Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder .GDCB virus (Ontgrendel stappen ingevoegd) - Verwijdering Handleiding

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Ransomware

Het GDCB-virus is een van de GandCrab-gijzelsoftwareversies

Een voorbeeld van bestanden die zijn vergrendeld door het .GDCB-bestandsextensievirus

Het GDCB-virus is een versie van de beruchte GandCrab-gijzelsoftware. Dit kwaadwillige cryptovirus verspreidt zich via Rig- en GrandSoft-exploitkits en spam-mailbijlagen. Zodra het uitvoerbare bestand van de gijzelsoftware is geopend, vergrendelt het virus de meeste persoonlijke bestanden (.doc, .txt, .jpg, .png, .audio, .video, enz.) op een aangevallen pc door de extensie .GDCB aan elk van hen toe te voegen. Voor dit doel wordt een sterke AES-cryptografie gebruikt, waardoor de bestanden onbruikbaar worden zonder een actieve decoderingssleutel te hebben.

Wanneer GDCB-gijzelsoftware de bestandsversleuteling voltooit, maakt het een GDCB-DECRYPT.txt-bestand op het bureaublad aan en alle mappen die ten minste één gecodeerde gegevens bevatten. Deze zogenaamde losgeldbrief geeft het slachtoffer opdracht de volgende stappen uit te voeren:

1. Download Tor browser – https://www.torproject.org/
2. Install Tor browser
3. Open Tor Browser
4. Open link in tor browser: http://gdcbghvjyqy7jclk.onion/[id]
5. Follow the instructions on this page

Volgens de afpersers is het initiëren van deze stappen en het overboeken van het losgeld de enige manier om bestanden te decoderen die door het .GDCB-bestandsvirus zijn versleuteld. De criminelen eisen dat er 1.54 DASH wordt betaald voor de GandCrab-decrypter, wat gelijk is aan 1200 USD. Als de gegevens die door dit virus worden geblokkeerd belangrijk voor u zijn, kunt u overwegen het losgeld over te maken.

Cyberveiligheidsexperts raden echter af om dat te doen omdat elke deal met dit soort boeven weer andere problemen kan veroorzaken. Niemand kan garanderen dat de decrypter die wordt gepromoot door de ontwikkelaars van de GandCrab-gijzelsoftware het GDCB-virus ook daadwerkelijk van uw computer zal verwijderen.

In plaats van het losgeld te betalen, moet u GDCB ​​verwijderen met behulp van Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes of een ander krachtig antivirusprogramma en uw bestanden herstellen met behulp van professionele gegevenshersteltools of schaduwvolume-kopieën. Op dit moment lijkt het erop dat het virus deze niet kan verwijderen. U vindt meer opties voor gegevensherstel aan het einde van dit artikel. 

Afbeelding van de .GDCB-bestandsextensie-gijzelsoftware
Het .GDCB-bestandsextensievirus is een variant van het GandCrab-virus, dat zich verspreidt via exploitkits en spambijlagen met de bedoeling om bestanden te versleutelen en 1,54 DASH aan losgeld te vorderen.

Krachtigere spamfilters zouden de verspreiding van gijzelsoftware verminderen

De ontwikkelaars van dit gijzelsoftware-virus gebruiken drie distributiestrategieën: de Rig exploitkit, de GrandSoft exploitkit en malvertising. De eerste twee methoden worden geïnitieerd via de kwetsbaarheden van het systeem waardoor de SQL-server schadelijke coderingen kan uitvoeren.

Als dat succesvol is kunnen afpersers kwaadwillende programma's uitvoeren op het systeem en persoonlijke bestanden op afstand vergrendelen. Helaas is bescherming tegen exploitkits erg moeilijk, hoewel het wel mogelijk is. Het enige dat u hoeft te doen is om zowel uw besturingssysteem als uw antivirus regelmatig bij te werken, maar dat biedt geen honderd procent bescherming.

Afgezien van exploitkits geven ontwikkelaars van gijzelsoftware de voorkeur aan het verspreiden van mailbrieven met kwaadaardige bijlagen. Dergelijke e-mails bevatten twijfelachtige onderwerpen, bijvoorbeeld “Receipt Feb-21310” [willekeurig genummerd] en hebben geen hoofdtekst. Bovendien is de afzender onbekend en zitten er grammaticale of typfouten in.

De meest recente versie van het GandCrab-gijzelsoftware-virus is verspreid via het mailadres van @cdkconstruction.org (het eerste deel verschilt altijd). In alle gevallen bevat de brief een bijgevoegd .doc-bestand. Het gijzelsoftware-virus gebruikt meestal zo'n malspam-schema. Daarom adviseren experts om elke interactie met verdachte e-mails te vermijden. Controleer elk bericht en rapporteer het als spam als het verdacht blijkt te zijn.

Verwijder de GDCB-gijzelsoftware met één klik

Als u het bestand gdcb-decrypt.txt op uw pc hebt aangetroffen, hebt u een ernstig virus op uw computer. Doorgaans biedt het een beperkte hoeveelheid tijd om na te denken over het al dan niet betalen van het losgeld. Momenteel is er geen gratis GDCB-decryptor beschikbaar, dus de enige manier om uw bestanden terug te krijgen, is door het ingestelde aantal DASH-munten over te boeken en te wachten tot de criminelen u een betaalde decryptor sturen.

U moet echter wel eerst twee keer goed nadenken omdat het verwijderen van GDCB-virussen een betere oplossing is. Hoewel alle gecodeerde bestanden samen met het virus worden verwijderd, hebt u veel mogelijkheden om ze te decoderen met behulp van alternatieve methoden voor gegevensherstel (hieronder vermeld).

Om de GDCB ​-gijzelsoftware van het systeem te verwijderen, moet u een professioneel anti-malware programma gebruiken, omdat zelfs IT-specialisten dergelijke ingewikkelde infecties uit het systeem nauwelijks kunnen verwijderen zonder hun sporen achter te laten.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Download
Reimage (verwijderaar) Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage is wordt aanbevolen om de door het virus aangerichte schade te herstellen Gratis scanners laten je toe om te kijken of je pc is geïnfecteerd of niet of je een malware moet verwijderen. Je zal de gelicenseerde versie van Reimage moeten kopen om de malware te verwijderen.

Manuele .GDCB virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder .GDCB door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als u zich wilt ontdoen van  het .GDCB-bestandsextensievirus met behulp van de “Veilige modus” met netwerken, volgt u de onderstaande handleiding. Hiermee kunt u antivirussoftware starten en een volledige scan uitvoeren.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal .GDCB weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi .GDCB verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder .GDCB door System Restore te gebruiken

De stappen hieronder geven uitleg over het gebruik van “Systeemherstel” om gijzelsoftware uit uw computersysteem te verwijderen.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .GDCB is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .GDCB succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .GDCB van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .GDCB, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro kan u helpen uw gecodeerde bestanden te herstellen

Data Recovery Pro is een gratis softwareprogramma waarmee u bestanden kunt herstellen die zijn vergrendeld door het .GDCB-bestandsextensie-virus en andere gijzelsoftware, ook al is het in eerste instantie bedoeld om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen. Gebruik de onderstaande handleiding om ze te ontgrendelen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .GDCB ransomware;
 • Herstel ze.

De “Vorige Windows Versie” kan helpen om individuele bestanden te herstellen

Deze optie kan u ook helpen bij het decoderen van bestanden die zijn versleuteld door gijzelsoftware. In tegenstelling tot de vorige methode, zal de vorige Windows-versie uw bestanden echter alleen herstellen als de functie “Windows Vorige Versies” op uw computer was ingeschakeld.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Download ShadowExplorer om uw gecodeerde bestanden beginnen te gaan gebruiken

Als de GandCrab-gijzelsoftware uw “Schaduwvolume- kopieën” niet heeft verwijderd, probeer dan de .GDCB-bestandsextensie uit uw persoonlijke bestanden te verwijderen door de volgende stappen te volgen:

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Een GDCB-decrypter is niet beschikbaar

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .GDCB en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Over de auteur

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-gdcb-file-extension-virus.html

Verwijdering gidsen in andere talen