Gevaarlijkheidsmeter:  
  (88/100)

Ukash virus. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

| Het type: Valse antispyware
12

Ukash Virus is een gevaarlijk groep van ransomwares dat moet genegeerd worden, ongeacht hoe overtuigend het lijkt te zijn. Typisch gezien zal dit virus een enorm alarm laten zien dat lijkt alsof het is verstuurd door een officiele institutie

zoals het lokale politiebureau. Dit alarm maakt een afbeelding dat een specifieke institutie, gelokaliseerd in je land, je informeert dat je illegaal gekopiërrechte inhoud hebt gekeken, malware hebt verspreid en andere dingen hebt gedaan wat ‘illegale activiteit’ heet. Buiten dit, net als het Police Virus, vergrendelt het je hele systeem zodat je niet meer met een browser kan verbinden en je niet op je desktop raakt. Zoals je kan zien, het Ukash Virus is een grote computer bedreiging dat niet verwijdert kan worden zonder hulp van een expert.

HOE KAN IK HET UKASH VIRUS KRIJGEN?

Alle ransomwares dat van de Ukash virus familie zijn verspreiden zich met hulp van trojaanse paarden dat kan komen met ofwel geïnfecteerde downloas ofwel door spam mails en hun bijvoegsels. Natuurlijk, de gebruiker heeft geen idee wat het Ukash Virus is en ondekt het alleen wanneer dit virus zijn computer vergrendelt. Hier bijkomend, wordt het slachtoffer verwelkomd met een gigantisch bericht met de titel ‘Attentie!’ Illegale activiteit is blootgelegd en er zijn een paar ernstige wetsovertredingen gevonden. De hoofdreden dat veel scammers het Ukash virus hebben gecreëerd is om het geld te verkrijgen dat wordt gevraagd als een ‘boete’. Deze boete moet worden betaald door het Ukash betaalsysteem. Hoewel, je moet ervan op de hoogte zijn dat er niets bestaat zoals een officiele organisatie die boetes zou verzamelen door programma’s zoals Ukash. Buiten dit, zullen deze insituties NOOIT computers vergrendelen en gebruikers zonder internet connectie zetten.

HOE KAN IK HET UKASH VIRUS VERWIJDEREN?

Als je ook bent aangevallen door het Ukash Virus, volg dan deze stappen dat je zullen helpen deze bedreiging van je computer te verwijderen:

 1. Herstart je computer naar ‘Veilige Mode met Netwerking’ met hulp van de F8 knop;
 2. Speel MSConfig af en schakel alle opstart eigenschappen van rundll32 uit die applicaties opstarten met applicatie data;
 3. Herstart het systeem opnieuw
 4. Scan je computer met Reimage of andere anti-spyware progamma’s voor de geïnfecteerde bestanden te verwijderen van het systeem
We kunnen gerelateerd zijn aan elkeen van de producten die we aanbevelen op onze site. U kan alles nalezen in onze Gebruiksvoorwaarden Met het downloaden van iedere voorziene Anti-Spyware software om Ukash virus te verwijderen accepeert u onze privacy verklaring en gaat u ermee akkoord..
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als je faalde in het verwijderen van de infectie gebruik dan Reimage, Stel een vraag aan om hulp te krijgen van onze support dienst, ze zullen je zo gedetailleerd mogelijk helpen
Reimage is aangeraden om Ukash virus te verwijderen. Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Meer informatie kan gevonden worden op Reimage review.
Druk de genoemde op Reimage
Ukash virus snapshot
Ukash virus snapshot
Bron: https://www.2-spyware.com/remove-ukash-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen


 • N. Strik

  Goeie morgen,
  Gisteren middag ben ik getroffen door het politie virus.
  Veilig opstarten lukt niet omdat ik na inloggen in windows direct daarna een wit scherm krijg waarmee ik niets kan doen.

  graag advies,
  Nico Strik

 • kevin

  Hallo

  Ik zit met het zelfde probleem
  Ook bij veilige modus komt het witte scherm tevoorschijn
  Hopelijk weet iemand hier een oplossing voor

  Gr Kevin

 • Esra

  N en Kevin jullie ook al?
  Ik ook sinds vanmiddag

  Toen ik de virus kreeg was ik zo geschrokken dat ik naar de politie ben gegaan
  zij wisten dat het om een virus ging en hebben mij geadviseerd om de Ukash virus op een schijf te zetten
  Ik hoop dat het probleem daarmee verholpen word
  De politie is ermee bekend!

 • Ton

  het moet voor ukash toch mogelijk zijn te controleren waar een groot aantal bedragen van 100 binnenkomt en deze relaties door te spelen aan de politie? Waarom doet ukash niets?

 • jan de man

  hallo ik heb ook de virus binnen gekregen ik
  zou graag wat hulp willen

  met vriendelijke groet
  jan de man

 • bigipoika

  Ik ook heb het Ukash “momentje” gehad.
  Wie schrijft nu eens een verhelderend stukje hoe je het kunt verwijderen,geen moeilijk gedoe a.u.b !

  Gaarne even een makkelijke manier doen.

  Groeten van Bigi

 • Paul

  Computer opnieuw opstarten in veilige modus (F8) indrukken, dan systeemherstel terug zetten naar een datum waar je nog geen last van het virus had. daarna mailwarebyte antimailware laten scannen en dan spyhunter 4 scannen.

 • nitwit

  Hallo,

  Ook ik heb t virus en ben werkelijk een nono op pc gebied. als ik de pc in veilige modus opstart en systeemherstel doe. Dan moet ik mailwarebyte en spyhunter draaien; echter als ik deze niet heb en dus moet downloaden via internet…..heb ik dan geen last van die virusmelding?

  Alvast bedankt!!

 • lars

  waarom snapt niemand dat veilige modus door het virus ook is geblokeerd

 • Jan

  systeeemherstel heeft bij mij geholpen en ga de copmputer later scannen

 • Evert

  getroffen door het virus. schrok me wezeloos. direct politie gebeld. verhaal uitgelegt. wat een opluchting. achteraf blij dat het een virus is. moet er niet aan denken kinderporno of bestialiteit op mn pc. inmiddels virus verwijderd met dank aan de link op deze site.

  Thanks!

 • Jan-Willem

  Het 2-delige ukash-virus-verwijder-stappenplan:
  1) systeemherstel naar een eerdere datum/tijd;
  2) betere virusscanner installeren en laten scannen.

  Voila, virus-vrij! En geen vieze dingen meer kijken hè mensen!

 • Stan D

  5e getroffen, krijg het nu niet weg. De vorige 4 keren weggekregen door METEEN de stroom uit te schakelen

 • Jam

  Hallo,

  gisteren ook die melding gehad. Heb pc op systeemherstel gedrukt maar geeft alleen zwart scherm aan en kan niks mee doen of naar een datum terug te zetten..kan iemand mij helpen?

 • banjo42

  to everyone.. when the white screen pops up.. turn of the power of you computer the “cold way” ie unplug your socket. Now when you restart the system will ask you to choose a starting mode… what i did is START WITH SAFE MODE and then a windows system recovery.. this worked for me.

 • Harry

  Hallo,
  Een collega werd op zijn laptop ook hiermee geconfroneerd. Veilige modus en vervolgens MSconfig werkte en daar aangekomen op tabblad opstarten zag ik wat vreemds: er stonden twee items Microsoft Windows Operating System en Microsoft Windows Besturingssyteem. Uiteraard moet Windows geladen worden, maar niet op deze plaats. Vergeleken met een niet geïnfecteerd systeem en daar stonden die twee items niet.
  Ik heb deze uitgeschakeld en kon het systeem daarna al goed opstarten, met alle features. Daarna AntiVirus gedraaid en optioneel mogelijk nog CCleaner, Spyhunter o.i.d..
  Hopelijk hebben anderen hier iets aan om eenvoudiger van dit probleem af te komen.

 • JS

  heb het virus dus ook, balen had al snel door dat het nep is.
  lap opgestart als computer leek. F8 toets ingedrukt en beland in veilige modus , explorer maar dan ? wie kan me helpen ?

 • bas

  Ook de computer van mijn ouders was gecrashed !!!! opgestart in veilige modus , spyhunter geinstalleerd , en mcafee laten draaien . resultaat: 164 geinfecterde bestanden met spyhunter . 16 trojan horses verwijderd via mc afee . de computer loopt weer als een zonnetje 😛

 • steven

  Is ht verstandig om de alle wachtwoorden te veranderen na deze virus?! Of kunnen ze daar niet aan komen?

 • Mr.J

  Optie 1: Login via een andere user op de computer en gebruik anti malware bytes om je hardeschijven te scannen.
  Optie 2: Boot met Trend Micro of AVG rescue CD/USB en doe dan een scan

  Het virus riep iets aan of zat in mijn %appdata%, dus misschien kan je hier ookw el iets met het command prompt

 • mohamed

  Beste mensen,

  Als je windows 7 of 8 gebruikt kun je op Cntl+ alt + delete drukken. Kies daarna voor afmelden.
  Het witte scherm gaat even weg en je krijgt een melding van windows dat snel gaat windows afmelden en klik daar op annuleren.
  Nu kan je met een goeie antivirusprogramma dit verwijderen.
  Bij windows xp: tweemaal op Cntl+ alt + delete en vul bij gebruiksnaam administrator zonder wachtwoord als je bij het installeren een normaal account hebt aangemaakt zul je nu op de administrator account inloggen.

  Succes

 • Ferdinand

  Wat ook helpt is veilig opstarten met opdrachtprompt. Typ dan ‘explorer.exe’ om alsnog op het bureaublad te komen. Van hieruit open ik dan Malwarebytes of SUPERantispyware.

 • aysu

  hallo; k heb da ook gehad maar ik heb het heel anders gedaan.
  Eerst heb ik het met veilige modus gestart en daarna heb k een nieuwe account gemaakt.
  En de vorige account waar ik een ukash virus op had ,heb k verwijderd.
  Maar dan had ik mijn best

 • Fred

  het ucash virus blokeert de (mijn) computer in alle modi, windows normaal, save modus, save modus met of zonder internet en wel of geen prompt..
  Dus alle oplossingen die hier staan hebben geen zin. Hetg beste is opnieuw windows instaleren en daarna alle software die je had. Vooraf kun je de inhoud van je HD lezen door de HD uit je computer te halen en uit te lezen met een andere computer. Je moet de HD bdan overzetten in een externe HD. Al gauw een dag werk.
  Andere ideeen?
  Fred

 • Fred

  rescue disk gemaakt via een niet besmette computer helpen niet. Ik probeerde een rescue van micrsoft en van avg. Helaas geen resultaat. Ik probeer nog een beetje en dan gewoon windows opnieuw instaleren. Veel werk maar 100 % effectief.

 • Hans

  Hallo allemaal,

  Ik ben ook de pineut! Echter bij het veiligopstarten F8 stapt het virus gewoon door, ik zie dus niet de commantprompt!
  Al een paar keer opnieuw geprobeerd maar het wil niet lukken.

  Kan iemand mij aub helpen?

 • Jaap

  Ik kan niet eens kiezen om safe mode in te gaan. F8 ingedrukt en en heraalend tikken maar hij start gewoon het gewone OC op.

  Iemand een idee?

 • Els

  Ik was ook getroffen door dit virus. Ik schrok me eerst wEl een bult omdat er een camera bij stond en dit echt leek. Maar had al snel door dat dit een soort virus was. Ik heb de pc opgestart in veilige modus, dit was geen probleem. Daarna was het virus weg. Nu anti virus scan installeren!!!

 • Els

  Kleine correctie, het virus was weg nadat ik systeemherstel heb uitgevoerd

 • Remko

  Ik heb net als vele mensen hierboven hetzelfde probleem. Ukash op mijn laptop!
  Alleen tijdens het opstarten krijg ik enkel een wit scherm. Ik krijg niet de mogelijkheid om op te starten in veilige modus, ik krijg niet de mogelijkheid om F8 in te drukken, en ik kan dus ook geen systeemherstel maken..

  Iemand een idee waarmee het wél lukt?! bvd

 • Ahmet

  De computer van een goede vriend had hier ook last van.Ook een illigale versie van windows kan zorgen voor veel moeilijk heden. Na vier uurtjes was ik de virus de baas. (Er is altijd baas boven baas 🙂 )

 • Niels

  Ik heb de volgende stappen gevolgd, Hierbij was systeemherstel of een rescue disk niet nodig, wel een USB stick en een ‘niet besmette’ computer met internet.

  Download via de veilige pc het programma van Malwarebytes voor het verwijderen van oa het Ukash virus op : de http://www.malwarebytes.org/
  Hier moet je zoeken naar de proefversie van het programma. Deze download je en plaatst de installatie op een USB-stick.

  Vervolgens start je de besmette computer en voer je de volgende handelingen uit.

  Tijdens het starten van Windows (7) herhaaldelijk F8 ingedrukt totdat een startmenu verschijnt. Hier kies je voor Veilige modus met opdrachtprompt. De ‘veilige modus’ normaal en de ‘veilige modus met netwerkondersteuning’ werkte beide niet. (gebruiker logte direct weer af)

  Na het starten:
  Op de prompt tik je ‘msconfig.exe’ in gevolgd door enter.
  Je krijgt een menu met verschillende tabjes. Kies hierbij voor Hulpprogramma’s
  Kies binnen het tabje hulpprogramma’s voor ‘Programma’s’
  Het toevoegen en verwijderen van programma’s uit het configuratiescherm wordt nu gestart.
  Selecteer bovenin de adresbalk en kies in de lijst die uit schuift voor ‘Computer’
  je komt nu in een verkenner achtige structuur. Hier kan je de USB stick kiezen en het antivirus programma installeren.
  Start vervolgens malwarebyte vanuit de map Program Files (x86)
  Laat het programma scannen en daarna het gevonden virus verwijderen.

 • Niels

  Overigens hoeft het natuurlijk niet een proeflicentie te zijn, maar je wordt (gelukkig!) niet gedwongen tot een aankoop bij Malwarebytes waarvoor dank!

 • kerem

  ik heb HP computer..Computer starten F11 indrukken. systeemherstel naar een oude datum..

 • joanne

  sja ik zit al met het virus sinds decemer 2012.
  ik heb een antivirus progamma van upc,
  en het is toch binne gekomen
  alle bovenstaande sugesties heb ik ook geprobeert .maar kom er niet in vanwege een wit scherm
  en het is best ingewikkelt voor als je geen pc nerd bent/ inderdaad helemaal schoonmaken .maar ik heb al eens me windows cd.uitgeleent met nummer en al je kent dat wel ‘niet oficieel natuurlijk en nooit terug gehad
  auwwww wat nu zijn er nog sugesties

 • Daan

  Ik had ook last van het Ukash virus. Ik ben er toch in geslaagd om op een makkelijke manier het virus te omzeilen:

  Ik had mijn laptop afgesloten van het internet. Na het inloggen bij Windows ging het scherm op wit en kon in alleen nog maar alt-ctrl-delete gebruiken.
  Van de functies die dan worden aangeboden, zoals ‘taakbeheer starten, afmelden, enz’ kon ik alleen nog afmelden gebruiken.
  Wanneer ik op afmelden klikte, kwam heel even het bureaublad tevoorschijn met een schermpje dat aftelde tot het afmelden ging beginnen.
  Op dit schermpje zat ook een knop annuleren die ik snel aan kon klikken. Als dit is gelukt, heb je de macht over je computer weer terug en kun je de boven beschreven antivirus programma’s installeren en het virus verwijderen.

  Succes!

 • Daan

  En ik moet er nog bij zeggen dat systeemherstel of opstarten in de veilige modus niet meer werkten.

 • WalKon

  Zonet 4:57u bezig geweest met diverse methodes.
  Hetgeen wat bij mij hielp was:
  1) opstarten in velige modus (met netwerk mogelijkheden)
  2) downloaden van Malwarebytes Anti-Malware
  3) starten van Malwarebytes Anti-Malware en programma werk laten doen
  4) ESET online scanner erover heen om ‘de restjes’ op te ruimen
  5 als laatste heb ik naast mijn reeds aanwezige virusscanners SpyHunter toegevoegd

  Hoop dat hiermee in de toekomst alles buiten de deur blijft…

 • robert

  hallo mensen,

  voor degene die niet in safe mode kunnen komen. download hirens boot cd 15.2 maar.
  deze branden op cd of dvd met een andere pc uiteraard. de computer die geeinfecteerd is even in de bios opstarten en de opstart volgorde aanpassen. als eerste cd\dvd als 2e hdd.
  als je dit gedaan hebt pc opstarten met de hirens boot cd je komt in een menu terecht en start dan xp mini op.
  na dit gedaan te hebben ga je naar ga je naar deze computer, dan cd hbcd, programma’s en selecteer malwarebytes en start deze draai een scan over alle partities en als hij klaar is verwijder dan alle geeinfecteerde bestanden die aangegeven worden. opnieuw opstarten en voilla de computer draait weer als een zonnetje.

 • ferry

  opstarten in veilige modus met opdrachtpromp (pc starten en F8 ingedrukt houden) dan achter C: system32 (rtrui) intypen, zo kom je in systeemherstel daarna een data kiezen waarvan je denkt dat je pc nog goed was. PS op het internet zijn er ook genoeg tools te vinden om deze virus te verwijderen , maar op de manier zoals ik het uitleg is het snelste

 • ferry

  Sorry foutje!!!!!! het moet (rtrui.exe) zijn inplaats van Alleen rtrui sorry!!!!

 • Peter

  Vorig jaar heb ik dat virus ook gehad op mijn computer (draait op XP) het is inderdaad lastig te verwijderen als je via F8 niet in de veilige modus komt.
  Er is toch een manier om in de veilige modus te komen, start je computer op en verbreek de power, dwz trek de stekker eruit op het moment dat je computer windows aan het laden is als je dit op het juiste moment doet is de kans groot dat je bij een nieuwe start in veilige modus kan komen.
  Een andere optie is haal je schijf uit je computer, en link hem aan een andere computer, en laat hem vervolgens scannen of verwijder het handmatig.
  Dan nog iets je kunt dat virus binnenhalen zonder dat je er erg in hebt, veel websites zijn niet uptodate qua beveiliging, op een of andere manier lift dat virus mee.
  Persoonlijk was het voor mij een van de lastigste virussen die ik op mijn computer heb gehad maar er zijn ergere, wat ik wel bij ander heb gezien.
  Met vr. groet

 • ikkuhh

  Dit is al de 2e x in het nieuwe jaar dat mn man met dit virus kamt.Het blijkt dat bij verwijderen .dll files in je pc blijven zitten waardoor het virus steeds makkelijk terug kan komen.
  pff het virus loopt nu al zo lang,kunnen ze het niet stoppen???

 • Jasper

  Niels,
  als ik opstart met promp, komt ie direct in c:/docs en setings. msconfig helpt niet, doet t niet. Nog andere tip?

 • jeaper

  Hitmanpro op een usb stick installeren en die in de geïnfecteerde pc doen en dan je windows over die.usb laten opstarten
  Check even.google.voor.de.volledige uitleg!

 • fred

  Heb sinds gisteren ook dit vervelende virus weet niet wat te doen HELp

 • Werner

  Bij bij werkte het door computerherstel uit te voeren en naar een herstelmoment van de dag ervoor terug te gaan.
  Duurde even (15 minuten), maar toen werkte het weer

 • orion Amigo

  het gaat er niet om of jullie een goede Antivirus hebben.
  Maar jullie allemaal zijn vergeten 100% te update van je zelf geinstalleerde programma.
  als eerste zeer belangrijk de windows updates dus ook de optionele niet alleen de belangrijke (automatische)

  daarna hebben jullie allemaal java en flash player erin die misschien ook niet zijn upgedate.

  als jullie deze drie eens wat vaker in de gaten houden. hoeven jullie de schuld niet ergens anders te zoeken.

  het schiet toch niet op als jullie de voordeur sluiten en daarna weggaan zonder dat jullie gecontroleerd hebben of de achterdeuren ook dicht waren.
  dus een voor deur afsluiten met een antivirus programma en de achter deut wagen wijd open laten staan kun je beter ook meteen die antivirus deleten LOL ^^

 • Poeske

  Joanne,

  dat wordt of iemand zien te regelen die een installatie cd heeft van je computer, of geeksquad contacteren/een nerd zien te scoren die hem wilt opschonen voor je.

 • Pieter

  Werkelijk niets helpt hiertegen, veilige modus is ook geblokkeerd, ook heb ik “Kickstarter” van Hitman pro ge-upload van een veilige PC en daarmee mijn besmette laptop proberen te starten. Niks noppes nada resultaat. Wie weet raad ??

 • Pingback: French Ukash virus verwijderen()

 • ukash voorkomen

  Wat je kan proberen om controle terug te krijgen is op ctrl + alt + del drukken omzo de mogelijkheid te krijgen tot de afmelden knop. Druk deze in, onder voorbehoud dat je een programma hebt dat automatisch opstart en een bevestiging vraag bij automatisch afsluiten (o.a. STEAM doet dit) krijg je de mogelijkheid om het afmelden te annuleren. Ukash is, zoals elk ander regulier proces, hiermee afgesloten en heb je controle om bv windows herstelpunt te starten (rstrui.exe) en ga genoeg in de tijd (bv. 1 week).

  Maak ook een tweede admin-type account aan (voordat je geinfecteerd bent). Ukash is beperkt tot het user-account, dus als je naar het andere overschakelt kan je het geinfecteerde gewoon verwijderen. (Dit vereist wel dat je bestanden endergelijke opslaat op algemene plaatsen, en niet onder my documents endergelijke.)

  Ten derde, surf niet op porno sites en je krijgt ukash virus ook niet.

 • dick

  ik heb gedaan wat mohamed zei. en bij mij werkte dat gelukkig wel. thanks voor de tip

 • B.J.

  Ik had het virus bijna 1 1/2 jaar geleden,… net telefoontje van een kennis die het nu ook heeft…

  Als je het scherm gelijk krijgt bij opstarten… staat je internet verbinding aan. Toen ik het had, internet verbinding uitgezet, en dan komt het scherm niet op. Dit werkte net ook weer, waardoor werken met programma’s als antivirus e.d. een stuk makkelijker wordt.

 • Pingback: Cheshire Police Authority verwijderen()

 • Pingback: Verwijder de Lebanon Police virus instalatie()

 • Leen

  Ik kon mijn computer niet opstarten in veilige modus en ik heb geen Windows7 disk omdat ik Windows 7 on line heb geïnstalleerd. Bij mijn laatste poging om de computer aan de praat te krijgen heb ik hem opgestart met een oude Windows XP schijf. Daarna kon ik Windows 7 in veilige modus met internet verbinding opstarten en heb via systeemherstel het laatste herstelpunt gekozen. Vervolgens kon ik met mijn geïnstalleerde Norton Internetsecurity het virus of het trojaanse paard verwijderen.
  Mijn eerdere poging om via een andere computer via AVG een Rescue USB te maken is in zoverre gelukt dat daarmee de hele computer werd gescand gedurende enkele uren, maar het probleem was hiermee niet opgelost, tot ik via bovenstaande Windows XP schijf verder kwam.

 • X. porro

  Mensen bedankt! ik ben gered door jullie!!!!

 • m sportel

  halo ik probeer het ook alleen in Veilige Mode met Netwerking pakt die wel alleen hij sluit de pc af . wat kan ik hier aan doen

 • soeradj

  beste mensen ik kon niet op safe mode en dergelijk wat ik heb gedaan is

  (windows Vista) F8 bij opstarten – Windows herstellen – System Resotre WERKTE NIET MAAR! je moet alles zowat drukken tot het wel werkt!

 • Petronella Pipidum

  OPLOSSING: ik heb alles wat beschreven is geprobeerd (grrrrr). De oplossing blijkt simpel en je verliest niets: haal de harddisk uit de besmette computer en monteer hem in een goed anti virusbeschermde computer (ik heb NOD32) of verbindt hem via een USB naar SATA module. Laat nu je goede PC zoeken naar virussen op de externe besmette PC. In een paar minuten is het virus simpel gevonden en geëlimineerd. Laat hem ook nog maar eens grondig zoeken. Misschien vindt hij nog meer. Opgelost! (dat ik daar niet eerder op kwam, grrrrr).

 • Gerard

  De werking van het virus is dat op het laatste moment van opstarten het bewuste politiescherm start en dat blijft dominant aanwezig.
  (Eigenlijk wordt je beelscherm in beslag genomen)
  Met mijn xp computer ging het als volgt: Veilige start met F8 is geblokkerd, zelfs het opstarten met de eerder genoemde HitmanPro werkt niet (geen van de drie opties), rommelen met aan en uitzetten is niet goed voor de electronica en met (indien mogelijk) het terug zetten naar een eerder herstelpunt kom je er ook niet, want daarmee haal je virus niet weg.
  Gebruik de eerder genoemde Hirens Boot cd, eenvoudig te downloaden op hirensbootcd.org en start hiermee de computer met mini xp op.
  Ga na het opstarten naar verkenner, pictogram staat standaard op het bureaublad, en ga in verkenner naar de C schijf (als dat tenminste je opstartschijf is)
  Navigeer naar Documents and settings/All users/Application Data.
  In het rechter vak zie je de bestanden welke in Application Data zitten (eventueel via Extra/Mapoptie/Weergave “verborgen bestanden weergeven aanvinken, bijna onderaan)
  In het bewuste vak staat onderaan ook de virus bestanden, maat een nieuwe map aan, noem hem bv “tijdelijk” en kopieer al die losse bestanden (dus GEEN complete mappen) naar de map tijdelijk.
  Verwijder vervolgens de net gekopieerde bestanden uit Application Data.
  Sluit nu de computer af en start weer zonder cd normasl op, wedden dat hij het weer doet d.w.z. dat het politiescherm niet verschijnt?
  Nu kun je met de virusscanner een scan doen en dan komt de Trojan vanzelf boven drijven.
  Overigens heb ik een professionele virusscanner (Sophos) op mijn pc, maar ook deze scanner hield het virus niet tegen.
  Succes!

 • Norbert

  Zelf heb ik hier al meermaals (niet met mijn pc’s) in aanraking gekomen met dit virus.
  Het wordt steeds hardnekkiger het te verwijderen. In begin kon je het verwijderen, zoals hoger vermeld, door opstarten in veilige modus.
  Maar dat is al een tijdje geleden, nu start het virus ook mee op in deze modus..
  Enige die nu nog werkt (buiten misschien een hersteldatum) is de harde schijf verwijderen en aansluiten via USB op een andere pc.
  Download MBam en installeer dit op de te gebruiken computer. Ga naar ‘deze computer’ en Klik met rechts op de besmette HD,
  Vink aan: “Scannen met MBam”. Zo geraak je er tot nu toe vanaf zonder problemen.
  Groeten,
  Norbert

 • Ruben

  vandaag gekregen vndaag eraf, dank jullie wel ik ben nog maar een kind maar nu ken ik nog een virus;)

 • Ruben

  Datum herstel met spyhunter werken nog steeds maar blijf uit de veilige modus want dan wordt het erger
  ik heb mbam nog niet gebruikt maar dat zal ik zo testen op sony comps, mijn vader heeft die vaio en daar hebben veel mensen problemen mee omdat je daar de boot en setup moeilijk inkomt, mail jackzett@live.nl (ben ik ) ik ben er net pas achter gekomen.

 • lex

  je moet eerst je computer een tijdeje aan laten als je een goeie virus scanner hebt komt die met een melding dat er een groot virus op je computer zit dan moet je opnieuw opstarten dan is het scherm van ATTENTIE POLITIE weg dan snel een scan over je computer om weg te halen! dank ben je pas klaar

 • Mario

  Op de pc van mijn oudste zoon ook politievirus binnen gekregen. Eerst eens zoonlief attent gemaakt op ( één van ) de gevolgen van porno kijken. Dan zoontje een dag of 3 laten sudderen en zweten en zagen eer ik aan het verwijderen begon.
  Nu, het is idd geen gemakkelijk virus om te verwijderen en zoals Norbert het al zei het evolueert mee met de methodes van verwijderen. Heb ook al een paar keer met deze vorm van virus te maken gehad, binnen kennisenkring wel te verstaan 🙂 .
  wat ik gedaan heb is.
  Eerst in veilige modus laten opstarten; lukte niet; computer logde uit en herstarte vanzelf in normale modus.
  daarna in veilige modus met internet verbinding; lukte ook niet; zelfde proces.
  Daarna in veilige modus met opdracht prompt; bij prompt explorer.exe getypt, je beland dan op je bureaublad in veiligemodus dan laat je je virusscanner lopen ( hopend dat deze up to date is ) bij onze pc’s staat AVG antivirus. Virus was verwijderd daarna nog een opkuis gedaan.

  Nog een woordje van advies In het kader van beter voorkomen dan genezen. Blijf weg van porno, trouwens porno is toch niet het evenbeeld van real life. Buiten frustraties ervan te krijgen ben je er niets mee.

 • Norbert

  Ik plaats geen oplossingen meer op het net. Van zodra je een oplossing geschreven hebt werkt ze bijna onmiddellijk niet meer! Wat betekent dat de smeerlappen meelezen en telkens hun ding aanpassen.

 • Festoniaful

  Ik heb het virus gekregen.

  Als ik opstart in veilige modus met netwerkmogelijkheden, sluit de pc zichzelf automatisch weer af.
  Als ik gewoon opstart dan krijg ik het witte scherm te zien.

  Met de Hirens Boot CD, via Mini windows xp, laat ik alle anti virus, malware etc. lopen en dan nog is het virus er nog.
  Als iemand mij kan helpen, let me know, ik heb men pc snel terug nodig.