Gevaarlijkheidsmeter:  
  (97/100)

Verwijder Mole02 virus (Virus Verwijdering Handleiding) - Ontgrendel methodes bijgevoegd

door Olivia Morelli - - | Het type: Ransomware

Mole02 – een nieuw bestandsversleutelend-virus uit de CryptoMix-familie

De losgeldbrief van het Mole02-gijzelsoftware-virus

Mole02 is een recent ontdekt gijzelsoftware-virus dat lijkt te behoren tot de CryptoMix-familie. Het virus is mogelijk een bijgewerkte versie van de Revenge en Mole-gijzelsoftware-virussen.

Momenteel wordt het virus onderzocht. Het is echter al bekend dat het een combinatie van RSA- en AES-cijfers gebruikt, een .MOLE02-bestandsextensie toevoegt en een losgeldbrief aflevert in het _HELP_INSTRUCTION.TXT-bestand.

De malware wordt uitgevoerd vanuit Mole02.exe. Op de getroffen machine neemt het contact op met de Command and Control (C & C) -server, en zodra deze reageert, start de gijzelsoftware met zijn kwaadaardige taken. De Mole02-gijzelsoftware is in staat om het systeem te wijzigen en input in het Windows-register te creëren. Het injecteert ook kwaadaardige codes in legitieme systeemprocessen, onderzoekt ​​de internetcache en gevoelige IE-instellingen en maakt andere kritische wijzigingen.

De belangrijkste taak voor de gijzelsoftware is echter het versleutelen van gegevens. Volgens de losgeldbrief gebruikt het RSA-2048 en AES-128 encryptiealgoritmen. Het lijkt erop dat het virus zich richt op de bijna alle bestanden en alleen van de cruciale systeembestanden afblijft. Het voegt .MOLE02-bestandsextensies toe aan elk van de gecodeerde bestanden en voorkomt dat slachtoffers hun bestanden kunnen openen. Helaas helpt de verwijdering van Mole02 niet om de gecodeerde bestanden te herstellen.

Om het gegevensherstel ingewikkelder te maken, verwijdert het virus de Schaduw Volume kopieën en back-ups. Op deze manier willen de cybercriminelen de enigen zijn die de decryptiemogelijkheid kunnen aanbieden. Na de versleuteling van de gegevens, downloadt de malware een losgeldbrief genaamd ‘_HELP_INSTRUCTION.TXT’. Deze geeft de informatie dat slachtoffers het losgeld in Bitcoins moeten betalen met behulp van de Tor-browser. De omvang van het losgeld is momenteel onbekend. Het verschilt mogelijk op basis van de omvang van de versleutelde bestanden.

Afbeelding van het Mole02-gijzelsoftware-virusDe Mole02-gijzelsoftware versleutelt bestanden en eist om het losgeld te betalen om de bestanden te herstellen.

Daarom zijn back-ups op dit moment de enige manier om bestanden te herstellen die door Mole02 werden gecodeerd. Anders is de kans om weer toegang tot de documenten en foto's te krijgen, niet erg groot. Deze situatie moet u echter niet motiveren om de orders van de hackers op te volgen en het losgeld te betalen. Niemand kan garanderen dat de cybercriminelen hun woord zullen houden en u echt zullen helpen om uw bestanden te decoderen. Zodra ze het geld hebben ontvangen, kunnen ze meer vragen, extra malware installeren of u laten wachten op de decryptor.

In plaats van te riskeren dat u uw geld kwijt bent, moet u Mole02 van het apparaat verwijderen. De eliminatie van de gijzelsoftware wordt uitgevoerd met behulp van een gerenommeerd malware-verwijderprogramma, zoals Reimage Reimage Cleaner Intego. Voor gedetailleerde instructies, scrolt u naar beneden naar het einde van het artikel.

Distributiemethoden van het gijzelsoftware-virus

De specifieke manieren waarop de Mole02-gijzelsoftware zich verspreidt zijn onbekend. Het lijkt erop dat de criminelen vertrouwen op traditionele distributiemethoden, zoals kwaadaardige spamberichten, malvertising, nep-downloads en updates.

Kwaadaardige e-mails blijven de meest populaire manier om malware te verspreiden. Dergelijke brieven hebben geïnfecteerde bijlagen of links. Zodra een slachtoffer op een gevaarlijke inhoud klikt, wordt de springlading afgeleverd en uitgevoerd op het systeem.

Mole02 kan ook het systeem binnengaan wanneer een gebruiker op een kwaadaardige advertentie klikt. Malvertising krijgt steeds meer aandacht tussen cybercriminelen. Met deze methode kunnen ze geïnfecteerde advertenties zelfs op populaire en legitieme sites plaatsen. Zo wordt het makkelijk om mensen te misleiden om te klikken op gevaarlijke advertenties zonder iets verkeerds te vermoeden.

Installatie van nepsoftware, zoals onbekende antivirusprogramma’s, diverse hulpmiddelen voor PC-optimalisatie vanaf een site voor het delen van bestanden en andere inhoud van onveilige onlinebronnen, kan ook leiden tot een gijzelsoftware-aanval.

Om ervoor te zorgen dat uw computer en bestanden beveiligd zijn voor versleuteling, moet u alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen bij het surfen op het web en uw bestanden opslaan op back-ups.

Verwijdering van het Mole02-gijzelsoftware-virus

Voordat u met de Mole02-verwijdering start, moet u wellicht de computer opnieuw opstarten in de veilige modus met behulp van Netwerken. Voorafgaande aan de eliminatie moet u eerst uw huidige beveiligingsprogramma installeren of bijwerken, maar de malware kan u mogelijk verhinderen om dat te doen. Om dit probleem te vermijden, moet u uw pc in de veilige modus laten draaien. Dan kunt u toegang krijgen tot uw beveiligingsprogramma en een volledige systeemscan uitvoeren. U kunt Mole02 automatisch verwijderen met Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mole02 virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Mole02 door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als u de automatische virusverwijdering niet kunt uitvoeren, moet u de computer opnieuw opstarten in de veilige modus met behulp van Netwerken, zoals hieronder getoond.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Mole02 weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Mole02 verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Mole02 door System Restore te gebruiken

Volg onderstaande stappen op om het virus uit te schakelen en een volledige systeemscan uit te voeren met malware-verwijderingsprogramma's.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Mole02 is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Mole02 succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Mole02 van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Momenteel zijn back-ups de enige veilige manier om bestanden die gecodeerd zijn door Mole02-gijzelsoftware te herstellen. Als u deze echter niet heeft, kunnen de hieronder genoemde methoden u erbij helpen om tenminste een deel van de bestanden terug te krijgen.

Als je bestanden gecodeerd werden door Mole02, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro helpt u om bestanden automatisch te herstellen

Dit professionele hulpmiddel is oorspronkelijk gemaakt om verwijderde of beschadigde bestanden te herstellen. Het is echter bijgewerkt en helpt nu de slachtoffers van deze gijzelsoftware om de meeste versleutelde bestanden te herstellen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Mole02 ransomware;
 • Herstel ze.

De Windows-Vorige-Versies-functie helpt om individuele bestanden te herstellen

Deze Windows-functie maakt het mogelijk om terug te keren in de tijd en toegang te krijgen tot de eerder opgeslagen versie van de versleutelde bestanden. Deze functie werkt echter alleen als System Restore is geactiveerd voordat de gijzelsoftware-aanval is uitgevoerd.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Een ontsleutelaar voor het Mole02-gijzelsoftware-virus is nog niet beschikbaar

Zodra de officiële decodeersoftware wordt vrijgegeven, zullen we de informatie bijwerken. Wees ondertussen geduldig en betaal het losgeld niet!

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Mole02 en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-mole02-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Mole02 ransomware virus