Verwijder doorsturingen van Ask.com

Ask.com omleiding Verwijdering Handleiding

Wat is Ask.com omleidingen?

Wat is Ask.com?

Ask.com is een legitieme website, welke verklaart dat zijn missie is om de gebruiker zijn vragen te beantwoorden met de beste informatie op het web en informatie van echte mensen, en erop doelt om persoonlijke kennis hiermee te vergroten door mensen antwoorden te geven. Echter, een paar maanden geleden, zijn er mensen beginnen klagen over het omgeleid worden naar Ask.com zonder dat ze dit wilden. Volgens hen, maakt het niet uit welke browser je gebruikt, Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefow of een andere, je kan omgeleid worden naar Ask.com. Deze oneerlijke activiteit wordt gebruikt voor één doel – mensen vooraf bepaalde sites laten bezoeken. Bovendien kan het je, met hetzelfde doel voor ogen, ook commerciële advertenties tonen in je zoekresultaten. TEnslotte kan dit programma net zoals elke ander zoekmachine, informatie verzamelen die gerelateerd is aan je surf gewoontes. Dit is niet illegaal omdat het hier gaat over persoonlijk NIET IDENTIFICEERBARE informatie. Wij denken echter dat je beter je zoekopdrachten, informatie over je surf gewoontes, enz. voor jezelf houdt. Als je denkt dat de gegevens die je invoert als je je favoriete sites bezoekt beter privé blijven, mijdt dan deze zoekmachine. Je kan dit doen door de gerelateerde browser add-on van je computer te verwijderen. We raden ook aan om je computer te scannen met een betrouwbare anti-spyware en je ervan te verzekeren dat hij niet geïnfecteerd is met echt kwaadaardige programma's en zelfs virussen. Gebruik in dit geval FortectIntego.

Hoe kan Ask.com op mijn browser verschijnen?

Ask.com is geen virus. Er is echter melding gemaakt van het feit dat dit domein verdeeld wordt via oneerlijke methodes. Eén van de meest gebruikte noemt men bundelen. Wat dit betekent? Het betekent dat de site kan opduiken ipv je startpagina en standaard zoekmachine zonder hiervoor de nodige toestemming te vragen. Om dit te vermijden moet je meer aandacht schenken aan de installatie van freeware. Kies steeds voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en lees dan zorgvuldig wat er vermeld wordt in elk installatievenster. Als u Ask Search gebruikt voor uw zoekopdrachten is daar niets mis mee. Als je echter beslist dat je het wenst te verwijderen volg dan deze stappen.

Hoe kan ik Ask.com verwijderen?

Zoals we reeds vermeld hebben is, Ask.com GEEN VIRUS. Desalniettemin, als je onverwachte omleidingen en commerciële advertenties wil vermijden, moet je een andere zoekmachine overwegen. Om hem te verwijderen kan je deze stappen gebruiken:

  • Verwijder programma's die gerelateerd zijn aan Search.tb.ask.com van je computer:

1. Klik op Start → Controle Paneel → Programma verwijderen.
2. Zoek in Toevoegen/Verwijderen Programma's/Programma Verwijderen, naar Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search en andere programma's ontworpen door Mindspark Interactive Network.
3. Klik op 'Verwijderen' en dan op OK om de wijzigingen te bewaren.

  • Herstel al je browsers:

Internet Explorer:
1. Start Internet Explorer, klik op het Tandwiel icoon -> 'Beheer Add-ons'.
2. Zoek hier naar onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en verwijder deze waarden.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel icoon en selecteer 'Internet opties'.
4. Verwijder Search.tb.ask.com en geef je favoriete domein naam op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel icoon en selecteer, 'Beheer Add-ons' -> 'Zoekmachines',
6. Stel je favoriete zoekmachine in.

Mozilla Firefox:
1. Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Add-ons' -> 'Extensies'.
2. Selecteer hier onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en selecteer de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik op Firefox, kies 'Opties'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com en geef je favoriete website op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon en vraagteken icoon
6. Klik hier op 'Probleemoplossing Information' en klik 'Reset Firefox'.

Google Chrome:
1. Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Hulpmiddelen' -> 'Extensies'.
2. Selecteer hier onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik op het menu icoon, kies 'Instellingen' -> 'Bij start' sectie -> 'pagina's instellen'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com door op de “X” te klikken en geef je favoriete site op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon -> 'Instellingen' -> 'Zoeken' sectie
6. Klik hier op 'Beheer Zoekmachines…' en geef je favoriete domein op.

Tenslotte raden we je aan de pc te scannen met FortectIntego, Webroot SecureAnywhere AntiVirus of een andere betrouwbare anti-spyware om er zeker van te zijn dat hij volledig veilig is.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen