Haal Open-fast.com weg (Gratis Handleiding)

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Adware

Open-fast.com Verwijdering Handleiding

Wat is Open-fast.com?

Open-fast.com is een goedkoop ontworpen wenskaartdienst die persoonlijke gegevens openbaar kan maken

Open-fast.com

Open-fast.com is een website die gebruikers op elk moment kunnen tegenkomen tijdens het surfen op het web met Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of een andere browser. Naar verluidt kunnen bezoekers de naam van hun vader invoeren en een wenskaart voor vaderdag in juni maken en deze delen via de populaire communicatiedienst Whatsapp. Net als meerdere andere online wensdiensten gemaakt door (mogelijk) dezelfde personen, ziet Open-fast.com er goedkoop uit en doet het denken aan animaties van 20 jaar geleden.

Ongeacht het ontwerp is het doel van het Open-fast.com-virus om gebruikers een wenskaart te laten maken en deze te delen op WhatsApp, waardoor de status op de kaart wordt gewijzigd met behulp van een achtergrondscript “whatsapp://send?text=I'm *name* %0Aopen this once%0A open-fast.com/?n=name %0A.” Bijgevolg kunnen gebruikers uiteindelijk geregistreerd worden bij een premium sms-dienst of kan hun WhatsApp-account gecompromitteerd worden. Het is duidelijk dat Open-fast.com een zwendel is die niet vertrouwd en om veiligheidsredenen nooit gebruikt mag worden.

Naam Open-fast.com
Type Site voor het maken van wenskaarten; frequente omleidingen kunnen wijzen op een adware-infectie
Een onderdeel van WhatsApp-virus
Gelijkaardige sites Sarthaks.club, Surprise4u.xyz, Wish-you.co, enz.
Verwant script whatsapp://send?text=I'm *name* %0Aopen this once%0A open-fast.com/?n=name %0A
Grootste gevaren Gebruikers kunnen hun WhatsApp-inloggegevens blootstellen aan onbekende derden of geld verliezen door de premium sms-dienst
Bijkomende acties Als je last hebt van omleidingen, pop-up-advertenties, gewijzigde webbrowser startpagina en zoekmachine, ben je mogelijk geïnfecteerd met een potentieel ongewenst programma. Om zich ervan te ontdoen, kun je onze onderstaande handmatige verwijderingsgids volgen of een anti-malware app gebruiken. Om de premium SMS service te stoppen, moet je contact opnemen met je telefoonoperator en de situatie uitleggen
Herstel In het geval van een adware infectie, kan het zijn dat je systeem vastloopt of fouten weergeeft. Als dat het geval is, kun je je computer scannen met ReimageIntego om de virusschade te herstellen

Online oplichters zijn bijzonder innovatief en komen voortdurend met nieuwe ideeën om gewone gebruikers te verleiden zich in te schrijven voor iets wat ze in de eerste plaats niet van plan waren. De afgelopen jaren hebben gebruikers bijvoorbeeld te maken gehad met push-meldingsvirussen, zoals Sauwoaptain.com, scams voor technische ondersteuning zoals “Uw systeem is geïnfecteerd” of malafide systeemoptimalisators, zoals Mac Tonic. Open-fast.com is nog een andere zwendel die gebruik maakt van social engineering, en het is vooral doeltreffend bij gebruikers die niet zo bekend zijn met dit soort online fraude.

Zoals duidelijk is, is het doel van elke online zwendel om gebruikers te misleiden zodat ze geld uitgeven of privé-informatie verstrekken die later voor winst kan worden verkocht. In een tijd waarin ransomware dagelijks de gegevens van duizenden gebruikers vergrendelt en waarin high-profile datalekken schering en inslag zijn, moeten gebruikers ervoor zorgen dat ze zich niet laten misleiden door Open-fast.com en soortgelijke zwendelpraktijken.

Open-fast.com-virus

Over het algemeen is Open-fast.com niet aantrekkelijk en ziet het er ronduit goedkoop uit, wat sommige gebruikers kan ontmoedigen om de dienst te gebruiken. Omdat het schijnbaar gratis is, zouden gebruikers het toch nuttig kunnen vinden om hun vader een wenskaart te bezorgen. Het bijgeleverde bericht luidt:

Name,

Wishing you happy Father's day!

God gave me the greatest gift I ever had,
God gave me the best friend in the form of my dad.
Father's Day wishes for a dad who is one in a million!

!! Wishing you a very Happy Father's Day. !!

Zoals je ziet, moet je Open-fast.com nooit gebruiken, en ook nooit op de knop “Klik hier om te delen op Whatsapp” klikken, aangezien dit kan leiden tot blootstelling aan gevoelige informatie of geldverlies als gevolg van premium server SMS waarop je via je telefoon geabonneerd zou kunnen zijn.

Merk op dat in het geval je frequente omleidingen naar Open-fast.com en gelijkaardige dubieuze sites ervaart, je je toestel moet scannen met anti-malware software of de lijst van de geïnstalleerde programma's moet controleren, omdat je mogelijk geïnfecteerd bent met adware. In zulk geval moet je de instructies controleren om Open-fast.com adware van je toestel te verwijderen. Als je daarna nog steeds problemen ondervindt en je systeem crasht of traag werkt, raden we je aan om herstelsoftware ReimageIntego te gebruiken.

Online fraude kost gebruikers jaarlijks miljoenen euro's

Helaas zijn er duizenden, zo niet miljoenen, websites met valse claims en beloften of die gebruikers zogenaamd gratis voordelen bieden. En hoewel er meerdere sites zijn die legitiem zijn en geen fraude gebruiken om geld te verdienen, zijn er veel valkuilen waar onervaren gebruikers in kunnen trappen. Hierdoor kunnen ze geld verliezen, hun creditcardgegevens prijsgeven of hun toestellen infecteren met malware.

Daarom is het belangrijk dat je je niet laat misleiden door online oplichting. Hier zijn enkele tips van experts uit de sector:

 • Houd er rekening mee dat bedrijfslogo's en andere attributen kunnen worden gekopieerd, dus een site die beweert samen te werken met Microsoft is niet betrouwbaar zolang er geen bewijs voor is;
 • Er bestaat niet zoiets als online virusdetectie. Om malware op je systeem te detecteren, moet je een speciaal anti-malwareprogramma op je toestel hebben geïnstalleerd;
 • Microsoft of Apple technici zouden je nooit bellen voordat ze je op de hoogte hebben gebracht;
 • Techreuzen geven geen ondersteuningsnummers in hun foutmeldingen;
 • Als je een site ziet die een gratis cadeau zoals een iPhone aanbiedt en het lijkt te mooi om waar te zijn, is het waarschijnlijk oplichterij. Om te controleren of een winkelier daadwerkelijk iPhones weggeeft (nog nooit gebeurd, maar wie weet?), kun je best naar zijn officiële website surfen;
 • Geef geen creditcardgegevens voor diensten die beweren gratis te zijn, tenzij je 100% zeker weet dat het legitiem en te vertrouwen is;
 • Blijf weg van onbekende en verdachte websites die willekeurige diensten aanbieden, zoals wenskaarten. In zulke gevallen is er waarschijnlijk fraude mee gemoeid (gebruik in plaats daarvan vertrouwde diensten).

Open-fast.com achtergrond script

Ontdoe je van adware en voorkom dat Open-fast.com je gegevens gebruikt

Het verwijderen van Open-fast.com vereist meestal niet veel inspanning; sluit gewoon het tabblad dat je open had op Google Chrome Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of een andere browser, en klik nooit op de knop “Klik hier om te delen op Whatsapp”. Als je echter al op de knop hebt geklikt, heb je mogelijk je inloggegevens aan onbekenden verstrekt. In dat geval moet je onmiddellijk het wachtwoord van je WhatsApp-account wijzigen.

Je moet ook de premium sms-dienst van Open-fast.com verwijderen zodat je niet periodiek wordt aangerekend. Om dat te doen, moet je contact opnemen met je telefoonoperator en om verdere instructies vragen. Dit is echter niet nodig als je geen ongeoorloofde betalingen via je telefoon hebt opgemerkt (controleer dus je telefoonrekening).

Tenslotte moet je je computer controleren op mogelijk ongewenste programma's; hieronder geven we je de nodige instructies. Als je verdachte browseractiviteiten hebt opgemerkt, zoals omleidingen of een toename van het aantal advertenties, moet je adware opsporen en van je computer verwijderen. Je kunt dit doen door onderstaande instructies of je toestel te scannen met een beveiligingsmiddel. Voor de beste resultaten stel je best ook je browser opnieuw in.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Open-fast.com Verwijdering Handleiding

Verwijder Open-fast.com van Windows systems

Volg onderstaande stappen om ongewenste programma's uit Windows te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Open-fast.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Open-fast.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Open-fast.com van Mac OS X systeem

macOS-gebruikers moeten de volgende acties uitvoeren wanneer ze adware proberen te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Open-fast.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Open-fast.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Open-fast.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Open-fast.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Open-fast.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Open-fast.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Open-fast.com van Google Chrome

Reset Google Chrome zoals hieronder uitgelegd:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Open-fast.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Open-fast.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Open-fast.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Open-fast.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Open-fast.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Open-fast.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen