Verwijder Snapchat virus (geüpdatet sep 2018) - Verwijdering Handleiding

Snapchat virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Snapchat virus?

Het Snapchat virus is een group van malware die actief is op een multimedia berichten app

Snapchat virus foto

Het Snapchat virus – is een naam die kwaadaardige programma’s en actitivteiten op de populaire app omschrijft. De malware kan advertenties tonen, kwaadaardige of phishing links leveren, vragen om onbekende apps voor Android of iPhone apparaten te installeren. Daarnaast kan het ook proberen om je Snapchat of andere wachtwoorden en logins te stelen.

Samenvatting
Naam Snapchat virus
Type Malware
Doelwit Besturingssysteem iOS, Android
Symptomen Een toename aan advertenties, pop-ups en banners; omleidingen naar phishing of andere dubieuze sites; verdachte ontvangen/verzonden links op Snapchats; onbekende mensen toegevoegd aan je Snapchat vriendenlijst
Distributie App winkels van derden, kwaadaardige advertenties, geïnfecteerde websites
Gevaren Gestolen login details en wachtwoorden; andere gecompromitteerde accounts; installatie van mobiele malware
Om het Snapchat virus te verwijderen installeer je FortectIntego en voer een volledige systeemscan uit

De Snapchat malware is nauw verwant met iPhone en Android virussen. Deze cyberdreiging kan verspreid worden als een nep Snapchat app op sites van derden of als een app die de functionaliteit van de oorspronkelijke app verbetert, bijvoorbeeld, het toelaten van anoniem schermafbeeldingen te maken. Al deze toepassingen kunnen echter tonnen advertenties tonen, omleiden naar gevaarlijke sites of gevoelige data verzamelen.

Kwaadaardige advertenties op potentieel gevaarlijke of onveilig sites kunnen je ook infecteren met het Snapchat virus. Gebruikers melden dat specifieke sites voor volwassenen agressieve pop-ups tonen die niet vermeden kunnen worden. Ze openen Snapchat en vragen om vrienden te worden met onbekende mensen. Op deze manier kan je account gehackt, in een bot verandert of gebruikt worden voor het verspreiden van kwaadaardige links aan je contacten.

In sommige gevallen kan het Snapchat virus ook deze activiteiten uitvoeren:

 • lezen en verzenden van berichten,
 • opnemen of starten van telefoongesprekken,
 • de lijst met contacten stelen,
 • zich toegang verschaffen tot informatie voorzien op sociale media,
 • het aangetaste apparaat vergrendelen.

Als je verdachte activiteit opgemerkt hebt op je account, je gevraagd wordt in te loggen telkens je de app opent of te maken hebt met verdachte advertenties, verander dan het wachtwoord van je account onmiddellijk en ga verder met het verwijderen van het Snapchat virus.

Om het Snapchat virus volledig te verwijderen moet je het apparaat scannen met een professioneel malware verwijderingsprogramma zoals FortectIntego. Daarnaast is het ook mogelijk dat je de cache en geschiedenis van je browser moet opruimen. Bekijk voor meer informatie over het verwijderen van virussen op iPhone en Android apparaten, de instructies op het einde van het artikel.

Kwaadaardige links worden verspreid op Snapchat met de hulp van gecompromitteerde accounts

Fora staan vol met ongeruste Snapchat gebruikers die een vreemde link ontvingen van hun vriend of die verteld werden dat ze zelf gevaarlijke links verzonden:

Recently there’s been a snapchat virus link thingy going round. I opened mine when a friend sent it because o hadn’t heard there’s a virus going round. I typed my email and password in, but my iPad warned me that it was dodgey website so I didn’t continue.

Beveiligingsexperts van LosVirus.es zeggen dat het opduiken van de Snapchat scam te verwachten viel. Gelijkaardige hoaxen werden reeds verspreid op andere sociale netwerken en zijn gekens onder de namen Facebook Message, Twitter of Instagram virussen. Het is dan ook geen verrassing dat aanvallers hun pijlen richtte op het continu groeiende platform dat vooral gebruikt wordt door jongere mensen. Dus is het waarschijnlijker dat zij in de val lopen.

De meerderheid van deze scam sites wordt gebruikt om je login te verkrijgen welke gebruikt kan worden om zich toegang te verscchaffen tot je andere accounts. Kwaadaardige links op Snapchat kunnen je echter ook omleiden naar een enquête scam, nep loterij en andere frauduleuze websites:

Got a message from a friend on snapchat who i rarely speak to saying ‘you are in this video’ with a buff.ly link. Clicked the link and it’s one of those ‘you have won a new iPhone 7’ sites. Immediately closed the link and so far it seems nothing has been sent from my snapchat to other people.

Gebruikers beschreven activiteiten die deden denken aan de versies van het Facebook virus dat kwaadaardige links verstuurd voor Messenger gebruikers. Van zodra het Snapchat virus de account van de gebruiker compromitteers, begint het automatisch met het versturen van links aan de contactlijst van het slachtoffer. Daarom moet je zeer voorzichtig zijn met ontvange links.

We raden je ten zeerste aan om aan een vriend te vragen of hij echte de vreemde link verstuurde en het veilig is om deze te openen. Het klikken op de link zou echter je apparaat niet mogen aantasten met de Snapchat malware. Meestal vereist dit het installeren van bepaalde apps, add-ons of het invoeren van persoonlijke informatie. Doe dit nooit!

Snapchat malware afbeeldingHet Snapchat virus is een groep van kwaadaardige activiteiten die zich verspreid op de sociale app.

Snapchat kreeg ook te maken met data diefstal en phishing pogingen

Eén van de eerste schadelijke activiteiten voor Snapchat gebruikers vond plaats in 2013. Toen stal en pibliceerde een groep hackers ongeveer 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers. Als we in overweging nemen dat veel mensen dezelfde informatie gebruiken voor alle accounts, hebben aanvallers misschien toegang tot Facebook, Twitter, e-mail of andere accounts.

In 2016, richten de aanvallers zich op de Snapchat werknemers. Criminelen creëerden een lgetiem uitziende e-mail en deden zich voor als de CEO van het bedrijf. Een slachtoffer dat de phishing mail openden was niet in staat om deze als frauduleus te herkennen en verstuurde de loonlijst infromatie.

In het begin van 2018, werd er een ander gegevenslek gerapporteerd. De phishing website klkviral[.]org publiceerde gebruikersnamen en wachtwoorden van 55851 Snapchat accounts. De aanvallers verkregen deze informatie door het verzenden van een gespoofde link aan de gebruikers via de gecompromitteerde account. De omleiding sites bootsten de Snapchat login pagina na.

Tips om het Snapchat virus te vermijden

In het artikel hebben we kort vermeld dat je geïnfecteerd kunt worden met de Snapchat malware door nep apps te downloaden, geïnfecteerde sites te bezoeken en het klikken op gecompromitteerde advertenties of links. Zoals je reeds weet, kunnen deze activiteiten je apparaat en provacy in gevaar brengen:

 • Download Snapchat vanop de Google Play Store of Apple Store.
 • Installeer updates vanop de officiële winkel.
 • Installeer geen apps die geavanceerde functionaliteit beloven die oorspronkelijk niet ondersteund wordt door Snapchat.
 • Voeg geen onbekende mensen toe aan je vriendenlijst.
 • Vermijd het bezoeken van volwassen, gaming, gokken of andere risicovolle websites.
 • Installeer een mobiele antivirus en update het regelmatig.

We willen benadrukken dat app winkels van derden of update/download pop-ups meesta kwaadaardig zijn. Daarom mag je deze dus nooit vertrouwen, gebruiken of op klikken.

Verwijder het Snapchat virus vanop iPhone en Android

We raden je ten zeerste aan om de Snapchat malware te verwijderen met een gereputeerd en mobiel-vriendelijk malware verwijderingstool, zoals FortectIntego. Het scannen van je Android of iPhone smartphone helpt om alle cyberdreigingen die op het apparaat aanwezig zijn te localiseren.

Daarnaast kunnen, iPhone (of iPad) gebruikers ook proberen om kwaadaardige apps handmatig te localiseren en te verwijderen. Als je bovendien te maken hebt met omleidingen en advertenties moet je ook de browsergeschiedenis en website data wissen:

 1. Open Instellingen en zoek Safari.
 2. Kies Wis Geschiedenis en Website Data.
 3. Tik op Wis Geschiedenis en Data.

Als deze methodes echter niet helpen om verlost te raken van de Snapchat malware, moet je het Apple apparaat uitzetten en opnieuw opstarten.

Android gebruikers kunnen ook zelf het Snapchat virus van hun apparaten verwijderen door het verwijderen van dubieuze app:

 1. Druk op de aan/uit-knop om het uitzetten menu te openen.
 2. Houdt de aan/uit-knop ingedrukt om de herstarten in Veilige Modus optie te openen.
 3. In Veilige Modus, open je het Instellingen menu en kies Apps.
 4. Zoek kwaadaardige apps en tik erop om het App info menu te openen.
 5. Klik op de Verwijderen knop.
 6. Herstart je apparaat.

Als de Verwijderen knop niet werkt, moet je het Apps menu verlaten en navigeren naar Instellingen > Beveiliging > Apparaat Beheerders. Je zal hier een lijst te zien krijgen met apps die beheerder rechten hebben op je apparaat, dus moet je het vakje naast de kwaadaardige apps uitvinken. Ga terug naar het Apps menu en verwijder de app.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen