Veiligheidsexperten waarschuwen voor de heropkomst van het Delta Homes virus!

Security experts warn about reappearance of Delta Homes virus!Delta-homes.com, een zoekmachine die origineel ontworpen was om inkomsten te delven uit reclame is opnieuw actief. Volgens de laatste beichten heeft het reeds duizenden systemen gegijzeld in Rusland, Turkije, Denenmarken, Polen en de V.S. Jammer geneog weten we momenteel niet wie verantwoordelijk is deze uitbraak. Er wordt verondersteld dat het zijn oorsprong kent in Rusland en toebehoort aan hackers die het gebruiken om browser instellingen te wijzigigen en hun slachtoffers naar de gewenste sites leiden. Zorg er alsjeblieft voor dat je een bijgewerkte anti-spyware geïnstalleerd hebt om het Delta Homes virus en de bijhorende problemen te vermijden.

Dit programma, dat ook gekend is als een browser hijacker, werd voor het eerst gedetecteerd midden 2003. Net zoals de huidige versie werd het verspreid met behulp van verschillende freewares zoals de beruchte Babylon Toolbar, Softonic, Any.Do, BeeLine Reader en andere gratis toepassingen. Het is opnieuw actief geworden in het begin van 2014, nadat hackers de mogelijkheden van zijn rootkit verbeterd hadden, wat het meer kracht gaf of zich diep in het OS te verstoppen en om zijn verwijdering te voorkomen.

Als Delta-homes.com op je systeem geïnstalleerd is zal het proberen om de instellingen aan te passen en je startpagina met de standaard zoekmachine blokkeren. Met als resultaat dat zijn slachtoffers Google, Bing, Yahoo of andere zoekmachines ‘vergeten’. Bovenduen wordt je, om dit te bewerkstelligen, gebombardeerd met gewijzigde zoekresultaten en verschillende advertenties die vol staan met verscheidene koppelingen. Als één van deze advertenties je om de tuin leidt zal het je omleiden naar zijn gerelateerde site. Klik na klik zullen hackers mensen blijven omleiden naar specifieke sites en hun pagina rangshikking/verkopen verhogen.

Het lijkt erop dat 40% van de pc gebruikers die reeds geïnfecteerd werden met de nieuwe versie van Delta-Homes.com virus in Rusland wonen. Dit is grappig, zeker als je weet waar dit virus zijn oorsprong heeft.

Als je denkt dat jouw systeem misschien geïnfecteerd is met deze browser hijacker mag je dit niet negeren want het kan je makkelijk omleiden naar een site die geïnfecteerd is met malware. Om deze bedreiging uit te schakelen moet je de pc scannen met een anti-spyware en dan al je browsers herstellen. Om te weten te komen welke programma’s ontworpen zijn voor het verwijderen van Delta-Homes.com en hoe je de browsers kan herstellen, klik je op één van de onderstaande links:

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Software
Vergelijk