Gevaarlijkheidsmeter:  
  (5/100)

Ask.com omleidingen. Hoe verwijderen? (Verwijder handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Kwaadaardige software

Wat is Ask.com?

Ask.com is een legitieme website, welke verklaart dat zijn missie is om de gebruiker zijn vragen te beantwoorden met de beste informatie op het web en informatie van echte mensen, en erop doelt om persoonlijke kennis hiermee te vergroten door mensen antwoorden te geven. Echter, een paar maanden geleden, zijn er mensen beginnen klagen over het omgeleid worden naar Ask.com zonder dat ze dit wilden. Volgens hen, maakt het niet uit welke browser je gebruikt, Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefow of een andere, je kan omgeleid worden naar Ask.com. Deze oneerlijke activiteit wordt gebruikt voor één doel – mensen vooraf bepaalde sites laten bezoeken. Bovendien kan het je, met hetzelfde doel voor ogen, ook commerciële advertenties tonen in je zoekresultaten. TEnslotte kan dit programma net zoals elke ander zoekmachine, informatie verzamelen die gerelateerd is aan je surf gewoontes. Dit is niet illegaal omdat het hier gaat over persoonlijk NIET IDENTIFICEERBARE informatie. Wij denken echter dat je beter je zoekopdrachten, informatie over je surf gewoontes, enz. voor jezelf houdt. Als je denkt dat de gegevens die je invoert als je je favoriete sites bezoekt beter privé blijven, mijdt dan deze zoekmachine. Je kan dit doen door de gerelateerde browser add-on van je computer te verwijderen. We raden ook aan om je computer te scannen met een betrouwbare anti-spyware en je ervan te verzekeren dat hij niet geïnfecteerd is met echt kwaadaardige programma's en zelfs virussen. Gebruik in dit geval Reimage.

Hoe kan Ask.com op mijn browser verschijnen?

Ask.com is geen virus. Er is echter melding gemaakt van het feit dat dit domein verdeeld wordt via oneerlijke methodes. Eén van de meest gebruikte noemt men bundelen. Wat dit betekent? Het betekent dat de site kan opduiken ipv je startpagina en standaard zoekmachine zonder hiervoor de nodige toestemming te vragen. Om dit te vermijden moet je meer aandacht schenken aan de installatie van freeware. Kies steeds voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethode en lees dan zorgvuldig wat er vermeld wordt in elk installatievenster. Als u Ask Search gebruikt voor uw zoekopdrachten is daar niets mis mee. Als je echter beslist dat je het wenst te verwijderen volg dan deze stappen.

Hoe kan ik Ask.com verwijderen?

Zoals we reeds vermeld hebben is, Ask.com GEEN VIRUS. Desalniettemin, als je onverwachte omleidingen en commerciële advertenties wil vermijden, moet je een andere zoekmachine overwegen. Om hem te verwijderen kan je deze stappen gebruiken:

  • Verwijder programma's die gerelateerd zijn aan Search.tb.ask.com van je computer:

1. Klik op Start → Controle Paneel → Programma verwijderen.
2. Zoek in Toevoegen/Verwijderen Programma's/Programma Verwijderen, naar Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search en andere programma's ontworpen door Mindspark Interactive Network.
3. Klik op 'Verwijderen' en dan op OK om de wijzigingen te bewaren.

  • Herstel al je browsers:

Internet Explorer:
1. Start Internet Explorer, klik op het Tandwiel icoon -> 'Beheer Add-ons'.
2. Zoek hier naar onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en verwijder deze waarden.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel icoon en selecteer 'Internet opties'.
4. Verwijder Search.tb.ask.com en geef je favoriete domein naam op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik opnieuw op het tandwiel icoon en selecteer, 'Beheer Add-ons' -> 'Zoekmachines',
6. Stel je favoriete zoekmachine in.

Mozilla Firefox:
1. Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Add-ons' -> 'Extensies'.
2. Selecteer hier onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en selecteer de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik op Firefox, kies 'Opties'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com en geef je favoriete website op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon en vraagteken icoon
6. Klik hier op 'Probleemoplossing Information' en klik 'Reset Firefox'.

Google Chrome:
1. Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer 'Hulpmiddelen' -> 'Extensies'.
2. Selecteer hier onbekende plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) en de prullenmand om deze waarden te verwijderen.
3. Om je startpagina te wijzigen, klik op het menu icoon, kies 'Instellingen' -> 'Bij start' sectie -> 'pagina's instellen'
4. Verwijder hier Search.tb.ask.com door op de “X” te klikken en geef je favoriete site op.
5. Om je standaard zoekmachine te wijzigen, klik op het menu icoon -> 'Instellingen' -> 'Zoeken' sectie
6. Klik hier op 'Beheer Zoekmachines…' en geef je favoriete domein op.

Tenslotte raden we je aan de pc te scannen met Reimage, Webroot SecureAnywhere AntiVirus of een andere betrouwbare anti-spyware om er zeker van te zijn dat hij volledig veilig is.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.
Ask.com omleidingen snapshot
Ask.com omleidingen snapshot

Over de auteur

Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-ask-com-redirect.html

Verwijdering gidsen in andere talen