Verwijder Google WebHP virus (Verwijdering Handleiding) - feb 2021 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

Als u Google WebHP ziet, is dat een teken dat uw computer besmet is

Het Google WebHP-virus installeert een nep-zoekmachine als startpagina

Het Google WebHP-virus is een infectie van het browser-hijacker-type dat behoort tot categorieën die mogelijk ongewenste programma’s (PUP’s) kunnen bevatten. Deze software probeert stiekem om de computergebruiker een nep-zoekmachine van Google te laten gebruiken. Als u de Google WebHP-browser-hijacker heeft geïnstalleerd, wordt u geconfronteerd met doorlopende dagelijkse omleidingen naar google.com/webhp. Om te weten te komen wat Webhp is en hoe u er vanaf kunt komen, ga dan door met het lezen van dit artikel.

Deze gecorrumpeerde variant van de zoekmachine van Google is niet veilig om te gebruiken omdat hij u kan dwingen om verdachte websites van derden te bezoeken en willekeurige pop-up advertenties te openen zodra u op de zoekresultaten klikt. Deskundigen rapporteren dat de computers van gebruikers die voortdurend omleidingen naar http://google.com/webhp ervaren, waarschijnlijk besmet zijn met het Conduit virus.

Het Chrome WebHP redirect-virus infiltreert het computersysteem stiekem en voegt een gevaarlijke browserextensie toe aan een getroffen webbrowser. Het kan ook de startpagina van de browser wijzigen in google.com/webhp of google.co.uk/webhp.

Deze websites lijken precies op de echte Google-zoekmachine. Helaas, door zijn gelijkenis met de echte Google-zoekmachine, kan hij de gebruiker van de computer misleiden en hem/haar ertoe misleiden om hem te gebruiken en te doen denken dat het een veilige zoekmachine is.

Helaas is de nep-zoekmachine die Google WebHP biedt, gevaarlijk om te gebruiken omdat hij kan doorsturen naar verschillende websites van derden kan activeren, die kwaadaardig kunnen zijn of misleidende inhoud kunnen bevatten. Gebruik deze zoekmachine dus niet wanneer u de webhp bij uw URL ziet staan.

De kaper kan uw zoekinstellingen compromitteren, ongeacht het land waar u woont. Zo kunnen bijvoorbeeld Franse PC-gebruikers worden doorgestuurd naar google.fr/webhp.

Google WebHPHet Google WebHP-redirect-virus laadt veranderde zoekresultaten in plaats van de gewone. Het verschijnen van het google.com/webhp-redirect-virus geeft vaak aan dat het systeem is gecompromitteerd door het Conduit-zoeken-virus.

Om het Google WebHP-virus op te sporen en te verwijderen, moet u uw computer scannen met een krachtige anti-spyware-software om alle componenten van de Google WebHP-browser-hijacker te detecteren en te elimineren. Naar verluidt sluipt deze kaper in het computersysteem samen met de beruchte Conduit Toolbar.

Soms verandert de hijacker niet eens het startpagina-adres in de browser, maar kaapt hij de Omnibox van Chrome wat resulteert in het leveren van gewijzigde zoekresultaten telkens als het slachtoffer probeert te zoeken via URL-box.

Als u zich niets kunt herinneren wat betreft het installeren van Google WebHP-PUP of Conduit, moet u nakijken welke programma’s u onlangs heeft geïnstalleerd. Een van hen sluisde waarschijnlijk deze twee verdachte PUP’s stiekem in uw computersysteem.

Redenen waarom uw Google-zoekopdracht is gecompromitteerd

Het Google WebHP-browser-redirect-virus speelt het klaar om op een nogal subtiele manier in uw computersysteem te komen. Het doet alsof het een veilig te gebruiken programma is, en presenteert zich zelfs als “aanbevolen”. Het maakt zichzelf echter niet op een directe manier bekend. Het verspreidt zich samen met andere gratis applicaties en wordt samen met hen geïnstalleerd als het slachtoffer het installatieproces niet goed controleert.

Zoals u al heeft begrepen, wordt de Google WebHP-browser-hijacker verspreid in softwarepakketten. Om dit te voorkomen moet u dergelijke softwarepakketten goed ontleden. Wanneer u de installatie van software opstart die u zojuist heeft gedownload, moet u zich vooral niet haasten!

Lees alstublieft echt alle informatie die de installateur verstrekt, inclusief de documenten wat betreft de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid Daarna gaat u verder naar de volgende stap. Zodra u de optie ‘Instellingen’ heeft bereikt, selecteert u de optie ‘Geavanceerd’ of ‘Aangepast’ (NIET Standaard/Default!). Vervolgens deselecteert u alle verdachte onderdelen.

Wilt u Google WebHP verwijderen, maar wilt u het automatische verwijderingsprogramma niet gebruiken? Ga dan door naar de volgende paragraaf en gebruik de Google WebHP-redirect-verwijderingsgids die onze experts net hebben opgesteld.

Google WebHP-verwijderingsinstructies voor beginners

Om het Google WebHP-virus te verwijderen, moet u de lijst met programma’s die onlangs op uw computer zijn geïnstalleerd, nauwkeurig controleren en ook alle browser-extensies die zonder uw toestemming zijn toegevoegd. U moet alle programma’s en extensies verwijderen waarvan u zich niet kunt herinneren dat u ze heeft geïnstalleerd. De Google WebHP-browser-hijacker is een gevaarlijk programma en u moet het bestaan ​​ervan niet negeren omdat het een ernstige bedreiging voor uw computer kan vormen.

Volg de verwijderingsinstructies oor Google Webhp op die in dit artikel worden verstrekt, en u zult de WebHP-malware gemakkelijk van uw computer verwijderen. Hoe dan ook, we raden u ten zeerste aan om uw computer te scannen met de door ons aanbevolen computerbeveiligingssoftware om te kijken of er geen andere gevaarlijke programma’s zijn die de prestaties van uw computer verminderen of een bedreiging vormen voor de computer. U kunt daar een van de volgende programma’s voor gebruiken.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Google WebHP virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Google WebHP van Windows systems

Verwijder eerst alle louche programma’s zoals Conduit Search, SearchProtect en andere verdachte programma’s van uw systeem. Druk dan op de Windows-toets + R om Run prompt op te starten en typ regedit. Druk op Enter. Ga naar Bewerken > Zoek en vind Conduit in de Windows Register Editor. Verwijder alle toetsen die de zoekopdracht voor u vindt.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Google WebHP en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Google WebHP en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Google WebHP van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Google WebHP of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Google WebHP van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Google WebHP en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Google WebHP verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Google WebHP virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Google WebHP uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Google WebHP van Mozilla Firefox (FF)

Gebruik de meegeleverde handleiding om de kaper van uw pc te verwijderen. Om de taak succesvol af te ronden, moet u Firefox daarna vernieuwen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Google WebHP en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Google WebHP. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Google WebHP van Google Chrome

Verwijder Conduit van Chrome om het aanhoudende doorsturen naar google.com/webhp te stoppen. Reset de zoekinstellingen met behulp van het onderstaande voorbeeld.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Google WebHP en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Google WebHP. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Google WebHP van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Google WebHP of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Google WebHP te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Google WebHP register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen