Haal ABOUT FILES! Ransomware weg

ABOUT FILES! Ransomware Verwijdering Handleiding

Wat is ABOUT FILES! Ransomware?

Wat 'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' is een ernstige melding die uit het niets kan opduiken op je pc. Op het moment van schrijven , is het enkel opgedoken op Windows systemen maar er kan niet gegarandeerd worden dat het virus niet in staat is om Mac OS X of andere besturingssytemen te gijzelen. Als zulk een waarschuwing op je pc verscheen is het eerste wat je moet doen, proberen om één van je bestanden te openen. Een video, een foto, een belangrijk document of iets dergelijks, het maakt niet uit. Als je ze niet kan openen betekent dit dat je pc geïnfecteerd werd met een ernstige crypto-ransomware, die er reeds in geslaagd is om je bestanden te coderen. Meestal scant dit virus het systeem en blokkeert het elk van de voorafbepaalde bestanden onmiddellijk nadat het geïnstalleerd werd. Bovendien begint het met het tonen van een enorme waarschuwing die vraagt om losgeld te betalen in ruil voor een speciale decodering sleutel. Jammer genoeg is deze sleutel vrijwel het enige wat je kan helpen in deze situatie. Je kan proberen om programm's zoals R-Studio of Photorec te gebruiken maar er kan niet gegarandeerd worden dat ze werken. In dit geval zou je eens moeten denken aann het maken van extra kopies van je bestanden..

Je moet echter proberen om de vereiste die vermeld wordt in de 'ABOUT FILES!' melding te negeren, omdat er niet gegarandeerd kan worden dat zijn eigenaars je de decodering sleutel bezorgen. Natuurlijk kan elk van deze geblokkeerde bestanden belangrijk zijn voor je, dat is ook het doel van de 'ABOUT FILES!' ransomware maar het kan zijn dat je een nutteloze combinatie ontvangt die je niets verder helpt. Meestal vraag het, 'ABOUT FILES!' virus om 3 Bitcoins te betalen wat overeenstemt met $700. Dit dien je binnen de 72 uur te betalen. Als je denkt dat je pc reeds geïnfecteerd werd met deze dreiging, voer dan een volledige systeemscan uit met FortectIntego. Als je Mac OS X gebruikt, zorg er dan voor dat je Webroot SecureAnywhere AntiVirus gebruikt, deze is compatibel met Windows en Mac OS X.

Hoe kan 'ABOUT FILES!' mijn pc infecteren?

Het is geweten dat deze ransomware, net als Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault of Cryptowall, verspreid wordt met de hulp van trojanen. Meestal zitten deze verborgen in spam en kwaadaardige bijlagen die meestal aan een bericht toegevoegd worden om mensen te misleiden tot het downloaden van virussen. Om veilig te blijven zou je alle onbekende afzenders en mails die in je postvak in terecht komen moeten negeren. Soms echter wordt ABOUT FILES!' verspreid door trojan downloaders zoals Ajuxery en Shanabim, dus moet je ervoor zorgen dat je een bijgewerkte anti-spyware geïnstalleerd hebt. Anders zou je wel eens kunnen merken dat al je belangrijke bestanden geblokkeerd zijn en dat de enige manier om ze te herstellen het betalen van bitcoins is. Overweeg alsjeblieft om betrouwbare backup oplossingen te gebruiken om de effecten van ransomware te voorkomen. Als je denkt dat de 'ABOUT FILES!' ransomware je pc reeds geïnfecteerd heeft, probeer dan deze handleiding:

Hoe het 'ABOUT FILES!' virus verwijderen?

Als je aan het kijken bent naar een enorme waarschuwing die beweert dat je bestanden geblokkeerd zijn vanwege een ransomeware en dat je een losgeld moet betlen om ze te deblokkeren, moet je de pc scannen met een bijgewerkte anti-spyware en de kwaadaardige bestanden verwijderen. Onze aanbevolen programma's zijn: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Mac OS X gebruikers proberen best Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Als je terug toegang tot je bestanden wil, moet je proberen om backups te gebruiken, ald je er geen hebt, probeer dan één van deze programma's R-Studio of Photorec. Trouwens, Kaspersky Lab heeft een hulpmiddel voorgesteld voor het decoderen van gecodeerde bestanden, je kan dus ook Kaspesky Ransomware Decryptor proberen. Betaal alsjeblieft GEEN losgeld want dit geeft geen garantie dat je ook daadwerkelijk een sleutel ontvangt die nodig is om je bestanden te decoderen.

We raden je ten zeerste aan om eens na te denken over het voorkomen van infecties zoals de About files! ransomware. Hiervoor kan je één van de hierboven vermelde programma's gebruiken. Denk ook aan het maken van backups. Hiervoor kan je externe USB harde schijven gebruiken, CD's of DVD's of je kan ook vertrouwen op online backups, zoals Google Drive, Dropbox, Flickr en andere. Meer informatie over backups vind je in deze post: Waarom heb ik backups nodig en wat zijn mijn opties?

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen