Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Search.chunckapp.com virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Wat zijn de voor- en nadelen van Search.chunckapp.com?

Search.chunckapp.com virus

Het Search.chunckapp.com-virus kan uw aandacht trekken als u op zoek bent naar een nieuw hulpmiddel om mee te browsen. In eerste instantie kan het helemaal niet verdacht lijken. Ondanks zijn uiterlijk raden we u niet aan om deze zoekmachine in te stellen als de hoofdstartpagina.

In feite behoort deze zoekmachine tot de categorie browser-hijackers. Ze doen zich voor als betrouwbare zoekmachines. Sommigen bieden snel toegang tot populaire domeinen; anderen streven gewoon naar een professionelere uitstraling door te kiezen voor een eenvoudige voorpagina.

In vergelijking met andere voorbeelden uit deze categorie, kan deze kaper niet veel problemen veroorzaken behalve het af en toe doorverwijzen of pop-ups activeren. Desondanks is het niet verstandig om deze kaper op de computer te laten staan. Wat u moet doen is search.chunckapp.com verwijderen. Voor dat doel kunt u ReimageIntego gebruiken. Als u nog steeds twijfelt of u de PUP wilt verwijderen of niet, laten we de belangrijkste argumenten in de volgende secties de revue passeren.

Eerst en vooral moet u het privacybeleid van deze mogelijk ongewenste toepassing bekijken . Volgens zijn privacybeleid heeft Resoft Ltd deze zoekmachine ontwikkeld. En bovendien lijkt het erop dat het hetzelfde bedrijf is dat meerdere andere dubieuze zoekmachines heeft gemaakt, zoals de search.snapdo.com kaper.

Gebruikers brengen hun persoonlijke gegevens vaak in gevaar in ruil voor het gemak en het gebrek aan interesse in privacybeleid. Hoewel marketeers de voorkeur geven aan lossere regels voor het privacybeleid van gebruikers, is het belangrijk om voorzichtigheid te betrachten en de toegang tot privégegevens zoveel mogelijk te beperken.

Door search.chunckapp.com te gebruiken, verleent u toestemming dat uw persoonlijke gegevens samen met niet-persoonlijke details, zoals browsergeschiedenis en zoekopdrachten, worden verstrekt.

De afbeelding die search.chunckapp.com toontDe startpagina van Search.chunckapp.com verschilt niet veel van betrouwbare zoekmachines, maar we raden het gebruik ervan sterk af.

Hoewel juridische websites ook deze laatste informatie verzamelen, moet persoonlijke informatie alleen in uw bezit worden gehouden. Als u beter kijkt, ziet u mogelijk bepalingen die aangeven dat uw persoonlijke informatie kan worden gedeeld met partnerbedrijven of in het geval van een fusie.

Daarom is het onzeker of het toekomstige bedrijf dat de diensten van deze kaper levert geïnteresseerd zal zijn in het waarborgen van de hoogwaardige bescherming van gebruikersgegevens. Zoals het geval is met de plug-in Web of Trust, kan het soms zijn dat zelfs legitieme bedrijven die beloven persoonlijke gegevens vertrouwelijk te houden, misschien niet aan de verwachtingen.

In het geval dat uw persoonlijke gegevens worden misbruikt, kan uw computerscherm worden gebombardeerd met afleidende advertenties. Als u bovendien het omleidfenomeen search.chunckapp.com tegenkomt, wacht dan niet totdat andere popping-websites klaar zijn met laden. Probeer ze te verlaten voordat ze volledig zijn gelanceerd om het risico te verminderen om geïnfecteerd te raken met mogelijk schadelijke elementen die daar op de loer liggen. Daarom zou het verstandiger zijn om de permanente verwijdering van search.chunckapp.com direct op te starten.

Hoe heeft de kaper mijn vorige startpagina vervangen?

Hoogstwaarschijnlijk heeft u onbedoeld de kaping door search.chunckapp.com aangezwengeld toen u een nieuw gedownloade app had geïnstalleerd. Helaas is het een veel gemaakte fout van gebruikers om de installatie-instructies over te slaan, en het privacybeleid of EULA niet betrachten.

Het resultaat is dat veel gebruikers uiteindelijk nieuwe applicaties installeren zonder het minste vermoeden dat ze per ongeluk andere programma's hebben geïnstalleerd. Laten we een paar tips geven voor het installeren van nieuwe freeware zonder verdachte software mee te slepen in uw systeem.

Kies bij het starten van de installatie voor de “Aangepaste instellingen”. Nadat u alle niet-relevante add-ons ongedaan hebt gemaakt, gaat u verder. Dit is niet alleen een manier om te voorkomen dat mogelijk frauduleuze applicaties uw computer binnenkomen, maar ook om uw privacy te beveiligen.

Effectieve instructies voor het verwijderen van search.chunckapp.com

Wat betreft de snelste en snelste oplossing, raden we u aan om het search.chunckapp.com virus te verwijderen met een anti-spyware-applicatie. Het is nuttig om niet alleen vergelijkbare PUP’s te vinden, maar ook meer uitgebreide bedreigingen. Als alternatief kunt u de hieronder getoonde handleiding voor het handmatig verwijderen van de search.chunckapp.com opvolgen. Aan de andere kant kunt u deze twee methoden combineren voor een 100% verwijderingsgarantie. Tot slot, zou u voorzichtigheidstips kunnen gebruiken om veilig te blijven tijdens het online surfen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.chunckapp.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Search.chunckapp.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search.chunckapp.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search.chunckapp.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Search.chunckapp.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Search.chunckapp.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.chunckapp.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search.chunckapp.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Search.chunckapp.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Search.chunckapp.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Search.chunckapp.com virus uit Microsoft Edge

Als u nog steeds twijfelt of er nog componenten van deze kaper op het systeem aanwezig zijn, kunt u de alternatieve methode uitvoeren die gerelateerde registervermeldingen lokaliseert en verwijdert.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.chunckapp.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search.chunckapp.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search.chunckapp.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search.chunckapp.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Search.chunckapp.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search.chunckapp.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search.chunckapp.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search.chunckapp.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search.chunckapp.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Search.chunckapp.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search.chunckapp.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-search-chunckapp-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Search.chunckapp.com virus