Haal Home.tb.ask.com weg

Home.tb.ask.com Verwijdering Handleiding

Wat is Home.tb.ask.com?

Wat is Home.tb.ask.com?

Home.tb.ask.com is een LEGITIEME zoekmachine die uit het niets kan opduiken in je browsers. Dit komt omdat het verdeeld wordt met de hulp van software van derden, welke meestal gebruikt wordt voor het promoten van verschillende browser add-ons, zoekmachines, werkbalken en andere programma's. Net zoals Ask.com, is home.tb.ask.com compatibel met alle browsers, dus kan het opduiken in Google Chrome of Internet Explorer van zodra het op je pc raakt. Hier kan het verschijnen ipv je startpagina en standaard zoekmachine. Dit heeft ot resultaat dat, home.tb.ask.com kan verschijnen telkens je begint te surfen. De belangrijkste reden waarom je verlost wil worden van deze zoekmachine, is dat het je commerciële inhoud kan tonen in je zoekresultaten wat je kan omleiden naar onbekende sites. Dit wordt gedaan om geld te verdienen met affiliate marketing. Het is NIET ILLEGAAL maar het kan wel op je zenuwen werken. Bovendien kan Home.tb.ask.com informatie verzamelen over je surf gewoonten en deze delen met gerelateerde partijen. Denk eraan als je home.tb.ask.com wil verwijderen, moet je het verwijderen uit je taakbeheer en uit elk van je browsers. We raden je ook aan om je pc na tekijken met een bijgewerkte anti-spyware om er zeker van te zijn dat hij volledig veilig is.

Hoe kan Home.tb.ask.com op mijn pc verschijnen?

Zoals we reeds vermeld hebben kan home.tb.ask.com manueel geïnstalleerd worden of met behulp van freeware. Als je dit wil vermijden moet je steeds de nodige aandacht besteden aan het installatie proces van de freeware door het kiezen van de Aangepaste of Geavanceerde installatie optie. Besteed hierna de nodige aandacht aan de voorwaarden die meestal getoond worden in één van de installatievensters. Als home.tb.ask.com erin slaagt om binnen te glippen, zal het in al je browsers verschijnen. Het kan opduiken ipv je startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad. Negeer dit alsjeblieft NIET! Als deze toepassing op je pc verscheen zonder je medeweten, moet je home.tb.ask.com verwijderen. Technisch gezien is het geen virus maar het kan je omleiden naar ongewenste sites door het tonen van advertenties in je zoekresultaten.

HOE Home.tb.ask.com VERWIJDEREN?

Als je verlost wil worden van home.tb.ask.com omleidingen, volg dan deze stappen:

  • Verwijder programma's die gerelateerd zijn aan home.tb.ask.com van je computer:

1. Klik op Start → Controle Paneel → Programma Verwijderen.
2. Zoek in Toevoegen/Verwijderen Programma's/Programma Verwijderen, naar Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search en andere programma's die ontwikkeld werden door Mindspark Interactive Network.
3. Klik op 'Verwijderen' en dan op OKom de wijzigingen te bewaren.

  • Herstel je browsers:

Internet Explorer:
1. Start Internet Explorer, klik op het tandwiel -> 'Beheer Add-ons'.
2. Zoek hier naar onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en verwijder deze waarden.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel en selecteer 'Internet opties'.
4. Verwijder Search.tb.ask.com en geef je favoriete domein op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel, selecteer 'Beheer Add-ons' -> 'Zoekmachines',
6. Stel je favoriete zoekmachine in.

Mozilla Firefox:
1. Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Add-ons' -> 'Extensies'.
2. Zoek hier naar onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en selecteer de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik Firefox, kies 'Options'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com en geef je favoriete site op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon en vraagteken icoon
6. Klik hier op 'Probleemoplossing Informatie' en klik op 'Reset Firefox'.

Google Chrome:
1. Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Hulpmiddelen' -> 'Extensies'.
2. Selecteer hier onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en selecteer de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik op het menu icoon, kies 'Instellingen' -> 'Bij start' sectie -> 'pagina's instellen'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com door op de “X” te klikken en geef je favoriete site op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon -> 'Instellingen' -> 'Zoek' sectie
6. Klik hier op 'Beheer zoekmachines…' en geef je favoriete domein op.

Tenslotte raden we je aan om de pc te scannen met FortectIntego, Webroot SecureAnywhere AntiVirus of een andere betrouwbare anti-spyware om er zker van te zijn dat je pc volledig veilig is.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen