hebben staan, een bekende browserkaper. U moet er dan ook voor zorgen dat deze wordt verwijderd!

Om het MPC Cleaner-virus met andere ongewenste programma's te verwijderen en om de controle over uw browser terug te krijgen, raden we u ten zeerste aan om te kiezen voor de automatische verwijderoptie. Daarvoor kunt u de programma's gebruiken die hieronder worden weergegeven.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MPC Cleaner Verwijdering Handleiding:

Verwijder MPC Cleaner van Windows systems

Als u MPC Cleaner handmatig wilt verwijderen, moet u de onderstaande stappen volgen. U moet alle programma's verwijderen (Search.mpc.am en anderen) die behoren tot DotCash Limited om te voorkomen dat deze in de toekomst opnieuw verschijnen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder MPC Cleaner en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar MPC Cleaner en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder MPC Cleaner van Mac OS X systeem

Om van deze cleaner van Mac OS af te komen X, moet u elk onderdeel van deze nep-optimizer verwijderen. Zorg er in dit geval voor dat u Search.mpc.am en andere apps verwijdert die zijn ontwikkeld door DotCash Limited.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar MPC Cleaner of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder MPC Cleaner van Internet Explorer (IE)

Voer de onderstaande stappen uit om alle verdachte componenten uit Internet Explorer te verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar MPC Cleaner en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de MPC Cleaner verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder MPC Cleaner van Mozilla Firefox (FF)

Om Firefox te corrigeren, moet u ervoor zorgen dat u alle onbekende extensies, add-ons en werkbalken die mogelijk gerelateerd zijn aan MPC Cleaner verwijdert.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier MPC Cleaner en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van MPC Cleaner. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder MPC Cleaner van Google Chrome

Om uw systeem te ontdoen van virusgerelateerde componenten uit Google Chrome, moet u de lijst met Chrome-extensies controleren en verdachte waarden verwijderen. In dit geval moet u alle vermeldingen verwijderen die behoren tot DotCash Limited.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier MPC Cleaner en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van MPC Cleaner. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder MPC Cleaner van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou MPC Cleaner uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder MPC Cleaner van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar MPC Cleaner of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van MPC Cleaner te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MPC Cleaner register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen