Verwijder DNS Unlocker adware (Verwijdering Instructies) - geüpdatet mrt 2021

door Ugnius Kiguolis - -   DNS Unlocker ads | Het type: Adware

DNS Unlocker adware Verwijdering Handleiding

Wat is DNS Unlocker?

Wat is DNS Unlocker

DNS Unlocker adware

Dns Unlocker is een gratis applicatie die al verschillende discussies heeft gestart op het internet. Daarom hebben veiligheids experten besloten hier een onderzoek op te starten. Jammer genoeg is het resultaat niet zo goed als ze gehoopt hadden, het blijkt dat deze applicatie gebruikt wordt als adware en potentiëel ongewenst programma'.

Net zoals zijn kloon CloudScout zal het dit beloven: Unblock blocked websites en digital media for free! Onze DNS service is sneller als VPM, simpeler om te gebruiken. Maar je moet niet denken aan het downloaden van dit programma omdat het vaak ook op je computer tevoorschijn komt. Dit is omdat het wordt verspreid onder de methode bundelen. Veiligheids Experten zeggen dat dit het volgende is: er zal een gratis installatie van te pas komen die extra optionele downloads bij zich heeft zoals download managers, PDF creators, media players en zo verder.

Zulke software wordt vaak gebundelt en gepromote op bekend websites zoals download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com, etc. Trouwens om DNS Unlocker adware bijlage te ontdekken tijdens een installatie moet je zeer goed opletten en elke stap die je ondergaat enorm goed lezen. Dit is dan ook de reden waarom dit programma als potentiëel ongewenst programma is beschreven.

DNS Unlocker zal alle populaire browsers infecteren waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Eens het de computer is binnen gedrongen zal het al je web browsers gijzelen en starten met zijn marketing campagne die gebruikt worden om massief veel advertenties te tonen. De advertenties zijn in alle soorten te vinden, namelijk: links in teksten, pop-up advertenties, banners en vele andere advertenties.

Vragen over DNS Unlocker adware

Pas op met deze commerciële aanbiedingen ookal lijken ze heel aangenaam. In de werkelijk is zal deze verdachte adware je proberen te laten bezoeken aan verdachte websites. Maar om de risico volle advertneites te ontlopen moet je dit programma zo snel mogelijk verwijderen. Heb je al last van zulke doorsturingen en andere zaken veroorzaakt door DNS Unlocker dan raden we je aan om je pc te verwijderen met een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego.

DNS Unlocker adware

Hoe kan DNS Unlocker mijn computer gijzelen?

Zoals eerder vermeld hierboven is DNS Unlocker dicht gerelateerd bij software. De ontwerpers vertrouwen op de bundel methode. Deze sluikse manier om adwares, browser gijzelaars en andere PUP's te verspreiden wordt heel vaak gebruikt. Gewoonlijk gezien zal DNS Unlocker advertenties vaak omhoog komen vanaf dat je een applicatie hebt geïnstalleerd zoals download managers, video streaming software.

Pas op dat software vaak gebundelt wordt door meer dan 2 programma's dus het is heel goed mogelijk dat DNS Unlocker samen met andere PUP's of adwares is vergezeld zoals YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner en vele andere.

ls je zulke installaties wilt vermijden van bundels dan moet je starten met meer op te letten op de geavanceerde tabs. Via de geavanceerde tab zal je meer informatie te weten komen van het programma. Hier kan je verschillende optionele downloads eruit halen van programma's die je niet wilt hebben. Om alle optionele downloads eruit te halen moet je alle stappen goed en correct uitvoeren.

DNS Unlocker adware

Hoe verwijder je DNS Unlocker ads?

DNS Unlocker verwijderen is aangeraden vanaf als je deze applicatie opmerkt op je computer. Erbij zal je ook verschillende doorsturingen, vertragingen, advertenties, informatie lekken en verschillende problemen opmerken.

Update op het verwijderen van DNS Unlocker virus (1):

Het lijkt dat deze adware je computer's DNS instellingen kan wijzigen. Om DNS Unlocker volledig te verwijderen volg je best de volgende stappen hieronder uitgeschreven en herstel nadien je DNS instellingen op je computer. Hiervoor volg je best deze gids:

1. Open je configuratiescherm en ga naar “Netwerk en internet” -> “Netwerk en verdeelscherm” –> “verander de adapter instellingen”. Hier zou je je adctieve internet connectie moeten zien.

2. Rechterklik op dit en daar zie je eigenschappen. Hier zoek je naar de knop: ” Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Check it en klik op eigenschappen opnieuw. Wanneer je in dit scherm bent wees dan zeker dat je “Obtain an IP address automatically” and “Obtain DNS server address automatically!” hebt geselecteerd. Zoals we al eerder vermeld hebben kan DNS unlocker malware deze instellingen veranderen om hun verwijdering te annuleren

3. Klik op “OK” om je aanpassingen op te slagen.

DNS Unlocker adware

Update op het verwijderen van DNS Unlocker virus (2):

Zoals al reeds geweten kan dit adware-type virus zichzelf updaten voor meerdere malen. Volgens het laatste nieuws kan het zich verbergen in bestanden op je computer zodat het onopgemerkt op je pc blijft. Als je al een anti-spyware die up to date is kan je een scan uitvoeren en de bedreiging verwijderen of je gebruikt onze manuele DNS Unlocker verwijder gids en je bent er niet ingeslaagd om de bestanden te verwijderen volg je best deze gids.

 1. Open je configuratiescherm en ga naar personalisatie –> folder opties
 2. Ga deze tab bekijken selecteer: laat de verborgen bestanden, folders en schijven zien en deselecteer “Verberg extenties voor gekende bestand types. Klik op toepassen om dit te veranderen
 3. Nu klik je op de windows toets en R op de zelfde tijd om iets te laten lopen en typ je “%temp% in nadat je enter hebt geduwd. Nu vind je jezelf terug in een nieuw scherm
 4. Selecteer elk voorlopig bestand dat je kan vinden en verwijder het.

Je kan best al je bestanden bekijken dus ook je “Programma files” en “Programma data folders” voor verdachte bestanden die bij DNS Unlocker virus kunnen horen. Wees er zeker om dat je elke schijf bekijkt, waaronder C: en D:. Uiteindelijk als de DNS unlocker advertenties blijven verschijnen op je browser moet je naar de “Appdata” folder gaan en je profiel voor die webbrowser verwijderen.

DNS Unlocker adware

Andere versies van DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Dit type van DNS Unlocker is net zoals zijn voorganger. Het beweert dat het je kan helpen met het verbinden van verschillende DNS server. Dit zorgt er wel voor dat het verschillende domeinen blokkeert. Maar net zoals zijn voorgaander is het ook advertentie promoted en probeert het geld te verdienen aan de hand van advertenties. Het kan je computer binnendringen via software pakjes en speelt verschillende gesponderde pop-ups, vertraagt je internet, installeert cookies, verzamel data, verandert de instellingen van je pc's browsers.

DNS Unlocker Version 1.4: Vanaf dat DNS Unlocker version 1.3 verscheen was er al een andere update van DNS Unlocker verschenen. Het kan gevonden worden onder de naam DNS Unlocker Version 1.4. Het principe van deze applicatie blijft het zelfde bij deze update. Het zal je browser gijzelen en enorm veel reclame posten en je storen met pop-ups.

Dit programma is gemaakt zodat het internetverkeer meer naar deze websites komt zoadat het zijn rank kan laten stijgen en sneller te vinden is op het internet. Er is ook al gezegd dat het niet persoonlijke informatie van je kan verzamelen en gebruiken om hun reclame aan te passen naar de gebruikers hun internet gewoontes.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele DNS Unlocker adware Verwijdering Handleiding

Verwijder DNS Unlocker van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder DNS Unlocker en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar DNS Unlocker en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder DNS Unlocker van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar DNS Unlocker of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijdere de DNS Unlocker adware uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou DNS Unlocker uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder DNS Unlocker van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier DNS Unlocker en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van DNS Unlocker. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder DNS Unlocker van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier DNS Unlocker en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van DNS Unlocker. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder DNS Unlocker van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar DNS Unlocker of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van DNS Unlocker te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de DNS Unlocker register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen