Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Bad Rabbit virus (Verwijdering Handleiding) - Virus Verwijdering Instructies

door Olivia Morelli - - | Het type: Ransomware

De BadRabbit ransomware – een nieuwe erfgenaam van NotPetya/Petya.A?

Schermafbeelding van de BadRabbit betalingssite

Het BadRabbit virus functioneert als een crypto-malware die erin slaagde ernstige schade aan te richten in Oost-Europa. Het werkt net zoals de beruchte Petya of NotPetya ransomware die een paar maanden geleden een echt slachtveld aanrichtte in cyberspace. Als we het nader bekijken, zijn er overeenkomsten en IT experts vermoeden dan ook dat de ontwerper dezelfde kan zijn, hoewel de broncode verschilt.

Momenteel wordt het aantal slachtoffers op meer dan 200 gebracht. Het lijkt alsof de ontwerpers echt een hekel hebben aan Rusland en Oekraïne aangezien deze twee landen het meest aangetast worden. De internationale luchthaven van Odessa International in Oekraïne en verschillende mediabedrijven in Rusland, waaronder Interfax, Fontanka.ru et al., zijn de voornaamste doelwitten. Daarnaast heeft de aanval zich ook uitgebreid naar de omliggende landen, zoals Turkije en Bulgarije.

Een drive-by aanval uitgevoerd via nep Flash Player updates

Het succes van Adobe’s Flash Player werkte weer maar eens in het voordeel van malware ontwerpers. De hoofd malware plaatser werd vermomd als nep Flash updates. De malware wordt gedownload als het install_flash_player.exe bestand vanop corrupte sites. De BadRabbit ransomware kan zich ook verschuilen achter alternatieve bestandsnamen.

Zoals de VirusTotal analayse onthuld, kan de plaag zich ook schuilhouden in een bepaalde “Uninstaller.” Gelukkig wordt de infectie reeds gedetecteerd door de meerderheid van de beveiligingstoepassingen. De malware maakt gebruik van bepaalde kwetsbaarheden in SMB servers, wat verklaart waarom het in staat is om servers te infiltreren.

Na de infiltratie maakt de Bad Rabbit ransomware het C:\Windows\infpub.dat bestand aan. Bijgevolg genereert het de volgende bestanden – C:\Windows\cscc.dat en C:\Windows\dispci.exe. Deze zijn verantwoordelijk voor het wijzigen van de MBR instellingen. Vreemd genoeg refereert de malware naar de figuren uit de Game of Thrones reeks. De BadRabbit malware creëert drie taken, genoemd naar drie draken uit de reeks :

 • C:\Windows\system32\rundll32.exe C:\Windows\infpub.dat,#1 15
 • cmd.exe /c schtasks /Delete /F /TN rhaegal
 • cmd.exe /c schtasks /Create /RU SYSTEM /SC ONSTART /TN rhaegal /TR
 • cmd.exe /c schtasks /Create /SC once /TN drogon /RU SYSTEM /TR:00
 • C:\Windows\AF93.tmp” \

Het maakt ook gebruik van de open-source versleuteling service genaamd DiskCryptor. In een latere fase gebruikt het de standaard AEs en RSA-2048 versleutelingsmethode. Het richt zich op een gamma aan bestandsformaten. Net zoals Petya.A voegt het geen bestandsextensie toe maar moeit het zich met de Master Boot Record (MBR) instellingen.

Het start het systeem opnieuw op en toont dezelfde losgeldbrief als NotPetya. Het verwijst de slachtoffers ook naar zijn unieke betalingssite. Het informeert in het kort over de malware en eist een losgeld van 0,05 BTC. Na het succesvol infiltreren van een systeem, gebruikt de malware Mimikatz om technische info te verzamelen over andere apparaten die zichtbaar zijn in hetzelfde netwerkt.

Afbeelding van de alternative Trojaan namen van BadRabbitHet BadRabbit virus zet de misdaden van Petya verder.

Preventie tips voor BadRabbit 

Aangezien de crypto-malware zich vermomd als Flash Player en inbreekt op servers, is de voornaamste preventiemaatregel het onmiddellijk installeren van de nieuwste updates. Momenteel is er maar weinig informatie over de specifieke kwetsbaarheden waarvan BadRabbit gebruik maakt. Zorg ervoor dat ook je beveiliging tools bijgewerkt zijn. Het zou beter zijn mocht je een paar verschillende types van beveiliging apps downloaden.

Bijvoorbeeld, Reimage Reimage Cleaner Intego of Malwarebytes zullen je helpen bij het identificeren van de infectie. Zo'n tool kan je misschien enkel helpen bij het verwijderen van BadRabbit. Hieronder vind je instructies over hoe terug toegang te krijgen tot je computer. Daarna zou je in staat moeten zijn om het Bad Rabbit virus te verwijderen.

Verwijder de BadRabbit crypto-malware

Vanwege zijn bijzondere werkingsmethodes, komt het niet als een verrassing dat de malware de nieuwe Petya wordt genoemd. Als je te maken hebt met dit cyber ongeluk, volg dan onderstaande instructies. Aangezien de ransomware de MBR instellingen wijzigt, zal je eerst niet in staat zijn om de computer op te starten in Veilige Modus. Gebruik dus eerst de MBR reset instructies.

Daarna herstart je de computer in Veilige Modus, reactiveer je de beveiliging toepassingen en verwijder je het BadRabbit virus. Na het voltooien van de scan, herstart je de computer in de normale modus en herhaal je de procedure. Dit zal bevestigen dat het verwijderen van BadRabbit werd voltooid. Weet dat het verwijderen van de malware niet betekent dat je versleutelde bestanden hersteld werden. Probeer deze te herstellen vanop een back-up. Hieronder vind je een paar voorstellen.

Voor Windows 7:

 1. Plaats de Windows 7 DVD.
 2. Start de DVD.
 3. Kies je taal en toetsenbord voorkeuren. Klik op Volgende.
 4. Kies je besturingssysteem, vink Gebruik Use recovery tools aan en klik op Volgende.
 5. Wacht tot het Systeem Recovery Opties venster verschijnt en kies Opdracht Prompt.
 6. Geef de volgende commando's in en klik op Enter na elk commando: bootrec /rebuildbcd, bootrec /fixmbr, andbootrec /fixboot.
 7. Verwijder de installatie DVD en herstart de PC.

Voor Windows 8/10 systemen:

 1. Plaats de installatie DVD of recovery USB.
 2. Selecteer de Herstel je computer optie.
 3. Kies Probleemoplossing en selecteer Opdracht Prompt.
 4. Voor de opgesomde commando's een voor een in en druk op Enter na elk commando: bootrec /FixMbr, bootrec /FixBoot, bootrec /ScanOs, en bootrec /RebuildBcd.
 5. Verwijder de DVD of recovery USB.
 6. Typ exit en druk op Enter.
 7. Herstart de PC.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Bad Rabbit virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Bad Rabbit door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Bad Rabbit weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Bad Rabbit verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Bad Rabbit door System Restore te gebruiken

?Nadat je terug toegang verkreeg tot de opstart instellingen, herstart je de computer in Veilige Modus en begin je met het verwijderen van BadRabbit.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Bad Rabbit is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Bad Rabbit succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Bad Rabbit van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door Bad Rabbit, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Is Data Recovery Pro in staat om de bestanden versleuteld door BadRabbit te decoderen?

Het programma werd oorspronkelijk ontworpen voor het herstellen van bestanden na een systeem crash. Langs de andere kant, als je geen back-up hebt, kan deze software je laatste redmiddel zijn.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Bad Rabbit ransomware;
 • Herstel ze.

De voordelen van ShadowExplorer

Hoewel de Bad Rabbit ransomware verfijnd is, is er momenteel geen informatie of het al dan niet shadow volume kopieën verwijdert. Dus kan je het proberen.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Bad Rabbit en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-bad-rabbit-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Bad Rabbit ransomware virus