Haal Win32:BogEnt weg (Virus Verwijdering Handleiding) - 2021 update
Win32:BogEnt Verwijdering Handleiding
Wat is Win32:BogEnt?
Win32:BogEnt is een computervirus detectienaam die gebaseerd is op gedragsanalyse
Win32:BogEnt is een heuristische detectie die ongebruikelijk gedrag beschrijft van bepaalde bestanden die zich op het hostsysteem bevinden. De definitie wordt alleen gebruikt door Avast en AVG anti-malware software en lijkt gerelateerd te zijn aan Steam- en voorgeïnstalleerde games. Meerdere gebruikers klaagden dat ze de pop-up kregen waarin werd beweerd dat er schadelijke bestanden waren gevonden in relevante mappen, die als gevolg daarvan werden verwijderd of in quarantaine werden geplaatst. Veel gebruikers hadden er echter terecht hun twijfels over, want in sommige gevallen zou de Win32:BogEnt-detectie inderdaad een vals-positief kunnen zijn.
Desondanks moeten gebruikers WIN32 BogEnt [Susp] of andere detecties die door hun AV-programma's worden gemarkeerd, nooit negeren. De gedragsanalyse zoekt naar specifieke tekenen en symptomen van bepaalde bestanden of programma's die op het systeem worden gedropt. Daarom is het verwerpen van de mogelijkheid dat Win32:BogEnt kan wijzen op een malware infectie, ook niet aangewezen.
Naam | Win32:BogEnt |
Type | Malware |
Infectie betekent | Je kunt je computer op verschillende manieren met malware besmetten, bijvoorbeeld door illegale of gekraakte software te downloaden, geen anti-malware software te installeren, je besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's niet op tijd bij te werken, schadelijke bestandsbijlagen te openen, enz. |
Getroffen systemen | Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10 |
Is het een vals-positief? | Win32:BogEnt is een heuristische detectiedefinitie. Dit betekent dat bepaald gedrag wordt geanalyseerd om na te gaan of het bestand schadelijk is. In sommige gevallen is het mogelijk dat een gedragsanalyse bestanden niet correct detecteert en legitieme gegevens als schadelijk markeert. In dit geval, als je deze detectie tegenkwam tijdens het spelen van Steam games, is de kans groot dat de detectie vals is. |
Verdere acties | Je zou je computer moeten scannen met een andere anti-malware software, zoals FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner. Als het bestand in kwestie nog steeds wordt gedetecteerd, moet het worden verwijderd. Als er echter niets wordt gesignaleerd, moet je het probleem melden aan Avast/AVG en het bestand uitsluiten van toekomstige scans (uitzonderingenlijst) |
Om er zeker van te zijn dat je toestel onbesmet is, moet je het gedetecteerde bestand scannen met een andere beveiligingssoftware. Eens je zeker bent dat de detectie vals-positief is, kun je het toevoegen aan je uitzonderingenlijst en wachten tot relevante anti-virusprogramma's hun definities bijwerken. Tenslotte moet je niet aarzelen om Win32:BogEnt te verwijderen als andere anti-malwareprogramma's het als schadelijk aanduiden.
De Win32:BogEnt-virusdetectie kan betrekking hebben op verschillende speltitels, waaronder Company of Heroes 2, H1Z1 King of the Kill, Chuzzle Deluxe, Path of Exile, en vele andere, en ook bestanden markeren als libcef.dll, libcef.exe, bgeometry.exe, galaxy.dll, LaunchPad.libs, enzovoort.
Als je de detectie ziet na het bijwerken of downloaden van een spel, is dit dus hoogstwaarschijnlijk een vals-positief, aangezien Steam een veilig spelplatform is dat verschillende controles uitvoert waardoor malware niet via het platform kan worden verspreid. Bovendien heeft een spelontwikkelaar bevestigd dat Avast en AVG hun spelbestanden als schadelijk markeren vanwege de manier waarop “hotloading” werkt. Deze functie is gerelateerd aan het bijwerken van het spel zonder dat het opnieuw hoeft te worden opgestart.
Gewoon omdat Win32:BogEnt heuristisch is, wil echter niet zeggen dat het nooit een echte bedreiging kan zijn. Malware kan door gebruikers worden gedownload zonder dat ze het beseffen. Cybercriminelen gebruiken de volgende methoden voor de distributie ervan:
- Oplichting
- Valse updates
- Onbeveiligde RDP-verbindingen
- Spam e-mails
- Drive-by downloads
- Software cracks, enz.
Als je je bezighoudt met risicovolle activiteiten of je beveiligingssoftware om een of andere reden uitschakelt, is er daarom een grote kans dat Win32:BogEnt inderdaad een virus is. Wat het op je systeem kan doen, is echter zeer moeilijk te zeggen, omdat deze specifieke naam kan worden toegeschreven aan verschillende soorten malware, waaronder rootkits, Trojaanse paarden, gegevensdieven, gijzelsoftware en anderen.
Voordat je Win32:BogEnt gaat verwijderen, moet je een andere anti-malware software gebruiken en het gedetecteerde bestand nogmaals scannen. Wij raden je aan FortectIntego of SpyHunter 5Combo Cleaner te gebruiken, hoewel andere gerenommeerde tools ook kunnen worden gebruikt.
Win32:BogEnt is een heuristische detectienaam die ook vaak vals-positief is, vooral bij het spelen van spellen op het platform Steam
Om te voorkomen dat malware je computer binnendringt, moet je veilige surfgewoonten hanteren
Zoals eerder vermeld, gebruiken ontwikkelaars van malware verschillende distributiemethoden om zo veel mogelijk gebruikers te infecteren. Hoewel sommige technieken misschien geavanceerder zijn dan andere, werken ze allemaal tot op zekere hoogte en in de meeste gevallen zijn de eindgebruikers de vector die de infectie teweegbrengt. Hoewel bepaalde blootstellingen aan online bedreigingen opzettelijk worden veroorzaakt (zoals het downloaden van softwarekrakers ondanks dat je de risico's kent), moet je je er daarom van bewust zijn dat malware je computer kan infecteren op plaatsen die je het minst verwacht.
Beveiligingsexperts van zondervirus.nl beweren dat uitgebreide beveiligingsoplossingen, samen met veilig online browsen, een enorm verschil kunnen maken als het gaat om computerbeveiliging en online veiligheid. Zorg er dus voor dat je altijd op tijd de laatste beveiligingsupdates installeert, je toestel uitrust met anti-malware software, back-ups maakt van je bestanden, nooit software cracks/gepirateerde programma's downloadt, ad-block installeert en nooit klikt op verdachte e-mailbijlagen of hyperlinks in spamberichten. Zorg er ook voor dat al je accounts worden beschermd door sterke wachtwoorden die nooit opnieuw worden gebruikt. Hiervoor kun je best een wachtwoordmanager gebruiken.
Manieren om met Win32:BogEnt-detectie om te gaan
Als je een Win32:BogEnt-virus op je computer gesignaleerd ziet staan, mag je dit nooit negeren. Je zult niet in staat zijn om je favoriete Steam games te spelen of malware zal achter je rug om schadelijke activiteiten uitvoeren, en dat wil je zeker niet. Daarom mag je het probleem niet negeren en moet je onmiddellijk actie ondernemen. Voordat je Win32:BogEnt echter verwijdert, moet je ervoor zorgen dat het geen vals-positieve detectie is.
Daarvoor moet je een andere beveiligingstoepassing in dienst nemen en een volledige systeemscan uitvoeren. Je zou bijvoorbeeld FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, of een andere anti-malware software kunnen gebruiken. Als het ook door dit programma als schadelijk wordt gemarkeerd, moet je Win32:BogEnt zo snel mogelijk verwijderen. Malware kan namelijk veel schade aan je pc en online veiligheid toebrengen.
Als een tweede scan geen detecties oplevert, moet je het bestand uitsluiten van een nieuwe scan en het opnemen in de uitzonderingenlijst. Hieronder geven we je de instructies voor beide beveiligingstoepassingen:
Maak een uitzondering op Avast:
- Ga naar Menu en klik op Instellingen
- Kies links de tab Algemeen en klik op Uitzonderingen
- Klik op de knop Uitzondering toevoegen
- Je moet het bestandspad van het bestand intypen of bladeren selecteren om het bestand in kwestie op te geven
- Vind het bestand en klik op OK
Maak een uitsluiting op AVG:
- Klik rechts bovenaan op het menu en kies Instellingen
- Ga dan naar Algemeen > Uitzonderingen
- Selecteer Uitzondering toevoegen
- Typ het bestandspad in of zoek het via de optie Bladeren en klik op OK
Aanbevolen voor jou
Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool
Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies.
Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen.
Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval
Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.
Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.
Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.