Gevaarlijkheidsmeter:  
  (93/100)

Duqu virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Trojaans Paard
12

Wat is Duqu?

Duqu (wat ook gevonden kan worden als Duqu 2.0, W32.Duqu of W32.Duqu.B) is een kwaadaardig Trojaans paard dat eerst opgemerkt werd in 2011. Het wordt aangenomen dat deze “remote access Trojaan (RAT)” net zo is als een andere malware, genaamd Stuxnet of Stuxnet worm. De naam van dit virus komt van de bestandsnaam prefix “~DQ” dat gecreëerd wordt door deze dreiging op de pc onmiddellijk na het infiltreren ervan. Jammer genoeg is de infiltratie ervan moeilijk op te merken en zou een betrouwbaar beveiligingsmiddel je kunnen helpen in dit geval.

Het voornaamste doel van Duqu is om zijn ontwikkelaars te helpen om inlichtingen verzamelende aanvallen uit te voeren op de telecom, elektronica en informatie beveiliging sector. Het doet dit daar gevoelige informatie te verzamelen en deze te delen met zijn eigenaars via command en control (C&C) servers. Aanvallers die zich achter dit virus schuil houden zijn op zoek naar dingen zoals, geheime documenten, bestanden en andere gegevens die hun kunnen helpen om in de toekomst aanvallen uit te voeren en producten, technologie en diensten van het bedrijf aan te tasten. Het is geweten dat een Europese telecom operator, een Noord-Afrikaanse telecom operator en een Zuid-Oost Aziatische fabrikant van electronica reeds geïnfecteerd werden door dit virus. Men heeft ook gemeld dat deze dreiging gevonden werd op pc’s in de VS, het VK, Zweden, India en Hong Kong. Het interessantste is dat Duqu in het geheugen van een pc kan blijven zonder het zijn bestanden op een schijf moet schrijven. Als je denkt dat één van je pc’s aangetast kan zijn door de Duqu Trojaan, moet je een volledige systeemscan uitvoeren met één van deze programma’s en deze dreiging verwijderen: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware.

Hoe kan Duqu mijn pc infecteren?

Duqu bevat geen code, dus moet het zijn bestanden niet op het systeem plaatsen. Het kan echter nog steeds je pc infiltreren en op de schijf blijven. Het doet dit met de hulp van spam, misleidende e-mails, illegale programma versies en gelijkaardige distributie manieren. Als je jezelf en je bedrijf wil beschermen moet je de beschermingsniveau’s een keertje extra nakijken. Zorg er alsjeblieft voor dat je pc een betrouwbare anti-spyware en anti-virus gebruikt. Denk er bovendien ook aan om deze programma’s steeds bij te werken naar de recentste versie omdat Duqu kan proberen om kwetsbaarheren in de veiligheid uit te buiten. Tenslotte moet je ook zorg dragen voor de bestanden die je werknemers downloaden en de sites die ze bezoeken. Anders kan je makkelijk het slachtoffer worden van deze ernstige cyber dreiging wat kan leiden tot verschillende problemen, inclusief het verlies van je belangrijke informatie en geld. Als je er zeker van wil zijn dat je bedrijf veilig is, kijk dan de pc’s na met een betrouwbaar beveiligingsmiddel.

Hoe het Duqu virus verwijderen?

Als je Duqu wil verwijderen, moet je de computer scannen met een betrouwbare beveiliging software. Je kan hiervoor Reimage proberen. Het is echter aangeraden om dit programma te gebruiken samen met een krachtige anti-virus, zoals Kaspersky, Symantec of Norton producten.

We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software om Duqu virus te verwijderen accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is aangeraden om Duqu virus te verwijderen. Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage

Over de auteur

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-duqu-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen