Verwijder doorsturingen van Palikan.com (Verwijdering Handleiding) - feb 2021 update

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

Waarom zie ik Palikan.com in plaats van mijn favoriete zoekmachine?

Palikan.com redirect

Palikan.com (oftewel Palikan Search) is een potentieel ongewild programma (PUP), dat bekend staat als een browser kaper (hijacker). Als het opduikt in plaats van je start pagina, als vaste zoekmachine of als nieuwe tab-pagina, dan betekent het dat deze PUP jouw browser heft gekaapt.

Volgens pc-beveiliging experten verspreid deze zoekmachine aan de hand van downloads via websites van derden, zoals cnet, download.com en andere. Als je vaak zo een websites bezoekt en software download via hen, dan moet je goed oppassen tijdens het installatie-proces van deze freeware, omdat het de mogelijkheid heeft dat je nadien zal eindigen met het palikan.com virus op jouw computer.

Wat is er mis met het gebruiken van deze zoekmachine in plaats van Google, Yahoo en Bing? Ten eerste hebben deze ontwikkelaars er duidelijk voor gekozen om geld te verdienen via de betaling-per-klik systeem. Deze methode probeert ervoor te zorgen dat gebruikers op advertenties en links klikken die te zien zijn bij hun zoekresultaten. Hierdoor zal de gebruiker vervolgens naar een voorafgaand bepaalde website worden doorgestuurd.

Door de gebruiker naar deze websites door te verwijzen, zullen deze websites Palikan betalen voor hun dienst. Dat is waarom je misschien merkte dat er gewijzigde zoekresultaten verschijnen bij het gebruik van de Palikan zoekmachine.

Ook zal deze website jouw zoekresultaten natrekken om er zo voor te zorgen dat er staats meer aanlokkelijke advertenties verschijnen tussen jouw zoekresultaten. In de meeste gevallen, verzamelt het je zoektermen, vaak bezochte websites, informatie dat je weergeeft bij het bezoeken van je favorieten domeinen, e-mailadres en gelijkaardige data.

Hoe onschuldig deze data ook lijkt, is het best ervoor te zorgen dat programma’s niet de mogelijkheid hebben om deze data te verzamelen. Anders kan je steeds meer spam tegenkomen in je Postvak-IN of kom je meer lastige advertenties tegen tussen je zoekresultaten. Om dit te vermijden, probeer Palikan search te verwijderen. Hiervoor moet je een betrouwbare anti-spyware installeren zoals ReimageIntego, deze geüpdatet houden en een volledige systeem scan uitvoeren.

Palikan.com redirect

Hoe verspreid deze zoekmachine zich?

Zoals ze al reeds vermeld hebben in de vorige sectie, wordt het Palikan search vooral verspreid door het gebruik van ‘bundling’ oftewel bundeling. Dit is niet verassend want de meeste potentieel ongewilde programma’s worden verspreid samen met andere free- en shareware.

We hebben al verschillende browser kapers (hijackers) die al duizenden computers hebben geïnfiltreerd door het gebruik van gratis software, zoals Delta-homes.com, Dp-search.com, genieo.com, Search.conduit.com en nog vele andere. Om ervoor te zorgen dat je pc niet gekaapt wordt door palikan.com, moet je goed oppassen tijdens het installeren van gratis software op je computer. Het maakt niet uit hoe geloofwaardig het programma eruitziet, lees altijd eerst zijn EULA, Privé-beleid en andere beschikbare informatie.

Als je niks verdacht vindt, maak dan gebruik van de geavanceerde of aangepaste installatie. Vergeet zeker niet na te gaan dat elk vinkje bij ‘extra componenten’ verwijderd wordt. Als er een notificatie staat dat je akkoord gaat met het installeren van een browser add-on, een plug-in of een andere toolbar extensie, ben dan zeker dat je ervoor zorgt dat er geen vinkje in het vierkantje staat met deze termen. Anders kan je met gelijkaardige programma’s als Palikan.com op je computer eindigen.

Palikan.com verwijdering:

Gelukkig is het niet zo moeilijk om het Palikan.com virus te verwijderen. Hiervoor kan je de volgende methodes gebruiken:

 • Manueel verwijderen
 • Het automatisch laten verwijderen van deze browser hijacker

Als je deze onbetrouwbare zoekmachine handmatig wil verwijderen, maak dan gebruik van onze gedetailleerd verwijderingsgids, die hierbeneden te vinden is. Wees wel heel zorgvuldig en zorg ervoor dat je elk stapje op de juiste manier volgt.

Je kan ook deze Hijacker verwijderen zonder gebruik te maken van uw taakbeheer of browser. In dit geval kan he best een betrouwbare anti-spyware op je computer installeren, deze updaten en een volledige systeem scan uitvoeren. Deze zullen je ook helpen bij het verwijderen van andere onbetrouwbare software en programma’s.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

ManuelePalikan.com omleiding Verwijdering Handleiding:

Verwijder Palikan.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Palikan.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Palikan.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Palikan.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Palikan.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder de Palikan.com omleiding uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Palikan.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Palikan.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Palikan.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Palikan.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Palikan.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Palikan.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Palikan.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Palikan.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Palikan.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Palikan.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Palikan.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen