Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Kovter virus

| Het type: Valse antispyware

Kovter ransomware is een zeer gevaarlijke cyber infectie, die voor het eerst opdook midden mei 2014. Op het moment van schrijven heeft het de V.S., het Verenings Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland aangetast. Van zodra het op je pc komt blokkeert het deze en start het andere activiteiten op die je moeten overtuigen om een nep boete te betalen. Deze malware lijkt erg veel op ‘beroemde’ virussen zoals het Police virus, Ukash virus, FBI virus en andere ransomwares die allemaal vertrouwen op het Winlocker component om het te helpen bij het blokkeren van je systeem. Het nieuwe aan dit virus is dat het de mogelijkheid heeft om je surf geschiedenis na te kijken en informatie te verzamelen over ongepaste/illegale websites die bezocht werden. Van zodra het dit gedaan heeft zal Kovter beginnen met het tonen van een nep melding die het IP adres en andere gevoelige informatie van je pc bevat. Het maakt ook melding van het gebruiken van de voordien vermelde website(s) en vraagt je hiervoor een losgeld te betalen. Het lijkt erop dat zijn mogelijkheid om je surf geschiedenis te onthullen de reden is waarom reeds veel mensen dit nep losgeld betaald hebben aan zijn ontwerpers. Natuurlijk moet je dit NOOIT doen. Je moet deze meldingen, die toebehoren aan dit virus, negeren en Kovter ransomware van je pc verwijderen.

Hoe kan Kovter mijn pc infecteren?

Kovter Ransomware wordt meestal verspreid op dezelfde kwaadaardige manier die gebruikt werd voor de verspreiding van andere Ukash virussen. Deze methode vertrouwd op een trojaans paard, welk verstopt zit op illegale websites en bestanden. Om virussen zoals dit te vermijden moet je er voor zorgen dat je pc steeds beschermd is met de nieuwste anti-spyware versie. Bovendien zou je moeten beginnen met er veilige surf gewoonten op na te houden wat wil zeggen illegale websites vermijden, advertenties negeren en ook e-mails van onbekenden niet openen. Als het Kovter virus er in slaagt om je pc binnen te dringen start het met de bovenvermelde activiteiten en toont het een nep melding van een overheidsinstantie, die gekozen wordt naargelang de locatie van de gebruiker. Als je gemerkt hebt dat je pc geblokkeerd werd door het United States Department, Department of Justice, Police Central e-crime of een gelijkaardige overheidsinstelling, moet je deze melding negeren. Ook al ziet het er zeer geloofwaardig uit, het behoort toe aan hackers die je geld willen stelen. Zorg er ook voor dat je het Kovter virus met al zen bestanden van je pc verwijdert. Om dit te doen kan je de volgende handleiding gebruiken:

Hoe Kovter ransomware verwijderen?

Als je pc geïnfecteerd werd door Kovter en je wenst het te verwijderen verlies je best geen tijd en scan je pc met Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of een andere betrouwbare anti-spyware. Als je geen enkel van deze programma’s kan downloaden of opstarten volg dan deze stappen om je pc te deblokkeren.

* Manuele Kovter verwijdering:

  1. Herstart je geïnfecteerde pc in ‘Veilige modus met opdracht prompt’ om het virus uit te schakelen (dit zou bij alle versies van de dreiging moeten werken)
  2. Start Regedit
  3. Zoek naar WinLogon Waarden en noteer alle bestanden die niet explorer.exe of blanco zijn. Vervang ze door explorer.exe.
  4. Zoek in het register naar de bestanden die je genoteerd hebt en verwijder de registersleutels die naar deze bestanden verwijzen.
  5. Herstart en voor een volledige systeemscan uit met een bijgewerkte Reimage om alle restanten van het virus te verwijderen. Je kan ook SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes proberen.

* Flash drive methode:

  1. Neem een andere pc en gebruik deze om Reimage of een ander betrouwbaar anti-malware programma te downloaden.
  2. Werk dit programma bij en schrijf het weg op een USB stick of simpele CD.
  3. Herstart ondertussen je geïnfecteerde pc in ‘Veilige modus met opdracht prompt’ en plaats de USB stick.
  4. Herstart je met het FBI System Failure virus geïnfecteerde pc nog eens op en voer een volledige systeemscan uit.

* Gebruikers die gïnfecteerd werden met het Kovter virus hebben toegang tot andere accounts op hun Windows systeem. Als één van deze accounts beheerder rechten heeft moet je in staat zijn van hieruit een anti-malware programma op te starten.

* Probeer om de Flash niet toe te laten om je ransomware te laten stoppen met functioneren zoals het hoort. Om de Flash uit te schakelen ga je naar Macromedia ondersteuning en selecteer je ‘Weigeren’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Voer hierna een volledige systeemscan uit met een anti-malware programma.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Kovter ransomware snapshot
Kovter ransomware snapshot
Bron: https://www.2-spyware.com/remove-kovter-ransomware.html

Verwijdering gidsen in andere talen