Haal Package Access Helper weg (Gratis Instructies) - Handboek

Package Access Helper Verwijdering Handleiding

Wat is Package Access Helper?

Het Package Helper proces kan de batterij van je Android telefoon laten leeglopen

Voorbeelden van de Package Access Helper fout

De Package Access Helper (PAH) of het com.android.defcontainer pakket is een Android toepassing of proces die veel van je apparaat zijn bronnen gebruikt en de batterij sneller laat leeglopen. Het wordt voorzien door APK DefaultContainerService.apk; dus lijkt het een legitieme service te zijn.

Veel gebruikers denken echter dat het mogelijk een versie van het Android virus is, vanwege het onbekende verschijnen en het laten leeglopen van de batterij. Specialisten zijn echter van mening dat deze activiteit veroorzaakt wordt door de niet correct geïnstalleerde toepassing of zijn update. Package Helper wordt gebruikt bij het installeren of verwijderen van andere toepassingen of pakketten.

Als het installatie-/verwijderingsproces niet volledig werd voltooid, blijft dit actief. In sommige gevallen kunnen gebruikers het Package Access Helper probleem oplossen door de update of app opnieuw te installeren. Daarnaast kan ook het installeren van alle beschikbare updates uit de Google Play Store helpen.

Bovendien maken Android gebruikers ook melding van een “Unfortunately, package access helper has stopped” fout snel na het upgraden van het besturingssysteem of toepassingen. Er werd gemeld dat de fout zich voordeed bij het gebruiken van de Spotify, Wiko Ufeel Prime, en Amazon apps. Hetzelfde probleem kan echter ook optreden bij andere toepassingen.

Vanwege de “Unfortunately, package access helper has stopped” fout kunnen toepassingen niet worden geopend of geïnstalleerd. Daarnaast kunnen deze ook een crash of herstart van het apparaat veroorzaken. Er bestaat geen twijfel over dat deze activiteiten niet normaal zijn en hersteld dienen te worden.

Ondanks talloze klachten op Android of Google fora, is het nog steeds onduidelijk waarom dit probleem zich voordoet en hoe er verlost van te worden. In sommige gevallen kan het echter gerelateerd zijn aan de infiltratie van mobiele malware. Meestal is het een systeem gerelateerd probleem. Dus worden gebruikers aangeraden de fabrieksinstellingen te herstellen.

Als deze foutmelding of dit hoog batterij gebruik echter ook gevolgd worden door een toename aan advertenties, omleidingen naar verdachte sites of vreemde beveiliging pop-ups, is je smartphone of tablet zeer waarschijnlijk geïnfecteerd met Android malware. In dit geval moet je het systeem scannen met FortectIntego of een andere mobiele anti-malware en de automatische verwijdering van het Package Helper virus uitvoeren.

Schermafbeeldingen van het Package Access Helper probleemDe Package Access Helper app gebruikt veel van je Android telefoon zijn hulpbronnen, ledigt de batterij en kan het normale gebruik van je smartphone hinderen.

De toepassing verschijnt na het niet correct installeren van een app of updates

Zoals we reeds vermelden verschijnt Package Access Helper van zodra er zich problemen met het installatieproces, met een update of upgrade voordoen. Gebruikers melden dat ze een verminderde batterijduur alsook deze app opmerkten na het upgraden naar Android Lolipop. Anderen vertelden dat het probleem opdook na het upgraden van andere apps.

Een mobiel beveiligingsteam van virusi.hr merkte echter op dat in sommige gevallen e legitieme naam van het Android proces gebruikt kan worden door cybercriminelen. Kwaadaardige apps kunnen zelfs gedownload worden vanop de legitieme Google Play store. In de meeste gevallen glipt mobiele malware echter je systeem binnen na het installeren van apps uit winkels van derden.

Daarom raadt men Android gebruikers ook aan het gebruik van niet toegestane app winkels te mijden en steeds de informatie over de ontwerpers na te kijken alsook de beoordelingen van andere gebruikers te lezen, zelfs wanneer je apps download uit de Google Play Store.

Verwijder het Package Helper virus van je Android apparaat

Het is onmogelijk om Package Access Helper zelf, te verwijderen. Je kunt het niet verwijderen zoals een doodgewone Android app. Het maakt deel uit van het systeem pakket. Om het probleem dus op te lossen en je batterij te vrijwaren van schade moet je een van deze methodes proberen:

  • herstart het apparaat;
  • installeer alle beschikbare updates uit de Google Play Store;
  • installeer het programma dat de “Unfortunately, package access helper has stopped” veroorzaakte opnieuw;
  • verwijder/herinstalleer app updates;
  • downgrade/upgrade Android OS;
  • wis de cache partitie;
  • formateer en verwijder de SD-kaart;
  • reset de fabrieksinstellingen;
  • flash het fabriek image (Waarschuwing: als je apparaat nog onder garantie valt, breng het dan naar de garantie service. Het is geen moeilijke taak, maar het maakt de garantie ledig omwille van de noodzaak tot het ontgrendelen van het apparaat zijn bootloader).

Als je echter vermoed dat je te maken hebt met een mobiel virus, moet je kiezen voor de automatische verwijdering van Package Access Helper. Dit vereist het scannen van je Android apparaat met een professionele en bijgewerkte mobiele anti-malware zoals FortectIntego.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen