Verwijder GC47 virus (Ontgrendel stappen ingevoegd) - Handboek

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Ransomware

Zou de GC47-gijzelsoftware verwant kunnen zijn aan het Cerber-virus?

Onlangs werd ontdekt dat het GC47-gijzelsoftware-virus verwant zou kunnen zijn met de beruchte Cerber ransomware. Dit bestandscoderings-virus voegt ofwel.cerber3 of .Fuck_Youbestandsextensies toe aan de gecodeerde bestanden. Door de laatstgenoemde bestandsextensie staat het virus ook wel bekend als het .Fuck_You-Bestand-virus. Het lijkt erop dat het virus nog in ontwikkeling is, maar we kunnen al doorgeven wat de online gemeenschap van deze cyberbedreiging kan verwachten. Het GC47-virus is gebaseerd op het HiddenTear/EDA2 OpenSource-project. Na infiltratie kan het virus gegevens invoeren in het Windows-register, waardoor het virus automatisch wordt gestart telkens wanneer de gebruiker de computer opstart. Dan begint het virus het systeem te scannen en gaat het op zoek naar de gerichte bestandstypes. Malware vervormd bestanden met behulp van een AES-encryptie. Helaas is deze symmetrische cryptografie niet makkelijk te kreken. Daarom leidt de verwijdering van GC4t niet tot herstel van de bestanden. Slachtoffers moeten een decryptiesleutel verkrijgen om belangrijke documenten, foto’s met een sentimentele waarde, audio of videocollecties en andere bestanden terug te krijgen. De volledige lijst met de gerichte bestanden kunt u hieronder vinden:

.txt, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .pdf, .pps, .ppt, .pptx, .odt, .gif, .jpg, .png, .db, .csv, .sql, .mdb.sln.php, .asp, .aspx, .html, .xml, .psd, .frm, .myd, .myi, .dbf, .mp3, .mp4, .avi, .mov, .mpg, .rm, .wmv, .m4a, .mpa, .wav, .sav, .gam, .log, .ged, .msg, .myo, .tax, .ynab, .ifx, .ofx, .qfx, .qif, .qdf, .tax2013, .tax2014, .tax2015, .box, .ncf, .nsf, .ntf, .lwp.

Zodra de data-codering klaar is, deponeertde GC47-gijzelsoftware een losgeldbrief genaamd ‘READ_IT.txt’. Het om het losgeld vragende bericht is kort en geeft geen informatie aan de slachtoffers over wat er met hun bestanden is gebeurd. De auteur van de gijzelsoftware is alleen geïnteresseerd in de belangrijkste informatie voor hem of haar. De hacker vraagt ​​alleen om $ 50 in Bitcoins te verzenden naar het meegeleverde adres van een Bitcoin-portemonnee en om het sturen van een e-mail. Hoewel het losgeld niet hoog is, raden we het nog steeds niet aan om te betalen. Als u geen back-ups van uw data heeft, zijn de mogelijkheden om de data te decoderen niet groot, omdat het GC47-virus schaduwvolume-kopieën kan verwijderen die van cruciaal belang zijn bij het herstellen van gegevens. Het betalen van het losgeldkevert misschien niet hetgeen op waar u op hoopt. U kunt er niet zeker van zijn dat de hacker u daadwerkelijk de nodige tools zal leveren waarmee u de bestanden veilig kunt decoderen. We raden u aan om uw geld beter te besteden en de hacker niet nog extra te motiveren om in de toekomst grotere projecten te ontwikkelen. Het is beter om GC47 van uw computer te verwijderen en de $ 50 te besteden aan oplossingen voor het back-uppen van uw data of goede antivirussoftware die uw computersysteem in de toekomst zullen beveiligen tegen cyberbedreigingen. Voor het verwijderen van het virus, raden we u aan om ReimageIntego te installeren en het systeem te scannen. Aan het eind van dit artikel kunt ugedetailleerde instructies vinden hoe u de malware kunt behandelen.

De afbeelding van het GC47-gijzelsoftware-virusHet GC47-gijzelsoftware-virus codeert bestanden met behulp van een AES algoritme en vraagt $ 50.

Hoe kan uw computer geïnfecteerd raken met een bestandscoderend virus?

De specifieke verspreidingsmethoden van de GC47-gijzelsoftware zijn nog onbekend. De spinglading van het virus kan mogelijkerwijs worden verspreid via schadelijke e-mailbijlagen, nep-softwareupdates of downloads, geïnfecteerde links, met malware geladen advertenties, sociale media of bestanden die websites delen. Cybercriminelen gebruiken verschillende methoden om succesvolle aanvallen te starten en de computers te kapen. Dus,als u geen slachtoffer wilt worden van de GC47-gijzelsoftware of andere bestandscoderende-virussen, moet u voorzichtig zijn wanneer u op het web surft. Vermijd het klikken op verdachte links en advertenties, blader niet door onveilige websites en kies altijd betrouwbare bronnen voor software-installatie en downloads. Vergeet ook niet dat malware in uw postvak verschijnt als een legitieme boodschap en een veilig document. Wees dus waakzaam!

Hoe moet u met het GC47-gijzelsoftware-virus omgaan?

Na de aanval moet u zich direct richten op de GC47-verwijdering. We raden aan om krachtige en professionele malwareverwijderingsinstrumenten te gebruiken, zoals ReimageIntego of Malwarebytes. Deze programma's kunnen alle schadelijke bestanden en programma’s op uw computer detecteren en verwijderen. U kunt echter ook elk ander programma kiezen. Zorg ervoor dat het betrouwbaar is! Bovendien, als u het programma niet kunt installeren of een volledige systeemscan uitvoert, moet u uw computer opnieuw opstarten in de veilige modus. De onderstaande instructies tonen u hoe u dat kunt doen. Wanneer u in de veilige modus wilt gaan, moet u het veiligheidshulpmiddel opnieuw installeren of opnieuw uitvoeren en GC47 uit het systeem verwijderen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele GC47 virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder GC47 door Safe Mode with Networking te gebruiken

Start de computer opnieuw op in de veilige modus om het hulpprogramma voor het verwijderen van malware te installeren of uit te voeren. Eenmaal  n de veilige modus kunt u het beste de systeemscan meerdere keren uitvoeren om er zeker van te zijn dat de GC47-gijzelsoftware volledig wordt geëlimineerd.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal GC47 weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi GC47 verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder GC47 door System Restore te gebruiken

De systeemherstelmethode kan ook helpen om het virus uit te schakelen en de hulpprogramma's voor het verwijderen van malware te installeren. Volg de onderstaande stappen op, installeer het door u uitgekozen programma en scan het systeem meerdere malen.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van GC47 is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat GC47 succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van GC47 van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door GC47, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Gebruik Data Recovery Pro om de door het GC47-virus gecodeerde bestanden te herstellen

Als u geen back-ups heeft, zou Data Recovery Pro uw enige kans kunnen zijn Deze tool is gemaakt om gecorrumpeerde, verwijderde en versleutelde bestanden te herstellen. Hoewel we niet kunnen verzekeren dat het helpt om al uw bestanden te redden. Het is geen specifiek hulpmiddel om te decoderen wat betreft het GC47-gijzelsoftware-virus.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de GC47 ransomware;
 • Herstel ze.

Profiteer van de functie ‘Windows Vorige Versies’ om bestanden te herstellen die zijn gecodeerd door de GC47-gijzelsoftware

Als de systeemherstelfunctie al was ingeschakeld voordat uw computer werd aangevallen door de gijzelsoftware, volgt u de onderstaande stappen op om afzonderlijke bestanden terug te krijgen. Met deze methode kunt u terugkeren in de computertijd en toegang krijgen tot eerder opgeslagen kopieën van de gecodeerde bestanden.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

GC47-decodeerder

Het spijt ons, maar de officiële decoderingssoftware voor het GC47-gijzelsoftware-virus is nog niet vrijgegeven.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen GC47 en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen