Verwijder Android virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet mrt 2020

Android virus Verwijdering Handleiding

Wat is Android virus?

Beveiligingsexperten over het Android malware?

Android virus

Het Android virus is een term, die verzonnen werd in een poging om kwaadaarige apps te omschrijven die in staat zijn om Android apparaten aan te tasten. We moeten je waarschuwen dat het aantal van deze virussen gestaag toeneemt en men aanneemt dat ongeveer één op de tien apps kwaadaardig is.

Beveiligingsexperten hebben recentelijk onthuld dat de meeste van deze virussen op 'betalende basis' zijn wat wil zeggen dat ze makkelijk je kredietkaart gegevens, wachtwoorden en andere persoonlijk identificeerbare informatie kunnen overnemen.

Er zijn echter nog honderden andere mobiele virussen die in staat zijn om 'minder' schadelijke activiteiten op te starten, zoals het verzamelen en doorzenden van je contactlijst, e-mailadressen en andere informatie aan derden, je aanmelden voor premium diensten, gesprekken opnemen, je mobieltke infecteren met andere malware, vervelende pop-ups veroorzaken alsook omleidingen naar verdachte sites. Klikt allemaal indrukwekkend, niet?

Net zoals bij de meeste van deze virussen kan ook het Android virus ongemerkt je mobieltje infecteren. Echter vertragingen, verdachte meldingen en een gestaag stijgende rekening zouden je moeten aanzetten om eens na te denken over de veiligheid van je apparaat. In dit geval zou je steeds moeten kiezen voor een betrouwbare antivirus en je apparaat ermee nakijken.

Distributietechnieken en methodes gebruikt mijn mobieltje te infecteren?

Op het moment van schrijven moet het Android virus nog manueel op het mobieltje geïnstalleerd worden, we zijn echter van mening dat het maar een kwestie van tijd is voordat scammers andere technieken gaan gebruiken om het te verspreiden. Meestal downloaden mensen deze dreiging in een bundel met ongelicenseerde apps die op verschillende manieren actief gepromoot worden.

Om dit te vermijden raden we je aan om je apps enkel te downloaden uit legitieme app winkels die elke app nakijken voor ze het aanbieden. In dit geval kan je Google Play Store, Amazon en Samsung zeker vertrouwen. Desalniettemin zou je elke app die je selecteerd, ook uit deze winkels, tweemaal moeten nakijken voor je hem download op je apparaat omdat je nooit kan weten of er zich iets in verbergt.

Als je geïnteresseerd bent in cyber beveiliging zul je waarschijnlijk al wel gehoord hebben dat hackers erin geslaagd waren om hun kwaadaardige app toe te voegen aan de Google Play store en deze meer dan 10000 keer gedownload werd voor men het ontdekte. Er werd ook melding gemaakt van aangetaste wites die automatisch een geïnfecteerde app op je mobieltje kunnen laden.

Als je het mobieltje dus zuiver silt houden en wilt beschermen tegen het Android virus, moet je stoppen met het bezoeken van verdachte/illegale sites en nooit klikken op de links die kunnen opduiken als je deze bezoekt. Tenslotte geloven we dat het tijd is om een mobiele antivirus te overwegen die je kan helpen om de installatie van kwaadaardige apps, inclusief de Android malware te voorkomen.

Android virus

Android virus versies:

Het LokiBot-virus. Infostealer.Lokibot is een kwaadaardige applicatie die is ontworpen voor Android-smartphones. Zodra het virus op het apparaat van het slachtoffer terechtkomt, kan het sms-berichten verzenden en beantwoorden, mobiele browsers gebruiken, bepaalde URL's benaderen en SOCKS5-proxy installeren.

Als gevolg hiervan kan het uitgaande verkeer van het slachtoffer worden omgeleid. Het virus kan ook nep-meldingen samenstellen en weergeven voor de gebruiker, waardoor het slachtoffer wordt gevraagd een bankrekening te openen. Zodra het slachtoffer dit doet, laadt het virus een nep-deklaag (fake overlay) van de inlogpagina en verzamelt alle inloggegevens die het slachtoffer invoert in de opgegeven velden.

Dit Trojan-virus groeit snel, omdat het wordt verkocht op fora van het dark web voor ongeveer $ 2000, wat betekent dat elke amateur-crimineel het kan kopen en verspreiden.

In oktober 2017 was de LokiBot-malware in staat om een gijzelsoftware-virus te worden. Deze functie wordt echter alleen actief in het geval het slachtoffer Infostealer.LokiBot detecteert op zijn apparaat en daarna probeert om het te verwijderen. De kwaadwillende app kan geen encryptie toepassen op de bestanden van het slachtoffer, maar geeft desondanks een bericht weer dat het scherm blokkeert. Er staat 'Uw telefoon is vergrendeld vanwege het bekijken van kinderporno' en vraagt ​​om binnen 48 uur een ​​bedrag van $ 100 over te boeken. Anders wordt, volgens het virus, de zaak 'overgedragen aan de politie'.

Het Com.google.provision-virus werkt als kwaadaardig script dat onbekende applicaties downloadt en deze installeert in het Android-systeem. Helaas is de infectie niet gericht op Android-gebruikers, maar zijn er variaties die pc's en tablets overnemen.

Sinds de introductie van de Device Administration-tool op Android 2.2, heeft deze Android-malware meer kans om te keer te gaan op het systeem. U zult het waarschijnlijk niet op uw eentje kunnen ontdekken.

Op dit moment is de enige betrouwbare methode om het virus te verwijderen, het installeren van een mobiele versie van de malware-eliminatietool en het virus daarmee uitroeien. Helaas, het resetten van de fabrieksinstellingen helpt niet om de infectie te beëindigen, maar u kunt het natuurlijk altijd proberen.

Het DoubleLocker gijzelsoftware-virus. In september 2017 hebben malware-onderzoekers een nieuwe versie van deze mobiele malware ontdekt. Hij verspreidt zich als een nep-Adobe Flash-update. Na de aanval wordt het apparaat vergrendeld door de pincode te vervangen. Vervolgens wordt de gegevenscodering gestart en wordt gevraagd om 0,0130 Bitcoins te betalen om het apparaat te ontgrendelen en bestanden te herstellen.

Bovendien kan malware ook geld stelen van PayPal en bankrekeningen. Daarom moet de verwijdering van het virus zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Eigenaren van apparaten die niet over een router beschikken moeten mogelijk geïnfecteerde telefoons in de fabriek opnieuw laten instellen om deze te ontgrendelen. Gebruikers van apparaten met router kunnen gebruik maken van het Android Debug Bridge (ADB)-hulpprogramma. Verder moet de verwijdering van DoubleLocker worden afgerond met behulp van beveiligingssoftware.

NotCompatible virus is een dangerous Android virus dat werkt als een proxy. Zodra het op zijn doelwit raakt, verbind het met zijn server en wacht het op specifieke commando's. Er wordt veel gespeculeerd of deze malware in staat is om geïnfecteerde apparaten te verbinden met een botnet en hen te veranderen in spam machines.

Sommige beveiligingsexperten hebben er ook voor gewaarschuwd dat de NotCompatible malware makkelijk gebruikt kan worden voor het stelen van persoonlijke informatie van het mobieltje of gelijkaardig apparaat. Om jezelf te beschermen tegen deze problemen, raden we je tenzeerste aan om een mobiele antivirus te downloaden. Het zal je helpen om de infiltratie van deze en gelijkaardige dreigingen te voorkomen.

Lastacloud virus is een Trojaans paard, ook wel gekend als Android.Lastacloud. Het werd actief verspreid als een update voor WhatsApp en Android Browser welke zichzelf presenteren als Updatecom.whatsapp.update en com.androidbrowser.update.

Zodra het op je apparaat zit, probeert deze dreiging persoonlijke informatie te stelen, zoals je contactlijst, accounts die gebruikt worden via het apparaat van het slachtoffern het interne en externe geheugen en dergelijke. Bovendien kan het ook proberen om het systeem te infecteren met andere cyber dreigingene. Bijna elk betrouwbaar Android antivirus programma kan je helpen bij het verwijderen van het Lastacloud virus. Stel de verwijdering ervan alsjeblieft NIET uit want dit virus kan voor ernstige problemen zorgen.

Android Police Virus is een nieuw ontworpen versie van het FBI virus, dat in staat is om Android te inficteren. Vandaag de dag is het, het fevaarlijkste voorbeeld van een Android virus omdat het je volledige systeem kan blokkeren en alle bestanden die erop staan kan coderen. Ook toont het waarschuwingen en veroorzaakt het omleidingen naar kwaadaardige sites die mensen een losgeld willen laten betalen aan zijn ontwerpers.

Het is moeilijk om de infiltratie van dit virus niet op te merken. Als je geïnfecteerd bent moet je vermijden dat je sites bezoekt waar je, je aanmeldgegevens en wachtwoord moet op invoeren. Natuurlijk moej je ook de Android malware ASAP verwijderen.

Hoe het Android virus verwijderen?

Als je apparaat geïnfecteerd werd met een Android virus, kan je deze problemen ondervinden:

  • Het verlise van gevoelige informatie. Kwaadaardige apps die gebruikt worden om Android OS te infecteren kunnen verschillende soordten data verzamelen. Deze informatie omvat contacten, logins, e-mailadressen en gelijkaardige informatie die belangrijk is voor de aanvallers.
  • Geld verliezen. De meeste Android malware is in staat om berichten te versturen aan nummers tegen het hoogste tarief of gebruikers te abonneren op premium services. Dit kan leiden tot het verlies van geld en gelijkaardige problemen.
  • Infiltratie van malware. Een Android virus kan proberen om je apparaat over te nemen en het te infecteren met andere malware. Het kan ook vervelende advertenties, pop-up meldingen, en nep waarschuwingen tonen.
  • Prestatie gerelateerde problemen. Als je geïnfecteerd werd door zo'n dreiging, kan je stabliteit problemen opmerken evenals vertragingen en gelijkaardige problemen.

Als je denkt dat het Android virus zich verbergt op je Android apparaat, raden we je ten zeerste aan om het te scannen met FortectIntego. Dit is een krachtige antivirus die in staat is om kwaadaardige bestanden en andere virus componenten te detecteren. Soms blokkeren virussen beveiligingssoftware om zo hun verwijdering te vermijden. In dit geval moet je je Android apparaat opstarten in Veilige Modus voor je BullGuard Mobile Security opstart:

  1. Druk voor een paar seconden op de aan/uit knop tot er een menu verschijnt. Druk op Uitschakelen.
  2. Zodra je een dialoogvenster ziet dat je aanbied om je Android apparaat te herstarten in Veilige Modus, selecteer je deze optie en OK.

Als dit niet werkte voor jou, schakel dan gewoon je apparaat uit en aan. Zodra het actief wordt probeer je tesamen te drukken op Menu, Volume Zachter, Volume Luider of Volume Zachter en Volume Luider en deze ingedrukt te houden om de Veilige Modus te zien.

Je kan ook proberen om een Android virus manueel te verwijderen door de kwaadaardige app zelf te deïnstalleren. Wees echter zeer voorzichtig als je dit probeert omdat je ook wel eens nuttige bestanden en apps zou kunnen verwijderen. Voor het manueel verwijderen van een Android virus, moet je deze stappen volgen:

  1. Herstart je apparaat in Veilig Modus met de hulp van bovenstaande stappen.
  2. In Veilige Modus, ga je naar Instellingen. Daar klik je op Apps of Applicatie manager (dit kan verschillen naargelang apparaat).
  3. Zoek hier naar kwaadaardige app(s) en verwijder ze allemaal.
Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen