CyberGhost recensie, gratis download

CyberGhost: een VPN-dienst boordevol functies die tracering helpt voorkomen

CyberGhost VPN is een van de meest betrouwbare en privacy-gerichte Virtual Private Network-diensten die er zijn. Deze VPN-service is gevestigd in Roemenië en Duitsland en bedient wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen. Het biedt een stabiele verbinding met meer dan 5800 servers in 89 landen en vertraagt mensen niet bij het gebruik ervan. CyberGhost maakt gebruik van gespecialiseerde servers voor online activiteiten, zoals torrenting of videostreaming. Dit stelt gebruikers in staat om hun ervaring te optimaliseren.

Bij het kiezen van een VPN zijn velen niet alleen op zoek naar een betrouwbare verbindingssnelheid en verschillende locaties om uit te kiezen. Mensen zijn ook bezorgd over hun privacy. Veel providers beweren de privacy van gebruikers te waarborgen, maar verzamelen toch een verscheidenheid aan persoonlijke en niet-persoonlijke informatie voor marketingdoeleinden. Soms delen ze deze informatie zelfs met derden. CyberGhost VPN doet hier niet aan mee. Het respecteert de privacy van mensen en traceert hen niet.

Naast de gebruikelijke VPN-functionaliteit, is CyberGhost ook uitgerust met een verscheidenheid aan privacy-gerichte extra's die gebruikers zouden helpen om niet alleen anoniem, maar ook veilig online te blijven. Verbindingsfuncties kunnen helpen om advertenties en trackers te blokkeren, te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot kwaadaardige websites en ervoor te zorgen dat er een veilige HTTPS-versie van de siteverbinding tot stand komt, waardoor cyberaanvallen worden voorkomen.

In deze CyberGhost-beoordeling zullen we proberen om de meest relevante informatie bekend te maken en de meest gestelde vragen te beantwoorden over dit veelzijdige en gemakkelijk te gebruiken VPN. Als u geïnteresseerd bent, kunt u CyberGhost gratis uitproberen en zien hoe 15 jaar ervaring in een VPN-omgeving eruit ziet!

Naam CyberGhost
Privacy
 • Traceert geen gebruikersgerelateerde informatie
 • Mogelijkheid tot afmelden voor anonieme gegevensverzameling 
 • Biedt functies die het mogelijk maken om online tracering vanuit andere bronnen te voorkomen
Formules Meerdere beschikbaar: 1 maand/$12.99, 6 maanden/$8.49, 18 maanden/$3.15, enz.
Protocollen OpenVPN, IKEv2
Platformen Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome, enz.
Gelijktijdige verbindingen 7
Servers Bijna 6000 servers in 89 landen
Bonusfuncties Advertentieblokkering, blokkering van schadelijke websites, blokkering van online traceringsapparaat, geautomatiseerde HTTPS-omleiding, gegevenscompressie en nog veel meer 

Probeer CyberGhost gratis een dag uit 

CyberGhost VPN kan worden gebruikt op zeven verschillende apparaten tegelijk, waaronder Windows, macOS, iOS, Android, Linux en nog veel meer. Dit betekent dat u het VPN veilig kunt gebruiken op uw werkcomputer, persoonlijke telefoon, gameconsole en vele andere gadgets die u dagelijks gebruikt. Bovendien bieden de meeste VPN's maar vijf gelijktijdige verbindingen. CyberGhost kunt u op veel apparaten gebruiken en zelfs delen met uw gezinsleden. Houd er rekening mee dat deze extra's alleen beschikbaar zijn als er een volledige versie van het VPN is aangeschaft.

U kunt CyberGhost gratis downloaden via de officiële website en tot 24 uur na de registratie gebruikmaken van alle functies. U dient dit VPN wel te installeren.

Het installatieproces is eenvoudig en neemt maar enkele minuten in beslag:

 • Download de CyberGhost VPN en dubbelklik erop.
 • Lees indien nodig de algemene voorwaarden door.
 • Kies of u wilt deelnemen aan een beperkte anonieme gegevensuitwisseling.
 • Wacht even tot de installatie klaar is.
 • Voer in het scherm voor het aanmaken van een account uw e-mail in en kies een veilig wachtwoord.
 • Controleer uw e-mail en controleer uw account. U bent nu klaar om CyberGhost te gebruiken!

Uw gratis 24-uurs CyberGhost-proefversie zal beginnen zodra u uw account heeft aangemaakt en de “Start Proefversie”-knop via de app heeft ingedrukt. Houd dit dus in gedachten! Als u een Android-toestel gebruikt, kunt u ook in aanmerking komen voor een volledige 7-daagse proefperiode, of u nu wel of niet hetzelfde account gebruikt als op Windows. Ook op iOS kunt u een gratis 7-daagse CyberGhost VPN-proefperiode krijgen, maar dan moet u zich eerst via de app registreren.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN: kies de formule die het best bij u past

Net zoals bij veel andere VPN-aanbieders, variëren de formules van CyberGhost in prijs. De meeste andere VPN's kunnen worden gebruikt voor ongeveer $10-13 per maand en, als u het maar voor een maand wilt, kost het u $12,99. De prijzen dalen echter aanzienlijk wanneer u deze vergelijkt met andere formules. De kans is ook groot dat u verschillende CyberGhost-aanbiedingen en -promo's tegenkomt.

Andere formules worden aangeboden voor verschillende periodes. Zo kunnen gebruikers CyberGhost bijvoorbeeld voor 6 maanden, 1 jaar en ook 3 jaar krijgen. Er zijn ook exclusieve deals beschikbaar voor 18 maanden. Houd er rekening mee dat hoe langer de formule, hoe goedkoper het maandelijks tarief wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld een formule van drie jaar krijgen voor maar $3,15 dollar per maand. Het abonnement  kunt u op verschillende manieren betalen, zoals per gebruikelijke kredietkaart, PayPal, Google Play of zelfs Bitcoin.

CyberGhost VPN wordt ook geleverd met geweldige ondersteuning. Gebruikers kunnen kiezen voor e-mail of chat als belangrijkste communicatiemiddel. Daarnaast kan de kennisbank ook worden gebruikt om de meest relevante informatie over CyberGhost VPN en het gebruik ervan te verkrijgen.

Na de CyberGhost-download en het einde van de proefperiode, krijgen gebruikers ook een bijzonder royale terugbetalingsperiode van 45 dagen. Als u dit VPN wilt verwijderen zonder uw geld te verliezen, kunt u dit binnen deze periode probleemloos doen.

CyberGhost UI

Gebruiksvriendelijke UI is slechts een van de vele voordelige CyberGhost VPN-functies

Iedereen die CyberGhost minstens een keer heeft gebruikt, zal u vertellen dat het een gebruiksvriendelijk VPN is. De interface is eenvoudig en bevat gedetailleerde beschrijvingen over de mogelijkheden van elke functie. Zelfs gebruikers die nog nooit een VPN hebben gebruikt, kunnen met een klik op een knop de beste server kiezen en automatisch verbinding maken!

In het CyberGhost-loginpaneel kunt u nog steeds een specifiek land kiezen waar de server zich bevindt. Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten staan standaard in de lijst. Zodra u op een pijl klikt, krijgt u een serverlijst te zien waar u favorieten uit kunt toevoegen (deze landen verschijnen ook in het uitklapmenu van het hoofdscherm). U kunt elk land afzonderlijk openen en de gewenste server kiezen. Ook de serverafstanden en -capaciteit worden weergegeven; dit is vooral handig wanneer u een nabijgelegen locatie probeert te kiezen.

Netflix en BBC iPlayer eenvoudig ontgrendelen met geoptimaliseerde servers

Terwijl sommigen een VPN-dienst kiezen om hun online privacy te beschermen, willen anderen de beperkingen die aan gebruikers uit verschillende landen worden opgelegd, omzeilen. Een populaire contentprovider, Netflix, biedt bijvoorbeeld verschillende shows en andere content voor het Amerikaanse en Europese publiek. Om toegang te krijgen tot content die alleen voor de EU bestemd is, zou iemand een VPN moeten gebruiken. Bovendien zijn diensten zoals Netflix in sommige landen helemaal niet beschikbaar als gevolg van een streng censuurbeleid. Mensen uit China bijvoorbeeld, zouden dit met CyberGhost gemakkelijk kunnen omzeilen.

Populaire aanbieders van videomateriaal, zoals Netflix en BBC, hebben echter honderden servers op de zwarte lijst die toebehoren aan VPN-diensten. Dit beleid is tot stand gekomen om te voorkomen dat gebruikers de beperkingen omzeilen. De servers van CyberGhost zijn niet beperkt, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen genieten van beperkte content, zoals Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu en nog veel meer.

Kies eenvoudigweg de sectie “Voor streaming” en u krijgt een lijst met speciale servers te zien die geoptimaliseerd zijn voor bepaalde diensten. Meestal geven VPN-aanbieders niet aan welke servers compatibel zijn met videostreaming en moeten gebruikers dit zelf uitzoeken. Vervelend! Gelukkig kunt u dit proces met CyberGhost VPN volledig omzeilen en tijd besparen.

CyberGhost streaming

Doe onbelemmerd aan torrenting dankzij gespecialiseerde servers

Torrenting is meestal controversieel als gevolg van inbreuk op het auteursrecht, omdat veel van de inhoud die via peer-to-peer sites wordt geleverd, illegaal is. Toch is de technologie zelf niet illegaal en kunnen meerdere van de genoemde websites ook legale inhoud bevatten, zoals open source-software of niet-auteursrechtelijk beschermde inhoud. Daarom hebben velen een reden om torrentsites te gebruiken zonder de wet te overtreden.

Daarom kunnen veel van dergelijke sites echter worden beperkt. Door gebruik te maken van CyberGhost VPN, kunt u deze ban omzeilen en onbeperkt toegang krijgen tot torrentsites. In de instellingen kunt u ook bepalen dat de app altijd verbinding maakt via een beveiligde server zodra u uTorrent of een andere torrentservice opstart. Dit is een andere manier om tijd te besparen.

Zoals CyberGhost toelicht, dient u er rekening mee te houden dat er om verschillende redenen nog steeds beperkingen kunnen zijn:

None of the current P2P technologies are illegal per definition, but we have to block P2P protocols on certain servers, either due to strategic (this is traffic that unnecessary slows down other user's traffic) or due to legal reasons in countries where we are forced by providers to block torrent traffic, among them USA, Russia, Singapore, Australia and Hongkong (China).

Als u zich echter beperkt tot de toegewijde servers, zou u geen problemen moeten ondervinden wanneer u verbinding probeert te maken met torrentsites.

Bonus: CyberGhost als extra bescherming tegen schadelijke content 

De gratis versie van CyberGhost VPN kan een goede optie zijn als u dit VPN wilt uitproberen. Houd er rekening mee dat deze proefperiode maar 7 dagen duurt, of 24 uur als u de Windows-versie gebruikt. Daarnaast zijn bepaalde functies (zoals het selecteren van Streaming-georiënteerde servers) beperkt. Deze worden ontgrendeld zodra u een CyberGhost-abonnement koopt; vanaf dat moment kunt u het programma zonder beperkingen gebruiken.

Met de volledige versie van CyberGhost kunt u ook uw online veiligheid sterk verbeteren. Hier zijn enkele functies die u in dat geval zou kunnen gebruiken:

 • Blokkeren van advertenties. Deze functie zorgt ervoor dat die vervelende pop-ups en andere opdringerige advertenties de inhoud en snelheid van de site niet belemmeren.
 • Blokkeren van schadelijke websites. Wanneer deze filter is ingeschakeld, kan CyberGhost VPN ervoor zorgen dat u geen oplichterij, phishing en valse en schadelijke websites te zien krijgt.
 • Blokkeren van online traceersystemen. Online traceersystemen zijn best vervelend (cookies, webbakens en andere technologieën die kunnen worden gebruikt om uw online gedrag te traceren). Dankzij deze optie kunt u deze systemen in alle webbrowsers en apps blokkeren.  
 • Geautomatiseerde HTTPS-omleiding. In gevallen waar een beveiligde verbinding beschikbaar is, zal CyberGhost uw verbinding afdwingen via HTTPS in plaats van via het kwetsbare HTTP.
 • Gegevenscompressie. Deze functie heeft niets te maken met veiligheid, maar is toch nuttig bij een beperkte bandbreedte (bijvoorbeeld op een mobiel apparaat). Het zal afbeeldingen en andere gegevens comprimeren om het totale internetgebruik van gegevens te verminderen.

CyberGhost extra features

Hoewel het blokkeren van advertenties enkele nadelen heeft (het presteert iets slechter in vergelijking met speciale apps/uitbreidingen), kunnen alle functies, zonder enige twijfel, iemands privacy en veiligheid verbeteren.

Ons oordeel over CyberGhost VPN

Ter afsluiting van onze CyberGhost VPN-beoordeling willen we eerst het belang van hedendaagse privacy benadrukken. Er wordt voortdurend online bij bedrijven ingebroken en bedenkelijke cyberbeveiligingspraktijken leiden tot malwarebesmettingen. Ook andere problemen van het digitale tijdperk kunnen een negatieve invloed hebben op het leven van veel mensen.

Daarom is, naast beveiligingssoftware, het gebruik van aanvullende tools belangrijk. CyberGhost VPN is hier een mooi voorbeeld van. Hierboven hebben we alle extra functies beschreven die voor u toegankelijk zijn zodra u een CyberGhost-abonnement koopt, hoewel dit niet de enige voordelen zijn die u zou krijgen.

CyberGhost is een privacy-gerichte VPN met veel opties en gebruiksgemak, zodat u kostbare tijd kunt besparen. Bovendien kunt u het VPN aanpassen aan uw persoonlijke behoeften. Een van de grootste pluspunten is volgens ons de transparantie en privacy die het bedrijf biedt. Voor een uitgebreide CyberGhost-proefversie raden we aan om eerst de iOS of Android-versie te downloaden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Ugnius Kiguolis is een professionele malware analyst die tevens de stichter en eigenaar is van zondervirus.nl. Op dit moment neemt hij over als hoofdredacteur.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Beoordelingen in andere talen