Verwijder Search.chunckapp.com virus (Verwijdering Handleiding) - feb 2018 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Search.chunckapp.com virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Search.chunckapp.com-virus?

Wat zijn de voor- en nadelen van Search.chunckapp.com?

Search.chunckapp.com virus

Het Search.chunckapp.com-virus kan uw aandacht trekken als u op zoek bent naar een nieuw hulpmiddel om mee te browsen. In eerste instantie kan het helemaal niet verdacht lijken. Ondanks zijn uiterlijk raden we u niet aan om deze zoekmachine in te stellen als de hoofdstartpagina.

In feite behoort deze zoekmachine tot de categorie browser-hijackers. Ze doen zich voor als betrouwbare zoekmachines. Sommigen bieden snel toegang tot populaire domeinen; anderen streven gewoon naar een professionelere uitstraling door te kiezen voor een eenvoudige voorpagina.

In vergelijking met andere voorbeelden uit deze categorie, kan deze kaper niet veel problemen veroorzaken behalve het af en toe doorverwijzen of pop-ups activeren. Desondanks is het niet verstandig om deze kaper op de computer te laten staan. Wat u moet doen is search.chunckapp.com verwijderen. Voor dat doel kunt u ReimageIntego gebruiken. Als u nog steeds twijfelt of u de PUP wilt verwijderen of niet, laten we de belangrijkste argumenten in de volgende secties de revue passeren.

Eerst en vooral moet u het privacybeleid van deze mogelijk ongewenste toepassing bekijken . Volgens zijn privacybeleid heeft Resoft Ltd deze zoekmachine ontwikkeld. En bovendien lijkt het erop dat het hetzelfde bedrijf is dat meerdere andere dubieuze zoekmachines heeft gemaakt, zoals de search.snapdo.com kaper.

Gebruikers brengen hun persoonlijke gegevens vaak in gevaar in ruil voor het gemak en het gebrek aan interesse in privacybeleid. Hoewel marketeers de voorkeur geven aan lossere regels voor het privacybeleid van gebruikers, is het belangrijk om voorzichtigheid te betrachten en de toegang tot privégegevens zoveel mogelijk te beperken.

Door search.chunckapp.com te gebruiken, verleent u toestemming dat uw persoonlijke gegevens samen met niet-persoonlijke details, zoals browsergeschiedenis en zoekopdrachten, worden verstrekt.

De afbeelding die search.chunckapp.com toontDe startpagina van Search.chunckapp.com verschilt niet veel van betrouwbare zoekmachines, maar we raden het gebruik ervan sterk af.

Hoewel juridische websites ook deze laatste informatie verzamelen, moet persoonlijke informatie alleen in uw bezit worden gehouden. Als u beter kijkt, ziet u mogelijk bepalingen die aangeven dat uw persoonlijke informatie kan worden gedeeld met partnerbedrijven of in het geval van een fusie.

Daarom is het onzeker of het toekomstige bedrijf dat de diensten van deze kaper levert geïnteresseerd zal zijn in het waarborgen van de hoogwaardige bescherming van gebruikersgegevens. Zoals het geval is met de plug-in Web of Trust, kan het soms zijn dat zelfs legitieme bedrijven die beloven persoonlijke gegevens vertrouwelijk te houden, misschien niet aan de verwachtingen.

In het geval dat uw persoonlijke gegevens worden misbruikt, kan uw computerscherm worden gebombardeerd met afleidende advertenties. Als u bovendien het omleidfenomeen search.chunckapp.com tegenkomt, wacht dan niet totdat andere popping-websites klaar zijn met laden. Probeer ze te verlaten voordat ze volledig zijn gelanceerd om het risico te verminderen om geïnfecteerd te raken met mogelijk schadelijke elementen die daar op de loer liggen. Daarom zou het verstandiger zijn om de permanente verwijdering van search.chunckapp.com direct op te starten.

Hoe heeft de kaper mijn vorige startpagina vervangen?

Hoogstwaarschijnlijk heeft u onbedoeld de kaping door search.chunckapp.com aangezwengeld toen u een nieuw gedownloade app had geïnstalleerd. Helaas is het een veel gemaakte fout van gebruikers om de installatie-instructies over te slaan, en het privacybeleid of EULA niet betrachten.

Het resultaat is dat veel gebruikers uiteindelijk nieuwe applicaties installeren zonder het minste vermoeden dat ze per ongeluk andere programma's hebben geïnstalleerd. Laten we een paar tips geven voor het installeren van nieuwe freeware zonder verdachte software mee te slepen in uw systeem.

Kies bij het starten van de installatie voor de “Aangepaste instellingen”. Nadat u alle niet-relevante add-ons ongedaan hebt gemaakt, gaat u verder. Dit is niet alleen een manier om te voorkomen dat mogelijk frauduleuze applicaties uw computer binnenkomen, maar ook om uw privacy te beveiligen.

Effectieve instructies voor het verwijderen van search.chunckapp.com

Wat betreft de snelste en snelste oplossing, raden we u aan om het search.chunckapp.com virus te verwijderen met een anti-spyware-applicatie. Het is nuttig om niet alleen vergelijkbare PUP’s te vinden, maar ook meer uitgebreide bedreigingen. Als alternatief kunt u de hieronder getoonde handleiding voor het handmatig verwijderen van de search.chunckapp.com opvolgen. Aan de andere kant kunt u deze twee methoden combineren voor een 100% verwijderingsgarantie. Tot slot, zou u voorzichtigheidstips kunnen gebruiken om veilig te blijven tijdens het online surfen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.chunckapp.com virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Het Search.chunckapp.com-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Het Search.chunckapp.com-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Search.chunckapp.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.chunckapp.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Search.chunckapp.com virus uit Microsoft Edge

Als u nog steeds twijfelt of er nog componenten van deze kaper op het systeem aanwezig zijn, kunt u de alternatieve methode uitvoeren die gerelateerde registervermeldingen lokaliseert en verwijdert.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.chunckapp.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Het Search.chunckapp.com-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Het Search.chunckapp.com-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Het Search.chunckapp.com-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan Het Search.chunckapp.com-virus door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals Het Search.chunckapp.com-virus in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle Het Search.chunckapp.com-virus-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van Het Search.chunckapp.com-virus te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Het Search.chunckapp.com-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search.chunckapp.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen