Gevaarlijkheidsmeter:  
  (95/100)

Locker virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Valse antispyware

Wat is Locker virus?

Locker virus (kan ook gevonden worden als Locker v1.7, Locker V2.16, Locker v2.60, Locker v3.5.3, Locker v.3.49 and Locker V5.52) is een gevaarlijke cyber bedreiging dat zich gedraagt alsof het aangeraden is door zijn naam. Eens het in je computer komt zal het je pc checken voor bestanden en zal ze afsluiten. Bijkomend zal je ook wanneer je ze probeert te openen een waarschuwing tonen met ee bericht dat je vraagt om te betalen inruil voor het wachtwoord. Typisch is wanneer je ze probeert te deblokkeren moet betalen dat dit programma dan bij de ransomware of crypto-ransomware categorie behoort. Dit betekent dat het probeert mensen in de tuin te leiden door hun losgeld te laten betalen. Eigenlijk is het niet zo moeilijk om je bestanden te blokkeren voordat ze hun losgeld vragen of 0.1 BTC (bitcoins), alle volgende bestanden worden geblokkeert.

3fr, .accdb, .ai, .arw, .bay, .cdr, .cer, .cr2, .crt, .crw, .dbf, .dcr, .der, .dng, .doc, .docm, .docx, .dwg, .dxf, .dxg, .eps, .erf, .indd, .jpe, .jpg, .kdc, .mdb, .mdf, .mef, .mrw, .nef, .nrw, .odb, .odm, .odp, .ods, .odt, .orf, .p12, .p7b, .p7c, .pdd, .pef, .pem, .pfx, .ppt, .pptm, .pptx, .psd, .pst, .ptx, .r3d, .raf, .raw, .rtf, .rw2, .rwl, .srf, .srw, .wb2, .wpd, .wps, .xlk, .xls, .xlsb, .xlsm, .xlsx

Zoals je kan zien kan deze bedreiging gemakkelijk al je foto’s, muziek bestanden, kunst bestanden en andere documenten blokkeren. Om deze bestanden te deblokkeren moet je een betaling uitvoeren binnen de 72 uur. Als het slachtoffer het niet betaalt wordt het losgeld verhoogt tot 1.0 BTC.

Wat kan je doen om met dit probleem om te gaan? Eerst moet je Locker virus van je computer verwijderen voordat het meer bestanden blokkeert van je computer. Bijkomend moet je zoeken naar extra kopies van de geblokkeerde bestanden. Als je niet weet hoe je back-ups moet maken van belangrijke bestanden. Dan raden we je aan dit artikel te lezen: Why do I need backup and what options do I have for that? Als je geen backups hebt kan je ook gebruik maken van deze programma’s R-Studio, Photorec. Wanneer deze programma’s toch niet werkten voor je dan betekent dit dat je bestanden verloren zijn.

Om het Locker virus te verwijderen raden we je ten zeerste aan om Reimage te gebruiken, het heeft al heel goede resultaten behaalt met het verwijderen van deze ransomware

Locker virus

Hoe kan Locker virus mijn computer infecteren?

Er zijn verschillende ransomwares die op elkaar lijken dat momenteel worden verspreid wanneer dit wordt geschreven waaronder zelfs de volgende bekende bijhoren: Cryptolocker, CTB locker, Cryptobot, Cryptographic Locker. Ze betrouwen allemaal op de bekende verspreidings techniek die door veel virussen wordt gebruikt zoals ruwe anti-spywares, trojans en andere bedreigingen. Als je ze wilt vermijden is het belangrijkste dat je moet onthouden dat het sterk wordt gepromote met de hulp van spam. Spam zijn ongewenste emails die gevuld zijn met geïnfecteerde bestanden of links. Wanneer ze mensen die links proberen aan te kilkken of de kwaadaardige bestanden op je computer te downloaden zullen ze verschillende zaken melden zoals: gemiste betalingen, waarschuwingen van regerings gezinden autoriteiten en nog van dit soort zaken. AUB, val niet voor zulke berichten en kijk altijd goed na wie de verzender is van de email, als het gevuldt is met grammaticale fouten of schrijffouten dan is er een grote kans dat dit bericht nep is. Bijkomend kan Locker virus ook in je computer komen als je op een misleidende pop-up advertenties hebt geklikt die je storen tijdens het browsen. AUB blijf weg van advertenties die gemiste updates melden, zelf java, Flash Player en al dit soort programma’s. Dit komt omdat zulke programma’s nooit hun updates aanbieden via het internet.

Hoe verwijder je Locker virus?

Als je één van de slachtoffers bent van het Locker ransomware dan heb je geen tijd te verliezen en moet je dit virus zo snel mogelijk verwijderen van je computer. Hiervoor kan je de volgende applicaties gebruiken: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Als je de connectie met je bestanden wilt herstellen moet je eerst zoeken naar hun backups of als je die niet bezit moet je één van deze twee programma’s laten werken op je computer R-Studio of Photorec. Trouwens Kaspersky Lab heeft ook een programma gepresenteerd dat geblokkeerde bestanden kan deblokkeren dus je kan ook Kaspesky Ransomware Decryptor gebruiken. Betaal nooit deze boete omdat het niet zeker garandeert dat je de sleutel krijgt om je bestanden te deblokkeren.

We raden dan ook zeker aan om infecties zoals Locker te vermijden en je erop voor te bereiden. Hiervoor kan je de vooraf genoemde programma’s gebruiken. Trouwens moet je ook aan je bestanden denken en een backup. Hiervoor kan je een USB stick gebruiken, CD’s, DVD’s of simpel een online back up zoals Google Drive, Dropbox, Flickr en andere oplossingen. Meer informatie over backups kan je vinden in dit artikel: Why do I need backup and what options do I have for that?

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Locker virus snapshot
Locker virus snapshot

Over de auteur

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-locker-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen