Haal Critroni Ransomware weg

Critroni Ransomware Verwijdering Handleiding

Wat is Critroni Ransomware?

Wat is het Critroni virus?

Critroni is een zeer gevarlijke ransomware die makkelijk je pc kan infiltreren, je bestanden coderen en proberen geld los te krijgen voor de decodeer sleutel. Deze ransomware is relatief nieuw, dus is het geen verrassing dat er weinig informatie beschikbaar is. Het lijkt er echter op dat deze net zo werkt als de bekende virussen Cryptolocker en Cryptowall. Men kan het Critroni virus in feite zelfs een kopie van deze dreigingen noemen. Als deze kwaadaardige indringer je systeem infiltreert scant het dit op bepaalde bestanden en codeert deze. Hierna zal je merken dat deze bestanden geblokkeerd zijn en je ze niet kan openen. In plaats hiervan zal deze dreiging je een stap-voor-stap handleiding tonen met wat je moet doen om je gecodeerde bestanden te recupereren. Deze handleiding is zeer gedetailleerd en legt zelfs uit hoe Tor te downloaden, hoe het losgeld te betalen met Bitcoins en gelijkaardige instructies. Wees alsjeblieft zeer voorzichtig met deze dreiging en denk tweemaal na of het de moeite loont deze betaling te doen want de hackers kunnen misschien je bestanden ook niet decoderen na het ontvangen van een betaling. Om deze ransomware, die ook gekend is als CBT-Locker en Critroni.A, te verwijderen moet je de pc scannen met een bijgewerkte FortectIntego. Bovendien moet je proberen om met R-Studio of Photorec je bestanden te recupereren.

Waaraan merk je vooral dat je pc reeds geïnfecteerd werd door? Aan dit bericht dat opduikt als je probeer om één van je belangrijke bestanden te openen.

Your personal files are encrypted

Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with strongest encryption and unique key, generated for this computer.

Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt your files until you pay and obtain the private key.

You only have 72 hours to submit the payment. If you do not send money within provided time, all your files will be permanently crypted and no one will be able to recover them.

Press ‘View’ to view the list of files that have been encrypted.

Press ‘Next’ to connect to the secret server and follow instructions.

Hoe kan het Critroni virus mijn pc infecteren?

Normaal worden zulke virussen als ransomwares, trojanen, malwares en rogues verspreid via spam. Meestal beweren zulke misleidende mails dat je de bijlage moet downloaden en lezen wat erin staat. Natuurlijk mag je nooit zo’n bijlage openen als je niet wilt dat deze ransomware je pc infiltreert. Desalniettemin wordt de Critroni ransomware op het moment van schrijven, ook actief verspreid door het aanbieden van gratis updates. Meestal wordt het mensen aangeboden om hun Java, Flash Player, FLV Player, web browser of dergelijke bij te werken. We hebben gemerkt dat er momenteel veel nep meldingen verspreid worden, wees zeer voorzichtig hiermee. De veiligste manier om er mee om te gaan is ze gewoon sluiten. Je kan ook de site die ze aan je toont moeten verlaten, anders kan je makkelijk Critroni downloaden. Het lijkt er ook op dat de cyber criminelen die verantwoordelijk zijn voor het uitbrengen van de Critroni ransomware, hun dubieuze creatie proberen te verkopen op de zwarte markt. Het is dus goed mogelijk dat deze ransomware zeer populair wordt bij scammers en cyber criminelen.

Samengevat, het Critroni virus is één van de gevaarlijkste ransomwares die momenteel verspreid worden. Het is zeer moeilijk om deze ransomware te verwijderen en zelfs nog moeilijker om je gecodeerde bestanden te recupereren. Om deze kwaadaardige infectie te verwijderen moet je een betrouwbare en bijgewerkte anti-spyware gebruiken. Gelukkig zijn er veel programma’s die gebruikt kunnen worden voor het decoderen van gecodeerde bestanden. Wees alsjebleift voorzichtig met onveilige sites, vermijd het openen van verdachte e-mail bijlagen en het downloaden van onbekende programma’s als je deze dreiging wilt vermijden.

Hoe de Critroni Ransomware verwijderen?

Meestal kan je je bestanden herstellen via een backup of met recovery hulpmiddelen. Als je regelmatig backups gemaakt hebt moet je in staat zijn om je bestanden te herstellen. Bovendien kan je dit ook proberen met programma’s zoals R-Studio of Photorec. Vergeet natuurlijk ook niet om de Critroni bestanden van je systeem te verwijderen. Dit kan je doen door een volledige systeemscan uit t evoeren met één van deze toepassingen: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes of een ander betrouwbaar anti-spyware programma.

We raden je ook aan om eens goed na te denken over de preventie van zulke infecties. Hiervoor kan je de bovenvernoemde programma’s gebruiken. We raden je ook aan om je belangrijke bestanden op te slaan op een online opslagruimte of om een veilige USB/externe HDD/CD of DVD te gebruiken.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen