Superfish, Delta Homes en JollyWallet waren de populairste advertentie invoegers in 2014

Volgens de laatste Google studie, in 2014, zag 5.5% van zijn gebruikers kwaadaardige advertenties tijdens het surfen. Dit staat voor tientallen miljoenen kwetsbare gebruikers die het slachtoffer kunnen geweest zijn van activiteiten zoals identiteitsdiefstal, gegijzelde zoekopdrachten en het installeren van malware.

De bijkomende resultaten van de studie, waarbij de universiteit van Californië, Berkley en Santa Barbara betrokken waren, hebben voor zelfs nog meer discussie gezorgd omdat het ook onthyld werd door een mededeling van het bedrijf dat 50.870 Chrome extensies en meer dan 34.000 software toepassingen dienden als ongewenste advertentie injectoren. Dit wil zeggen dat ze in staat zijn om advertenties toe te voegen aan de pagina’s die bezocht werden door gebruikers. Je moet weten dat alegemeen wordt aangenomen dat dit aantal van ongewenste toepassingen alleen maar zal toenemen in de toekomst, de beste tip die we je dus kunnen geven op het moment van schrijven is om een betrouwbare anti-spyware te installeren en deze steeds bij te werken. Denk hieraan voor je te maken krijgt met één van deze POT.

Het blijkt dat de populairste adwares die ongewenste activiteiten veroorzaakten tijdens het surfen in 2014 Superfish [Superfish] en Jollywallet [Jollywallet] zijn. Deze programma’s doken op in 3,9 en 2,4 procent van de Google views. Bovendien als je het afgelopen jaar actief freeware gedownload hebt, ken je misschien nog een andere potentieel ongewenste toepassing die browsers gijzelde en advertenties injecteerde in je zoekopdrachten. Dit programma is gekend als Delta Homes [Delta Homes]. Het meest interessante aan deze app is dat het zowel Windows als Mac infecteert. Het lijkt er dus op dat het vandaag de dag niet uitmaakt welk Besturingssysteem je gebruikt..

Waarom spammers advertenties injecteren in je zoekopdrachten ne meest bezochte sites? Ten eerste omdat ze zo de mogelijkheid krijgen om je om te leiden naar gerelateerde sites en geld te verdienen aan reclame.. Sommige sites worden gepromoot met behulp van technieken zoals winkelsites, sommigen hebben daar niets mee te maken. Bovendien kunnen ze zulke advertenties gebruiken voor het verzamelen van persoonlijk niet identificeerbare informatie en deze delen met derden. Tenslotte kunnen ze je ook proberen om verdachte programma’s en malware aan te bieden via deze advertenties.

Als je veilig wil blijven moet je eens nadenken over het installeren van een betrouwbare beveiligingssoftware op je computerI.Als je Windows gebruikt kun je FortectIntego downloaden, welek goede resultaten getoond heeft bij het blokkeren van adware en het verwijderen ervan. Mac gebruikers wordt ten zeerste aangeraden om Webroot SecureAnywhere AntiVirus te gberuiken, dit is een zeer krachtig en goed ontworpen hulpmiddel.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Gabriel E. Hall is een gepassioneerde malware-onderzoeker die al bijna een decennium voor zondervirus.nl werkt.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Lezen in een andere taal
Software
Vergelijk