Haal Trojan win32/Tiggre!rfn weg (Virus Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

Trojan win32/Tiggre!rfn Verwijdering Handleiding

Wat is Trojan win32/Tiggre!rfn?

Trojan win32/Tiggre!rfn is een virus dat in het geheim cryptovaluta delft

Het Trojan win32/Tiggre!rfn-virus

Trojan win32/Tiggre!rfn is een schadelijk programma dat is gemaakt door cybercriminelen om cryptovaluta te delven op computers van slachtoffers. Het schadelijke bestand wordt als een videobestand naar gebruikers gestuurd, maar in werkelijkheid is het een AutoIt-script.

Trojan: win32/Tiggre!rfn is de naam van het virus dat wordt gebruikt door Windows-beveiligingssoftware. Andere bekende namen zijn echter TROJ_DIGMINEIN.A (Trend Micro), Trojan.GenericKD.12694003 (BitDefender), W32/Autoit.CGO!tr (Fortinet) en anderen.

OVERZICHT
Naam Trojan win32/Tiggre!rfn
Type Trojaans paard
Subtype Cryptovaluta-delvings bot
Uitvoerbaar bestand cherry.exe
Signalen en symptomen Aanzienlijk hogere belasting van de CPU, trage algemene pc-prestaties
Distributie Spam-emails, Facebook messenger, schadelijke websites
Eliminatie Voer een volledige computerscan uit met ReimageIntego

Zodra het win32/Tiggre!rfn-virus is afgeleverd, wijzigt het registervermeldingen en brengt het andere wijzigingen aan in de computers van gebruikers om ervoor te zorgen dat het telkens wanneer Windows start, aanwezig is. Bovendien schakelt de malware elke beveiligingssoftware op een aangevallen computer uit, waardoor het veel moeilijker te detecteren en te verwijderen is. Om volledige eliminatie te garanderen, start u uw pc opnieuw op in de Veilige modus en scant u uw computer met ReimageIntego of een andere betrouwbaar beveiligingshulpprogramma.

Het schadelijke bestand arriveert op de systemen van de slachtoffers met behulp van andere malwareprogramma's of wordt gedownload vanaf kwaadwillende websites. Trojan werd ook opgemerkt via Facebook Messenger. Daarom moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het downloaden van bestanden van Facebook.

Trojan win32/Tiggre!rfn beïnvloedt alle versies van Windows, inclusief Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en andere. Het deponeert een uitvoerbaar bestand met de naam cherry.exe. Dit bestand is te vinden in de taakmanager met als originele locatie %Application Data%\{User name}\cherry.exe.

Tekenen en symptomen van aanwezigheid van een bot voor het delven van cryptovaluta

Cryptojacking is een term die wordt gebruikt om een ​​proces te beschrijven waarbij hackers schadelijke software gebruiken om cryptovaluta (zoals Bitcoin, Monero, Ethereum en vele andere) te delven, telkens wanneer de computer start. Als alternatief kan een schadelijk script dat online wordt uitgevoerd, hetzelfde proces uitvoeren zonder rechtstreeks computers binnen te dringen.

Het belangrijkste probleem van een Trojaans paard is dat het meestal niet veel symptomen blootstelt. Het crypto-delvings-virus heeft echter meestal één onderscheidend kenmerk: het vertraagt ​​de CPU en GPU-prestaties aanzienlijk omdat cryptovaluta-delving veel computerhulpmiddelen gebruikt om complexe wiskundige problemen op te lossen.

Niet alleen eenvoudige taken kunnen moeilijk worden om uit te voren vanwege het hoge CPU-gebruik, maar zelfs eenvoudige taken zoals het laden van een webpagina of het opnieuw opstarten van uw pc kunnen erg lang duren. Dit kan de levensduur van uw CPU verkorten of deze onherstelbaar beschadigen vanwege de problemen met oververhitting. Als uw pc traag wordt, is het tijd om een ​​volledige computerscan uit te voeren en onmiddellijk door te gaan met het verwijderen van Trojan win32/Tiggre!rfn.

Een andere vervelende eigenschap van een Trojaans paard is dat het de deur kan openen voor andere kwaadaardige infecties, waaronder spyware, keyloggers, gijzelsoftware, andere Trojaanse paarden en dergelijke. Deze gevaarlijke virussen kunnen persoonlijke gegevens stelen en delen, uw bestanden vergrendelen en zelfs tot hardwarefouten leiden.

De Trojan win32/Tiggre!rfn cryptovaluta-delvings botTrojan win32/Tiggre!rfn is een schadelijke toepassing die zich richt op illegale cryptovaluta-delving.

Manieren om uzelf te beschermen tegen schadelijke Trojaanse paarden en andere malware

Malware kan extreme schade aanrichten, niet alleen aan uw computer, maar kan ook uw virtuele veiligheid in gevaar brengen. Daarom is het van groot belang om te weten hoe schadelijke programma's worden verspreid om uzelf tegen hen te kunnen beschermen.

Experts van NoVirus.uk onderscheiden de volgende infectiemethoden:

 • Spam-e-mails. E-mails van onbekende bronnen kunnen schadelijke bestanden in de bijlage bevatten, of de link kan worden gepresenteerd die rechtstreeks naar het schadelijke bestand leidt. Het is dus belangrijk om nooit e-mails van onbekende bronnen te openen. Als u niet zeker weet of de e-mail en bijlage legitiem zijn, scant u het bijgevoegde bestand met krachtige beveiligingssoftware. Voer het bestand NIET uit. De volgende bestandstypes worden meestal gebruikt: .txt, .pdf en .doc.
 • Onrechtmatige of illegale websites. Dubieuze websites, zoals torrent-sites, kunnen malware verbergen in programma-installeerders. Het installeren van illegale software is bovendien illegaal en kan u veel problemen bezorgen.
 • Schadelijke advertenties en omleidingen. Klik niet op advertenties van onbekende oorsprong. Bovendien, wanneer u wordt omgeleid, kunt u voorkomen dat u ergens op klikt en uw browser onmiddellijk sluiten. Zorg ervoor dat uw eerder geopende tabbladen niet openen.
 • Van het Win32/Tiggre!rfn-virus is bekend dat het zich verspreidt via sociale media, namelijk Facebook Messenger-programma. Download dus geen bestanden van onbekende personen. Bovendien kunnen geïnfecteerde computers malware verspreiden van legale Facebook-accounts, dus wees op uw hoede!

Eliminatie vanTrojan win32/Tiggre!rfn kan voorkomen dat uw CPU oververhit raakt

We raden af ​​om Trojan win32/Tiggre!rfn handmatig te verwijderen. Trojaanse paarden zijn gevaarlijke en gecompliceerde virussen en de eliminatie ervan vereist diepgaande kennis van het computersysteem. Bovendien kan het knoeien met systeembestanden uw besturingssysteem permanent beschadigen.

Daarom adviseren we u om het Win32/Tiggre!rfn-virus te verwijderen met behulp van krachtige beveiligingssoftware. We raden aan om ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes te gebruiken. Vergeet niet dat de trojan de beveiligingssoftware niet goed laat starten. Daarom moet u uw pc opnieuw opstarten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden en het beveiligingsprogramma vanaf daar starten.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Trojan win32/Tiggre!rfn Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Start uw pc opnieuw op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden om ervoor te zorgen dat het antivirusprogramma correct kan worden gestart. Voer de volgende stappen uit:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Trojan win32/Tiggre!rfn en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen