Gevaarlijkheidsmeter:  
  (100/100)

Haal Critroni Ransomware weg

door Jake Doevan - - | Het type: Valse antispyware

Wat is het Critroni virus?

Critroni is een zeer gevarlijke ransomware die makkelijk je pc kan infiltreren, je bestanden coderen en proberen geld los te krijgen voor de decodeer sleutel. Deze ransomware is relatief nieuw, dus is het geen verrassing dat er weinig informatie beschikbaar is. Het lijkt er echter op dat deze net zo werkt als de bekende virussen Cryptolocker en Cryptowall. Men kan het Critroni virus in feite zelfs een kopie van deze dreigingen noemen. Als deze kwaadaardige indringer je systeem infiltreert scant het dit op bepaalde bestanden en codeert deze. Hierna zal je merken dat deze bestanden geblokkeerd zijn en je ze niet kan openen. In plaats hiervan zal deze dreiging je een stap-voor-stap handleiding tonen met wat je moet doen om je gecodeerde bestanden te recupereren. Deze handleiding is zeer gedetailleerd en legt zelfs uit hoe Tor te downloaden, hoe het losgeld te betalen met Bitcoins en gelijkaardige instructies. Wees alsjeblieft zeer voorzichtig met deze dreiging en denk tweemaal na of het de moeite loont deze betaling te doen want de hackers kunnen misschien je bestanden ook niet decoderen na het ontvangen van een betaling. Om deze ransomware, die ook gekend is als CBT-Locker en Critroni.A, te verwijderen moet je de pc scannen met een bijgewerkte Reimage. Bovendien moet je proberen om met R-Studio of Photorec je bestanden te recupereren.

Waaraan merk je vooral dat je pc reeds geïnfecteerd werd door? Aan dit bericht dat opduikt als je probeer om één van je belangrijke bestanden te openen.

Your personal files are encrypted

Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with strongest encryption and unique key, generated for this computer.

Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt your files until you pay and obtain the private key.

You only have 72 hours to submit the payment. If you do not send money within provided time, all your files will be permanently crypted and no one will be able to recover them.

Press ‘View’ to view the list of files that have been encrypted.

Press ‘Next’ to connect to the secret server and follow instructions.

Hoe kan het Critroni virus mijn pc infecteren?

Normaal worden zulke virussen als ransomwares, trojanen, malwares en rogues verspreid via spam. Meestal beweren zulke misleidende mails dat je de bijlage moet downloaden en lezen wat erin staat. Natuurlijk mag je nooit zo’n bijlage openen als je niet wilt dat deze ransomware je pc infiltreert. Desalniettemin wordt de Critroni ransomware op het moment van schrijven, ook actief verspreid door het aanbieden van gratis updates. Meestal wordt het mensen aangeboden om hun Java, Flash Player, FLV Player, web browser of dergelijke bij te werken. We hebben gemerkt dat er momenteel veel nep meldingen verspreid worden, wees zeer voorzichtig hiermee. De veiligste manier om er mee om te gaan is ze gewoon sluiten. Je kan ook de site die ze aan je toont moeten verlaten, anders kan je makkelijk Critroni downloaden. Het lijkt er ook op dat de cyber criminelen die verantwoordelijk zijn voor het uitbrengen van de Critroni ransomware, hun dubieuze creatie proberen te verkopen op de zwarte markt. Het is dus goed mogelijk dat deze ransomware zeer populair wordt bij scammers en cyber criminelen.

Samengevat, het Critroni virus is één van de gevaarlijkste ransomwares die momenteel verspreid worden. Het is zeer moeilijk om deze ransomware te verwijderen en zelfs nog moeilijker om je gecodeerde bestanden te recupereren. Om deze kwaadaardige infectie te verwijderen moet je een betrouwbare en bijgewerkte anti-spyware gebruiken. Gelukkig zijn er veel programma’s die gebruikt kunnen worden voor het decoderen van gecodeerde bestanden. Wees alsjebleift voorzichtig met onveilige sites, vermijd het openen van verdachte e-mail bijlagen en het downloaden van onbekende programma’s als je deze dreiging wilt vermijden.

Hoe de Critroni Ransomware verwijderen?

Meestal kan je je bestanden herstellen via een backup of met recovery hulpmiddelen. Als je regelmatig backups gemaakt hebt moet je in staat zijn om je bestanden te herstellen. Bovendien kan je dit ook proberen met programma’s zoals R-Studio of Photorec. Vergeet natuurlijk ook niet om de Critroni bestanden van je systeem te verwijderen. Dit kan je doen door een volledige systeemscan uit t evoeren met één van deze toepassingen: Reimage, SpyHunterCombo Cleaner, Malwarebytes Malwarebytes of een ander betrouwbaar anti-spyware programma.

We raden je ook aan om eens goed na te denken over de preventie van zulke infecties. Hiervoor kan je de bovenvernoemde programma’s gebruiken. We raden je ook aan om je belangrijke bestanden op te slaan op een online opslagruimte of om een veilige USB/externe HDD/CD of DVD te gebruiken.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Critroni Ransomware snapshot
Critroni Ransomware snapshot

Over de auteur

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-critroni-ransomware.html

Verwijdering gidsen in andere talen