Gevaarlijkheidsmeter:  
  (88/100)

Verwijder Azer virus (Ontgrendel stappen ingevoegd) - Virus Verwijdering Handleiding

door Gabriel E. Hall - -   Azer ransomware | Het type: Ransomware

De CryptoMix Azer gijzelsoftware-versie duikt op direct na het verslaan van het Mole02-virus

Azer gijzelsoftware-virus

De Azer-gijzelsoftware is een bijgewerkte versie van het Cryptomix-virus die .azer-bestandsextensies toevoegt aan versleutelde bestanden. Het toont een losgeldbrief genaamd ‘_INTERESTING_INFORMACION_FOR_DECRYPT.TXT’ op het bureaublad.

De brief bevat een kort bericht waarin u wordt verzocht om contact op te nemen met de cybercriminelen via de volgende e-mailadressen:webmafia@asia.com of donald@trampo.info. Als u dergelijke gijzelsoftware op uw computer heeft opgemerkt, moet u Azer zo snel mogelijk verwijderen.

Het Azer Cryptomix gijzelsoftware-virus dook op kort nadat een decryptietool voor de Mole02- gijzelsoftware uitkwam. Deze gijzelsoftware is een vorige versie van de Cryptomix-malware. Zo'n scenario is typisch voor gijzelsoftware-ontwikkelaars: ze actualiseren het virus en blijven het verspreiden zodat bestaande tools voor dataherstel nutteloos worden.

De gijzelsoftware is duidelijk gerelateerd aan de Webmafia@asia.com-gijzelsoftware en de Donald Trampo-gijzelsoftware

omdat de verstrekte e-mailadressen eerder in iets andere gijzelsoftwarecampagnes werden gebruikt.

Het kwaadaardige virus corrumpeert de oorspronkelijke bestandsnaam volledig en voegt dan een van de volgende extensies toe aan versleutelde gegevens:

 • .-email- [webmafia@asia.com].AZER;
 • .-email- [donald@trampo.info.AZER;

Daarnaast moeten we vermelden dat deze gijzelsoftware niet communiceert met een Command & Controlserver zoals de meerderheid van de soortgelijke virussen doet. Het werkt in de offline modus en heeft tien unieke RSA-1024 encryptiesleutels die worden gebruikt om de AES-sleutel te coderen die gebruikt wordt voor de data-encryptie.

Azer-malware (Cryptomix-versie)Het Azer bestandsextensie-virus is een kwaadaardige gijzelsoftware die bestanden versleuteld en elk bestand markeert met extensies die het e-mailadres van de criminelen bevat.

Als we terugkijken naar de eerdere pogingen om de CryptoMix-gijzelsoftware te decoderen, zijn we hoopvol dat ontwikkelaars van anti-malware er binnenkort in zullen slagen om een gratis decryptor te ontwikkelen. Betaal daarom het losgeld niet en verwijder de Azer-gijzelsoftware met behulp van Reimage Reimage Cleaner Intego of een ander gerenommeerd malware-verwijderingsprogramma.

Verspreiding van op Azer lijkende CryptoMix gijzelsoftware-virussen

Versies van CryptoMix worden verspreid via kwaadaardige spam, exploitatie kits, RDP-aanvallen en andere traditionele distributiemiddelen voor gijzelsoftware. Om deze reden moet u alle mogelijke maatregelen nemen om uw pc te beschermen tegen zijn aanval.

Allereerst raden we u aan om een goede anti-malware software te installeren. Een tweede vereiste is, het creëren van een gegevensback-up. Houd er rekening mee dat de back-up apart van uw computer moet worden opgeslagen in een externe gegevensdrager!

Tenslotte raden we aan om weg te blijven bij louche internetwebsites, e-mails die door onbekende afzenders worden verzonden, en natuurlijk illegale software. Het aangaan van interactie met dergelijke inhoud kan snel resulteren in een onverwachte gijzelsoftware-aanval. Als u bereid bent om een ​​aantal goede computerbeveiligingstrucs te leren, kijk dan op de website van NoVirus.uk.

Verwijder het AZER-virus van de getroffen pc

Verwijder de gijzelsoftware met behulp van anti-malware software. Om het Azer-virus op correcte wijze te verwijderen, moet u eerst uw pc opnieuw opstarten in een veilige modus. We raden ten zeerste aan om de veilige modus te kiezen met behulp van de netwerkmethode. De instructies over hoe u dit moet doen, vindt u hieronder.

Na een succesvolle verwijdering van Azer, moet u beginnen met nadenken over mogelijke oplossingen voor het dataherstel. Meestal raden we aan een gegevensback-up te gebruiken; Echter, veel mensen maken deze niet op voorhand. In dat geval kunt u de herstelmethoden van basic data recovery uitproberen, die hieronder worden vermeld.

Houd er rekening mee dat gijzelsoftware gegevens op een zeer veilige manier corrumpeert, en in de meeste gevallen is dataherstel eenvoudigweg onmogelijk. Het betekent echter niet dat u het losgeld moet betalen, omdat het kan zijn dat de cybercriminelen uw geld stelen en het herstelgereedschap niet geven.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Azer virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Azer door Safe Mode with Networking te gebruiken

Voor het verwijderen van Azer, installeert u een goed anti-malware of anti-spyware-programma. Als u dat niet heeft, raden we u aan om uw pc opnieuw te starten in de veilige modus met behulp van ‘Networking’. Download de tool alleen in de veilige modus. Als u een anti-spyware of anti-malware-programma heeft, raden we u ook aan om dat op te starten in de aangegeven computermodus, omdat u dit moet bijwerken voordat u het systeem scant.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Azer weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Azer verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Azer door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Azer is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Azer succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Azer van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als u een back-up heeft, verwijdert u het virus en daarna importeert u de bestanden van de back-up naar uw computer. Als u zich zorgen maakt over uw bestanden, raden we u aan een andere kopie van de back-up op een veilige pc te maken.

Als u geen back-up heeft, probeer dan een van de genoemde technieken.

Als je bestanden gecodeerd werden door Azer, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Herstel sommige bestanden met behulp van de data recovery-tool

Data Recovery Pro is een standaardtool die verschillende soorten corrupte of zelfs verwijderde bestanden succesvol herstelt. We raden u aan om het uit te proberen op de .azer-bestandsextensie-bestanden.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Azer ransomware;
 • Herstel ze.

De Windows Vorige Versies-methode

Probeer deze methode als u in het verleden een systeemherstelpunt heeft aangemaakt.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Azer en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-azer-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Azer ransomware virus