Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder .xtbl virus (Verbeterde Handleiding) - sep 2017 update

door Gabriel E. Hall - -   XTBL ransomware | Het type: Ransomware

Redenen om voorzichtig te zijn met het .xtbl-virus:

Als u plotseling geentoegang meer heeft tot uw bestanden en uw titels zijn veranderd in een mengelmoes van letters, is het waarschijnlijk dat uwcomputer is geïnfecteerd door het .xtbl-virus. Het virus is vernoemd naar de bestandsextensie waarnaar de reguliere, zoals .docx, .pdf of .xls worden vervangen na de infiltratie van het computersysteem.

Echter, de gewijzigde extensie is gewoon het topje van de ijsberg in vergelijking met de problemen waar u mee zult moeten omgaan als dit virus ooit op uw pc terechtkomt.

.xtbl is een gijzelsoftware-type programma, dus het maakt gebruik van de bestandscoderingstechniek omzijn slachtoffers af te persen voor geld. Met andere woorden, het blokkeert de bestanden met een geavanceerd algoritme dat vrijwel niet te kraken is, tenzij u natuurlijk een privésleutel hebt.

Helaas, deze sleutel is opgeslagen op de een of andere externe, goed beschermde server. En zoals u misschien zelf ook al vermoedt, zijn de cybercriminelen niet bereid om deze sleutel zo makkelijk af te geven. In ruil daarvoor eisen de hackers veel geld.

Onthoud dat betalen het laatste is wat u moet doen, omdat u makkelijk bedrogen uit kunt komen en uw geld kwijt raakt. De betere optie is om .xtbl zo snel mogelijk van uwcomputer te verwijderen om nog meer schade te vermijden. Virusbestrijdende middelen zoals Reimage Reimage Cleaner Intego kunnen hiervoor gebruikt worden.

An illustration of the .xtbl virus ransomware

Wanneer de .xtbl-gijzelsoftware de gegevens versleutelt, creëert het een README.txt-document in elke map die corrupte gegevens bevat. In plaats van uw gewone desktopscherm, ziet u ook een notitie waarin u wordt aangeraden om het README-document te lezen.

In dit bestand verstrekken de cybercriminelen aan de gebruiker een identificatiecode en twee verschillende e-mailadressen, waarnaar deze code moet worden verzonden om de bestanden te herstellen. Meer details over het betalingssysteem en andere details worden alleen verstrekt nadat het slachtoffer contact heeft opgenomen met de criminelen. D

e som die wordt gevraagd voor het herstellen van de bestanden kan variëren van 0,5 tot 4 BitCoins. Maar, zoals we al hebben vermeld, kunt u ervoor kiezen om de cybercriminelen te betalen, maar dat is niet de verstandigste manier om uw gegevens terug te halen.

Daarom raden we u aan om de verwijdering van .xtbl te overwegen. U kunt naderhand proberen om uw bestanden te herstellen met behulp van dataherstel-tools, zoals dePhotoRec, R-Studio of Kaspersky virusbestrijdingsprogramma's. We raden u echter aan om niet al te hoge verwachtingen te koesteren.

Andere versies van .xtbl-gijzelsoftware:

.green_ray@india.com.xtbl. Net zoals de .xtbl-gijzelsoftware, sluipt dit virus ongemerkt het computersysteem binnen en versleutelt de bestanden die er zijn. Net als bij .xtbl, wordt er een melding weergegeven op het bureaublad en wordt meer gedetailleerde informatie over het herstellen van het bestand in het extra document zichtbaar gemaakt in de gecodeerde mappen.

Overigens verschilt de naam van de losgeldbrief van die van de .xtbl, dus in plaats van ‘README.txt’, ziet u ‘How to decrypt your files.txt’. Ondanks de kleine verschillen is dit virus net zo gevaarlijk als .xtbl, dus u moet het direct van uw computer verwijderen.

JohnyCryptor@aol.com.xtbl. Deze versie van het virus is ook praktisch identiek aan .green_ray@india.com.xtbl. Het verspreidt zich via spamberichten en, eenmaal in het systeem, versleutelt het de bestanden met een algoritme van militaire kwaliteit.

Het gebruikt ook dezelfde ‘How to decrypt your files.txt’- document om het slachtoffer te informeren over de versleuteling van het bestand en moedigt de gebruikers aan om contact op te nemen met de cybercriminelen via JohnyCryptor@aol.com-email. Het hebben van dit virus op uw computer kan de prestaties van uw computersysteem negatief beïnvloeden en een bedreiging vormen voor uw toekomstige bestanden, dus u moet JohnyCryptor@aol.com.xtbl zo snel mogelijk van uw computer verwijderen.

.ecovector3@aol.com.xtbl. Net als bij de hierboven genoemde .xtbl-versies, komt dit virus op misleidende manieren in uw computer terecht, en doet daarbij zich voorals een legitiem document of software-update.

In werkelijkheid, begint deze virusdrager zodra hij zich op de computer bevindt, het systeem te scannen voor bestanden en het versleutelenvan gegevens. Geen enkele van uw foto's, documenten of archieven zijn veilig als dit virus in de buurt is, dus u moet het onmiddellijk verwijderen wanneer u opmerkt dat u geentoegang meer heeft tot uw bestanden.

gerkaman@aol.com.xtbl. Deze gijzelsoftware versleutelt ook gegevens en nodigt het slachtoffer uit om via email contact op te nemen met de auteurs van het virus. Daarom is het nog onbekend hoeveel geld ze eisen in ruil voor een decryptiesleutel. We gaan ervan uit daarover onderhandeld kan worden.

Als uw computer besmet is met dit virus, moet u niet eens overwegen om het losgeld te betalen, omdat de meeste cybercriminelen de decryptiesleutel waarschijnlijk niet aan u zullen sturen.

Hoe verspreidtdit virus zich en hoe infecteert het computers ?

Het .xtbl-virus, evenals de andere versies ervan, verspreidt zich via spamberichten. Het kan in het begin als een legitieme dossierbijlage worden weergegeven, maar in werkelijkheid zit er een kwaadaardig scenario achter verborgen. Meestal verspreidt het virus zich in JavaScript of Word-formaat.

Als u per ongeluk het eerste download, is er niet veel wat u kan doen om het virus te stoppen, omdat JavaScript het virus automatisch activeert en start met het uitvoeren van zijn vuile werk op uw computer. Word-documenten, aan de andere kant, kunnen unog wat hoop geven.

Dit virus heeft het macro-scenario van Word nodig om zichzelf te activeren, dus als dat niet is ingeschakeld, kan de infectie zich niet verspreiden. Hoewel het virus zal proberen om u zover te krijgen om macro's in te schakelen, moet u dat niet doen, omdat u daneen kwaadaardige bedreiging op uw computer toelaat.

Aanbevelingen voor de verwijdering van het .xtbl-virus:

Wat vooral ongelukkig is als men het over gijzelsoftware-virussen heeft, is dat ze zelden de computers onbeschadigd verlaten. Meestal blijven de bestanden vergrendeld en soms is er een volledige overschrijving van het systeem nodig om de gevolgen te elimineren.

In tegenstelling tot wat de meeste gebruikers denken, betekent .xtbl verwijdering niet dat de vergrendelde bestanden worden gedecodeerd. Desondanks is net dat van cruciaal belang als u uw computer weer normaal wilt gebruiken. Als sommige bestanden van het virusresidu op uw computer zijn achtergelaten, kunnen ze het virus helpen om terug te keren in uw computer of systeemlekken creëren waardoor andere malware kan binnendringen.

Daarom moet u alleen de beste tools gebruiken voor het verwijderen van het virus. Wat u echterin gedachten dient te houden, is dat de .xtbl de antivirus-tool mogelijkerwijs zalbestrijden en zijn processen blokkeren. In dat geval kunt u proberen de stappen te voltooien die aan het einde van dit artikel zijn vermeld en de scan opnieuw uit te voeren.

Als u echter nog steeds problemen ondervindt bij het elimineren van het virus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .xtbl virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder .xtbl door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal .xtbl weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi .xtbl verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder .xtbl door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .xtbl is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .xtbl succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .xtbl en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-xtbl-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande .xtbl virus