Verwijder Google WebHP virus (Verwijdering Handleiding) - aug 2017 update

Google WebHP virus Verwijdering Handleiding

Wat is Google WebHP-virus?

Als u Google WebHP ziet, is dat een teken dat uw computer besmet is

Het Google WebHP-virus installeert een nep-zoekmachine als startpagina

Het Google WebHP-virus is een infectie van het browser-hijacker-type dat behoort tot categorieën die mogelijk ongewenste programma’s (PUP’s) kunnen bevatten. Deze software probeert stiekem om de computergebruiker een nep-zoekmachine van Google te laten gebruiken. Als u de Google WebHP-browser-hijacker heeft geïnstalleerd, wordt u geconfronteerd met doorlopende dagelijkse omleidingen naar google.com/webhp. Om te weten te komen wat Webhp is en hoe u er vanaf kunt komen, ga dan door met het lezen van dit artikel.

Deze gecorrumpeerde variant van de zoekmachine van Google is niet veilig om te gebruiken omdat hij u kan dwingen om verdachte websites van derden te bezoeken en willekeurige pop-up advertenties te openen zodra u op de zoekresultaten klikt. Deskundigen rapporteren dat de computers van gebruikers die voortdurend omleidingen naar http://google.com/webhp ervaren, waarschijnlijk besmet zijn met het Conduit virus.

Het Chrome WebHP redirect-virus infiltreert het computersysteem stiekem en voegt een gevaarlijke browserextensie toe aan een getroffen webbrowser. Het kan ook de startpagina van de browser wijzigen in google.com/webhp of google.co.uk/webhp.

Deze websites lijken precies op de echte Google-zoekmachine. Helaas, door zijn gelijkenis met de echte Google-zoekmachine, kan hij de gebruiker van de computer misleiden en hem/haar ertoe misleiden om hem te gebruiken en te doen denken dat het een veilige zoekmachine is.

Helaas is de nep-zoekmachine die Google WebHP biedt, gevaarlijk om te gebruiken omdat hij kan doorsturen naar verschillende websites van derden kan activeren, die kwaadaardig kunnen zijn of misleidende inhoud kunnen bevatten. Gebruik deze zoekmachine dus niet wanneer u de webhp bij uw URL ziet staan.

De kaper kan uw zoekinstellingen compromitteren, ongeacht het land waar u woont. Zo kunnen bijvoorbeeld Franse PC-gebruikers worden doorgestuurd naar google.fr/webhp.

Google WebHPHet Google WebHP-redirect-virus laadt veranderde zoekresultaten in plaats van de gewone. Het verschijnen van het google.com/webhp-redirect-virus geeft vaak aan dat het systeem is gecompromitteerd door het Conduit-zoeken-virus.

Om het Google WebHP-virus op te sporen en te verwijderen, moet u uw computer scannen met een krachtige anti-spyware-software om alle componenten van de Google WebHP-browser-hijacker te detecteren en te elimineren. Naar verluidt sluipt deze kaper in het computersysteem samen met de beruchte Conduit Toolbar.

Soms verandert de hijacker niet eens het startpagina-adres in de browser, maar kaapt hij de Omnibox van Chrome wat resulteert in het leveren van gewijzigde zoekresultaten telkens als het slachtoffer probeert te zoeken via URL-box.

Als u zich niets kunt herinneren wat betreft het installeren van Google WebHP-PUP of Conduit, moet u nakijken welke programma’s u onlangs heeft geïnstalleerd. Een van hen sluisde waarschijnlijk deze twee verdachte PUP’s stiekem in uw computersysteem.

Redenen waarom uw Google-zoekopdracht is gecompromitteerd

Het Google WebHP-browser-redirect-virus speelt het klaar om op een nogal subtiele manier in uw computersysteem te komen. Het doet alsof het een veilig te gebruiken programma is, en presenteert zich zelfs als “aanbevolen”. Het maakt zichzelf echter niet op een directe manier bekend. Het verspreidt zich samen met andere gratis applicaties en wordt samen met hen geïnstalleerd als het slachtoffer het installatieproces niet goed controleert.

Zoals u al heeft begrepen, wordt de Google WebHP-browser-hijacker verspreid in softwarepakketten. Om dit te voorkomen moet u dergelijke softwarepakketten goed ontleden. Wanneer u de installatie van software opstart die u zojuist heeft gedownload, moet u zich vooral niet haasten!

Lees alstublieft echt alle informatie die de installateur verstrekt, inclusief de documenten wat betreft de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid Daarna gaat u verder naar de volgende stap. Zodra u de optie ‘Instellingen’ heeft bereikt, selecteert u de optie ‘Geavanceerd’ of ‘Aangepast’ (NIET Standaard/Default!). Vervolgens deselecteert u alle verdachte onderdelen.

Wilt u Google WebHP verwijderen, maar wilt u het automatische verwijderingsprogramma niet gebruiken? Ga dan door naar de volgende paragraaf en gebruik de Google WebHP-redirect-verwijderingsgids die onze experts net hebben opgesteld.

Google WebHP-verwijderingsinstructies voor beginners

Om het Google WebHP-virus te verwijderen, moet u de lijst met programma’s die onlangs op uw computer zijn geïnstalleerd, nauwkeurig controleren en ook alle browser-extensies die zonder uw toestemming zijn toegevoegd. U moet alle programma’s en extensies verwijderen waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd. De Google WebHP-browser-hijacker is een gevaarlijk programma en u moet het bestaan ​​ervan niet negeren omdat het een ernstige bedreiging voor uw computer kan vormen.

Volg de verwijderingsinstructies oor Google Webhp op die in dit artikel worden verstrekt, en u zult de WebHP-malware gemakkelijk van uw computer verwijderen. Hoe dan ook, we raden u ten zeerste aan om uw computer te scannen met de door ons aanbevolen computerbeveiligingssoftware om te kijken of er geen andere gevaarlijke programma’s zijn die de prestaties van uw computer verminderen of een bedreiging vormen voor de computer. U kunt daar een van de volgende programma’s voor gebruiken.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Google WebHP virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Verwijder eerst alle louche programma’s zoals Conduit Search, SearchProtect en andere verdachte programma’s van uw systeem. Druk dan op de Windows-toets + R om Run prompt op te starten en typ regedit. Druk op Enter. Ga naar Bewerken > Zoek en vind Conduit in de Windows Register Editor. Verwijder alle toetsen die de zoekopdracht voor u vindt.

Om Google WebHP-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Google WebHP-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Google WebHP van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Google WebHP van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Google WebHP van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Gebruik de meegeleverde handleiding om de kaper van uw pc te verwijderen. Om de taak succesvol af te ronden, moet u Firefox daarna vernieuwen.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Google WebHP-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Google WebHP-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Google WebHP-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder Conduit van Chrome om het aanhoudende doorsturen naar google.com/webhp te stoppen. Reset de zoekinstellingen met behulp van het onderstaande voorbeeld.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Google WebHP-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Google WebHP register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen