Verwijder UpgradeSys virus (Handboek) - feb 2018 update

UpgradeSys virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het UpgradeSys-virus?

Het UpgradeSys-virus bedreigt Android-gebruikers met Trojaanse eigenschappen

Voorbeeld van het UpgradeSys-virus

Het UpgradeSys-virus is een vooraf geïnstalleerde Android-applicatie die meestal te vinden is op mobiele telefoons vervaardigd door BLU. Deskundigen categoriseren ook dit soort potentieel ongewenste programma’s als adups. Hoewel er niet veel informatie over deze relatief nieuwe infectie is, is het al bekend dat deze PUP vergelijkbare kenmerken heeft als een Trojaans paard.

Meerdere antivirusprogramma’s hebben UpgradeSys-malware gedetecteerd onder de volgende namen:

 • adups.fota;
 • adups.fota.sysoper;
 • apk.

Aangezien UpgradeSys-ad-up meestal wordt geïnstalleerd voordat de gebruiker de smartphone koopt, krijgt deze de beheerdersrechten. Ze laten het toe om nieuwe applicaties te installeren en de oude te upgraden zonder toestemming of kennisgeving van de gebruiker. Root-toegang is zeer gevaarlijk omdat het potentieel ongewenste programma mogelijk is geprogrammeerd om andere gevaren te downloaden.

Bovendien kan UpgradeSys uw tekstberichten en andere inhoud die op het apparaat is opgeslagen, controleren. Dit Trojaanse paard kan zelfs verbinding maken met de command-and-control-server en de gekopieerde informatie naar de auteurs van het virus sturen. Ook kan het uw apparaat overnemen en zelf tekstberichten verzenden.

Verder zijn er verschillende rapporten waarin staat dat de UpgradeSys-malware overmatige hoeveelheden opdringerige pop-ups kan genereren op vaak door u bezochte websites. Hoewel het misschien alleen maar vervelend lijkt, is het echter ook gevaarlijk. Gesponsorde advertenties kunnen u omleiden naar neppagina’s waar virussen worden verspreid. Evenzo wordt u in gevaar gebracht elke keer dat u een nieuwe browsersessie start. Illustratie van het UpgradeSys-virusUpgradeSys-virus is een vooraf geïnstalleerde app op Android-apparaten die functioneert als een Trojaans paard.

Daarom raden we u ten zeerste aan om UpgradeSys zo snel mogelijk te verwijderen. Er is niet veel betrouwbare informatie over de andere functies die veel slechter kunnen zijn dan de hierboven genoemde. Merk op dat deze vooraf geïnstalleerde applicatie niet handmatig van het apparaat kan worden geëlimineerd.

Zo kunt u de UpgradeSys-verwijderingsgids hieronder vinden. Het zal u uitleggen hoe u van dit schadelijke programma af kunt komen zonder uw smartphone te rooten. U moet zich ervan bewust zijn dat dit momenteel de veiligste optie is om uw apparaat van adups te verwijderen. We raden u aan om uit de buurt te blijven van ongeoorloofde tools van derden die mogelijk zijn ontworpen om uw telefoon nog meer te beschadigen.

Hoe de adups zijn geïnstalleerd op uw apparaat

Volgens de experts van DieViren.de worden steeds meer online verkochte apparaten aangepast voor schadelijke doeleinden. Meestal wijzigen de fabrikanten de afbeeldingen in het Read-Only Memory (ROM) met aangepaste exemplaren en verkopen ze de producten op e-shops zoals Amazon.

Deze aanpassing kan het standaardbesturingssysteem van de smartphone volledig veranderen en kwaadwillende toepassingen bevatten die na een re-image als vooraf geïnstalleerd worden geclassificeerd en niet kunnen worden verwijderd. Net zoals u software van geautoriseerde ontwikkelaars moet downloaden, moet u ook apparaten aanschaffen bij betrouwbare bronnen.

Merk op dat de prijs van het beschadigde goed aanzienlijk lager is dan die van de originele. Laat u dus niet misleiden door ‘geweldige’ deals of andere aanbiedingen. Deze neiging tot lage prijzen is slechts een poging om goedgelovige mensen ertoe te brengen een met malware geladen apparaat te kopen.

De UpgradeSys-handleiding voor virusverwijdering

Zoals hierboven vermeld, kunt u vooraf geïnstalleerde applicaties niet verwijderen. U kunt ze echter uitschakelen door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Ga naar ‘Instellingen’> ‘Apps’;
 2. Vind ‘UpgradeSys’;
 3. Klik op de knop ‘Uitschakelen’.

Helaas, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing, want elke keer dat u uw apparaat opnieuw start, moet u de bovenstaande stappen herhalen. Om dit te voorkomen, kunt u de DeBloater-tool gebruiken die Android niet hoeft te rooten. U kunt dit hulpmiddel downloaden van de officiele website.

Stap 1. Schakel USB Debugging in

 1. Ga naar Instellingen;
 2. Ga naar het submenu (More or General);
 3. Zoek ‘Build Number’ en klik er 7 keer op;
 4. Wacht op de pop-up You are now a developeror Developer mode has been enabled to appear;
 5. Ga naar het instellingenmenu en selecteer ‘Developer Options’;
 6. Schakel USB Debugging i

Stap 2. Gebruik DeBloater om adups te verwijderen

 1. Zodra u de DeBloater-tool op uw pc hebt geïnstalleerd en USB-debugging hebt ingeschakeld, sluit u uw apparaat aan op de computer.
 2. Selecteer Connected as Mass Storage (of Media Device) op de melding van het apparaat;
 3. Open DeBloater op pc en klik op Read Device;
 4. Zoek naar select com.adups.fota of / en adups.fota.sysoper en selecteer ze;
 5. Klik op toepassen;

Aanvullende stap. Maak uw apparaat herkenbaar voor DeBloater

Als de app uw apparaat niet kan vinden, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Navigeer naar ‘Apparaatbeheer’;
 2. Zoek naar ‘ADB-interface’;
 3. Nadat u die heeft gevonden, moet u Google USB Driver downloaden;
 4. Klik op ADB-interface en selecteer ‘Update Driver Software’;
 5. Tik op ‘Browse My Computer for Driver Software’ en kies de gedownloade Google-stuurprogramma’s.
 6. Sluit de DeBloater en ontkoppel uw apparaat;
 7. Herhaal stap 1 en 2.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen