Haal Searchgol.com weg

Searchgol.com Verwijdering Handleiding

Wat is Searchgol.com?

Een vervelende zoekmachine die op je pc kan verschijnen in plaats van je favoriete zoekmachine is Searchgol.com, soms verschijnt het ook als Search-Gol. Typerend voor dit programma is dat het je startpagina en standaard zoekmachine vervangt zonder hiervoor de nodige toestemming te vragen. Ook al zijn er veel websites die dit programma een virus noemen, kunnen we het eigenlijk enkel een ‘potentieel ongewenst programma’ noemen omdat het je pc binnen sluipt samen met andere programma’s en het enkele wijzigingen aan je systeem op gang brengt. Op langere termijn zal Search-Gol beginnen met het vertonen van reclame en gesponsorde koppelingen in je zoekresultaten en kan het ook je surf gewoontes beginnen registreren. Om dit alles te vermijden zou je Searchgol.com van je pc moeten verwijderen.

HOE KAN IK Searchgol.com DOWNLOADEN?

Zoals alle andere potentieel ongewenst programma’s dringt Searchgol.com je pc binnen samen met freeware en shareware. Je kunt dit vermijden door de volledige installatie procedure van het programma dat je wil installeren aandachtig te volgen en en het vakje uit te vinken waar je akkoord gaat met het veranderen van je startpagina of zoekmachine in Searchgol.com. Als het erin slaagt om je pc binnen te dringen zal het zich onmiddellijk aanpassen en beginnen doen waarvoor het ontworpen is namelijk reclame inkomsten. Zoals steed raden wij het gebruik van betrouwbare zoekmachines aan. Volg de volgende instructies als je Searchgol.com van je pc wil verwijderen:

HOE Searchgol.com VERWIJDEREN

Volg de volgende stappen als je Searchgol.com wil verwijderen :

*Schakel Searchgol.com uit via de Toevoegen/verwijderen programma lijst :

 1. Klik op Start -> controle paneel -> Programma’s (of toevoegen/verwijderen programma’s) -> verwijder programma

 2. Zoek hier naar naar Search.com en andere onbekende waarden, selecteer vervolgens Verwijderen/Aanpassen

 3. Om de wijzigingen te bewaren klik je op ‘OK’

Verwijder ook nog de Ividi Search add-on uit je browsers (Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer) :

Internet Explorer:
 1. Start Internet Explorere, ga naar ‘Hulpmiddelen’ -> ‘beheer add-ons’ -> ‘werkbalken en extenties’.

 2. Zoek naar Searchgol.com en gelijkaardige waarden en als je ze gevonden hebt klik op ‘Verwijderen’

 3. Na dit alles moet je de startpagina wijzigen om eens en voor altijd van searchgol.com verlost te zijn.

Mozilla Firefox:
 1. Start Mozilla Firefox, ga naar ‘Hulpmiddelen’ -> ‘add-ons’ -> ‘Extenties’

 2. Zoek Searchgol.com en gelijkaardige waarden en klik dan op ‘Verwijderen’

 3. Vergeet hierna niet de startpagina te wijzigen.

Google Chrome:
 1. Klik op de Chrome menu knop in de Google Chrome browser, selecteer dan Hulpmiddelen -> Extenties

 2. Zoek Searchgol.com en andere onbekende extenties en verwijder ze door op de prullemand te klikken.

 3. Vergeet nadien niet je startpagina te wijzigen.

Voer nu nog een virus scan uit met SpyHunter 5Combo Cleaner of FortectIntego om zeker te zijn dat je pc niet besmet is met een ernstiger virus.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Verwijdering gidsen in andere talen