Verwijder DNS Unlocker adware (Verwijdering Instructies) - geüpdatet aug 2018

DNS Unlocker adware Verwijdering Handleiding

Wat is DNS Unlocker?

Wat is DNS Unlocker

DNS Unlocker adware

Dns Unlocker is een gratis applicatie die al verschillende discussies heeft gestart op het internet. Daarom hebben veiligheids experten besloten hier een onderzoek op te starten. Jammer genoeg is het resultaat niet zo goed als ze gehoopt hadden, het blijkt dat deze applicatie gebruikt wordt als adware en potentiëel ongewenst programma'.

Net zoals zijn kloon CloudScout zal het dit beloven: Unblock blocked websites en digital media for free! Onze DNS service is sneller als VPM, simpeler om te gebruiken. Maar je moet niet denken aan het downloaden van dit programma omdat het vaak ook op je computer tevoorschijn komt. Dit is omdat het wordt verspreid onder de methode bundelen. Veiligheids Experten zeggen dat dit het volgende is: er zal een gratis installatie van te pas komen die extra optionele downloads bij zich heeft zoals download managers, PDF creators, media players en zo verder.

Zulke software wordt vaak gebundelt en gepromote op bekend websites zoals download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com, etc. Trouwens om DNS Unlocker adware bijlage te ontdekken tijdens een installatie moet je zeer goed opletten en elke stap die je ondergaat enorm goed lezen. Dit is dan ook de reden waarom dit programma als potentiëel ongewenst programma is beschreven.

DNS Unlocker zal alle populaire browsers infecteren waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Eens het de computer is binnen gedrongen zal het al je web browsers gijzelen en starten met zijn marketing campagne die gebruikt worden om massief veel advertenties te tonen. De advertenties zijn in alle soorten te vinden, namelijk: links in teksten, pop-up advertenties, banners en vele andere advertenties.

Pas op met deze commerciële aanbiedingen ookal lijken ze heel aangenaam. In de werkelijk is zal deze verdachte adware je proberen te laten bezoeken aan verdachte websites. Maar om de risico volle advertneites te ontlopen moet je dit programma zo snel mogelijk verwijderen. Heb je al last van zulke doorsturingen en andere zaken veroorzaakt door DNS Unlocker dan raden we je aan om je pc te verwijderen met een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego.

DNS Unlocker adware

Hoe kan DNS Unlocker mijn computer gijzelen?

Zoals eerder vermeld hierboven is DNS Unlocker dicht gerelateerd bij software. De ontwerpers vertrouwen op de bundel methode. Deze sluikse manier om adwares, browser gijzelaars en andere PUP's te verspreiden wordt heel vaak gebruikt. Gewoonlijk gezien zal DNS Unlocker advertenties vaak omhoog komen vanaf dat je een applicatie hebt geïnstalleerd zoals download managers, video streaming software.

Pas op dat software vaak gebundelt wordt door meer dan 2 programma's dus het is heel goed mogelijk dat DNS Unlocker samen met andere PUP's of adwares is vergezeld zoals YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner en vele andere.

ls je zulke installaties wilt vermijden van bundels dan moet je starten met meer op te letten op de geavanceerde tabs. Via de geavanceerde tab zal je meer informatie te weten komen van het programma. Hier kan je verschillende optionele downloads eruit halen van programma's die je niet wilt hebben. Om alle optionele downloads eruit te halen moet je alle stappen goed en correct uitvoeren.

DNS Unlocker adware

Hoe verwijder je DNS Unlocker ads?

DNS Unlocker verwijderen is aangeraden vanaf als je deze applicatie opmerkt op je computer. Erbij zal je ook verschillende doorsturingen, vertragingen, advertenties, informatie lekken en verschillende problemen opmerken.

Update op het verwijderen van DNS Unlocker virus (1):

Het lijkt dat deze adware je computer's DNS instellingen kan wijzigen. Om DNS Unlocker volledig te verwijderen volg je best de volgende stappen hieronder uitgeschreven en herstel nadien je DNS instellingen op je computer. Hiervoor volg je best deze gids:

1. Open je configuratiescherm en ga naar “Netwerk en internet” -> “Netwerk en verdeelscherm” –> “verander de adapter instellingen”. Hier zou je je adctieve internet connectie moeten zien.

2. Rechterklik op dit en daar zie je eigenschappen. Hier zoek je naar de knop: ” Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”. Check it en klik op eigenschappen opnieuw. Wanneer je in dit scherm bent wees dan zeker dat je “Obtain an IP address automatically” and “Obtain DNS server address automatically!” hebt geselecteerd. Zoals we al eerder vermeld hebben kan DNS unlocker malware deze instellingen veranderen om hun verwijdering te annuleren

3. Klik op “OK” om je aanpassingen op te slagen.

DNS Unlocker adware

Update op het verwijderen van DNS Unlocker virus (2):

Zoals al reeds geweten kan dit adware-type virus zichzelf updaten voor meerdere malen. Volgens het laatste nieuws kan het zich verbergen in bestanden op je computer zodat het onopgemerkt op je pc blijft. Als je al een anti-spyware die up to date is kan je een scan uitvoeren en de bedreiging verwijderen of je gebruikt onze manuele DNS Unlocker verwijder gids en je bent er niet ingeslaagd om de bestanden te verwijderen volg je best deze gids.

 1. Open je configuratiescherm en ga naar personalisatie –> folder opties
 2. Ga deze tab bekijken selecteer: laat de verborgen bestanden, folders en schijven zien en deselecteer “Verberg extenties voor gekende bestand types. Klik op toepassen om dit te veranderen
 3. Nu klik je op de windows toets en R op de zelfde tijd om iets te laten lopen en typ je “%temp% in nadat je enter hebt geduwd. Nu vind je jezelf terug in een nieuw scherm
 4. Selecteer elk voorlopig bestand dat je kan vinden en verwijder het.

Je kan best al je bestanden bekijken dus ook je “Programma files” en “Programma data folders” voor verdachte bestanden die bij DNS Unlocker virus kunnen horen. Wees er zeker om dat je elke schijf bekijkt, waaronder C: en D:. Uiteindelijk als de DNS unlocker advertenties blijven verschijnen op je browser moet je naar de “Appdata” folder gaan en je profiel voor die webbrowser verwijderen.

DNS Unlocker adware

Andere versies van DNS Unlocker:

DNS Unlocker Version 1.3: Dit type van DNS Unlocker is net zoals zijn voorganger. Het beweert dat het je kan helpen met het verbinden van verschillende DNS server. Dit zorgt er wel voor dat het verschillende domeinen blokkeert. Maar net zoals zijn voorgaander is het ook advertentie promoted en probeert het geld te verdienen aan de hand van advertenties. Het kan je computer binnendringen via software pakjes en speelt verschillende gesponderde pop-ups, vertraagt je internet, installeert cookies, verzamel data, verandert de instellingen van je pc's browsers.

DNS Unlocker Version 1.4: Vanaf dat DNS Unlocker version 1.3 verscheen was er al een andere update van DNS Unlocker verschenen. Het kan gevonden worden onder de naam DNS Unlocker Version 1.4. Het principe van deze applicatie blijft het zelfde bij deze update. Het zal je browser gijzelen en enorm veel reclame posten en je storen met pop-ups.

Dit programma is gemaakt zodat het internetverkeer meer naar deze websites komt zoadat het zijn rank kan laten stijgen en sneller te vinden is op het internet. Er is ook al gezegd dat het niet persoonlijke informatie van je kan verzamelen en gebruiken om hun reclame aan te passen naar de gebruikers hun internet gewoontes.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele DNS Unlocker adware Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om DNS Unlocker van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan DNS Unlocker (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder DNS Unlocker van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder DNS Unlocker van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder DNS Unlocker van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan DNS Unlocker en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval DNS Unlocker niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van DNS Unlocker moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan DNS Unlocker en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de DNS Unlocker register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen