Gevaarlijkheidsmeter:  
  (97/100)

Verwijder Aleta virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet aug 2017

door Lucia Danes - -   Aleta ransomware | Het type: Ransomware

De Aleta-gijzelsoftware begint aan het begin van juli 2017 met het aanvallen van computergebruikers

Aleta-gijzelsoftware

Het Aleta-virus is een typische gijzelsoftware die gegevensbestanden versleutelt op een doelcomputer. Het behoort tot de BTCWare gijzelsoftware-groep en omdat het een versie is van dit beruchte virus, heeft hetals alternatieve naam: “BTCWare Aleta-gijzelsoftware.” Het virus komt in het systeem als een trojan en versleutelt alle bestanden met behulp van cryptografische algoritmen en levert dan een losgeldbrief af genaamd! #_ READ_ME _ # !. inf.

Tijdens dit proces markeert het virus elk versleuteld bestand door er e-mail .[black.mirror@qq.com] .aleta-bestandsextensies aan toe te voegen. Deze extensies bevatten een e-mailadres dat het slachtoffer moet gebruiken om in contact tekomen met de cybercriminelen.

Volgens de berichten van slachtoffers raden auteurs van deze gijzelsoftware aan om de gecodeerde bestanden te decoderen voor 2 Bitcoins , watmomenteel meer dan 5000 dollar is. Onnodig te vermelden dat dateen ongelooflijk hoog bedrag is en dat zelfs slachtoffers die bereid zijn om het losgeld te betalen het zich vaak gewoon niet kunnen veroorloven om het te betalen.

Nadat alle gegevens van het slachtoffer zijn gecorrumpeerd, creëert degijzelsoftware een kort bericht van de criminelen in het !#_READ_ME_#! .inf-bestand dat bekend staat als de “losgeldbrief”. Het bericht informeert het slachtoffer dat de bestanden alleen kunnen worden gedecodeerd met een decodeer-tool die wordt bewaard door cybercriminelen. De prijs van dit hulpmiddel hangt af van hoe snel het slachtoffer terugschrijft naar de criminelen.

Aleta gijzelsoftware-virusHet Aleta-virus is een versie van de BTCWare-gijzelsoftware. Net als bij de vorige BTCWare-versies, markeert het versleutelde bestanden door er [email].aleta-bestandsextensies aan toe te voegen.

De aanvallers suggereren dat het slachtoffer de mogelijkheid heeft om de BTCWare Aleta-decodeerder te testen door via e-mail drie kleine bestanden naar de criminelen te sturen, niet groter dan 1 MB in omvang. De criminelen beloven om gedecodeerde versies van de bestanden terug te sturen om te bewijzen dat ze hun bestanden daadwerkelijk kunnen decoderen.

Als uw bestanden versleuteld zijn, raden we u aan om Aleta direct te verwijderen zodra u een fatsoenlijke anti-malware-software kunt gebruiken, zoals Reimage Reimage Cleaner Intego. Proberen om een ​​gijzelsoftware-virus te verwijderen, resulteert vaak in storingen door gebrek aan computervaardigheden, dus als u een onervaren pc-gebruiker bent, kunt u het virus beter niet handmatig proberen te verwijderen.

U vindt informatieve richtlijnen over hoe u uw gegevens kunt herstellen direct onder het artikel kunt herstellen. Als u naar verwijderingsinstructies voor de gijzelsoftware in een andere taal zoekt, zoals bijvoorbeeld Pools of Duits, kunt u kijken op websites zoals UsunWirusa of DieViren.

De distributie van de Aleta-gijzelsoftware

Het verwijderen van Aleta zal de malware van uw systeem verwijderen en u kunt het apparaat daarna weer gebruiken. U moet echter wel weten hoe gijzelsoftware wordt verdeeld om kwaadaardige netwerkinfecties in de toekomst te voorkomen.

Het beschreven virus infiltreert meestal het doelsysteem met behulp van RDP-aanvallen. Cybercriminelen streven ernaar om beheerdersaccountste compromitteren die het recht hebben om organisatienetwerkenvan op afstand te beheren, en als ze erin slagen om ze te infecteren, kunnen ze het doelsysteem eenvoudig overnemen en alle apparaten met hun gijzelsoftware infecteren.

Houd er rekening mee dat zelfs de sterkste anti-malware-programma's nutteloos worden als u zwakke beheerdersaccounts-wachtwoorden gebruikt. In dit geval kunnen oplichters deze wachtwoorden in een dag met kracht verwijderen en vervolgens de doelcomputer volledig van op afstand bedienen.

Er zijn veel manieren om gijzelsoftware te bestrijden. Echter, de algemene regels om u te beschermen tegen gijzelsoftware-aanvallen zijn:

 1. Installeer en houd een anti-malware-programma up-to-date.
 2. Maak regelmatig databack-ups. U kunt hier een handleiding vinden over hoe u een back-up van uw gegevens kunt maken.
 3. Gebruik nooit zwakke wachtwoorden op uw accounts, vooral niet op systemen met software voor toegang van op afstand.
 4. Klik niet op vage links tijdens het surfen op het web en open geen e-mails die u door onbekende mensen zijn toegestuurd.

Kom nu van de BTCWare Aleta-gijzelsoftware af

Verwijder de Aleta-gijzelsoftware met behulp van onderstaande instructies om de computer weer veilig te kunnen gebruiken. Vergeet niet dat gijzelsoftware vaak word verspreid in een bundel samen met andere soorten malware. Daarom raden we u aan om uw pc automatisch op te schonen. Hieronder vindt u een lijst met door ons geadviseerde beveiligingsprogramma's.

Houd er rekening mee dat u nooit moet proberen om Aleta handmatig te verwijderen, omdat dergelijke inspanningen vaak leiden tot een storing en kunnen leiden tot extra problemen, zoals instabiliteit van het systeem. Volg de onderstaande stappen op om de malware volledig van uw systeem te wissen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Aleta virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Aleta door Safe Mode with Networking te gebruiken

U verwijdert het virus probleemloos als u de volgende instructies goed leest en uitvoert.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Aleta weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Aleta verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Aleta door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Aleta is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Aleta succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Aleta van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

De Aleta crypto-gijzelsoftware is een verbeterde versie van het BTCWare-virus en daarom kan de BTCWare decodeerder niet, tenminste niet op het moment van schrijven van dit artikel, uw bestanden decoderen. We raden u aan om gegevensback-ups en andere gegevenshersteloplossingen die hieronder worden opgesomd te gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Als je bestanden gecodeerd werden door Aleta, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Tools voor gegevensherstel

Data Recovery Pro kan handig zijn als uw bestanden werden gemarkeerd met .aleta-extensies. Ga als volgt te werk om dit gereedschap te gebruiken:

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Aleta ransomware;
 • Herstel ze.

Het herstellen van bestanden met Volume Schaduwkopieën

Volume Schaduwkopieën kunnen u helpen bij het herstellen van uw bestanden. Het kan helaas ook niet mogelijk zijn omdat gijzelsoftware-virussen vaak de neiging hebben om deze kopieën ye verwijderen na het versleutelen van de originele bestandsversies.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Aleta en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-aleta-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Aleta ransomware virus