Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder WebHelper virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Malware

WebHelper – een advertentie-injecterend virus dat advertenties op populaire websites plaatst

WebHelper-Advertenties

WebHelper is een advertentie-ondersteund programma dat op een slinkse manier het systeem kan infiltreren door middel van utorrentie.exe en webhelper.dll-processen. Als u uTorrent gebruikt om bestanden en programma's te downloaden, kan Web Helper-advertenties openen en afspelen op het bureaublad van uw computer. Dergelijke activiteit is niet schadelijk, maar het is wel hoogst irritant. Om deze reden proberen veel mensen manieren te vinden om WebHelper van hun computers te verwijderen.

Helaas kan het verwijderen van het bestand dat is gekoppeld aan Web Helper u nauwelijks helpen bij het kwijtraken van de adware. Gewoonlijk vertrouwt het bestand op browserhelper-objecten die het samen met uTorrent opnieuw installeren. Daarom raden we ten zeerste aan te vertrouwen op betrouwbare beveiligingssoftware.

Als u het WebHelper-proces op uw computer hebt gevonden, moet u weten dat het de advertenties bedient op basis van surfactiviteiten van gebruikers en zoekopdrachten die online zijn uitgevoerd. Daarvoor volgt het de gebruiker enige tijd en verzamelt het informatie over zijn of haar interesses, zoals meestal bezochte websites, meest aangeklikte advertenties, enz.

Zodra de beschreven adware de benodigde hoeveelheid informatie heeft verzameld, begint het audio-advertenties af te spelen en verwart gebruikers omdat het moeilijk te zien is welk programma of proces het uitvoert. De oorzaak van het geluid kan worden gedetecteerd door Windows Audio Mixer te openen. Als u echter denkt dat het uitschakelen van geluid op WebHelper het probleem zal oplossen, zullen we u moeten teleurstellen dat het slechts voor een beperkte tijd zal helpen.

Audio-advertenties die worden aangeboden door WebHelper zijn absoluut zeer vervelend. We moeten u echter ook waarschuwen voor de pop-ups en banners die u kunt zien tijdens uw browsersessies. Pas op omdat ze links naar mogelijk onveilige websites kunnen bevatten.

WebHelper virus

Bovendien gebruikt het utorrentie.exe-proces stiekem uw CPU-rekenkracht om met samenhangende sites te communiceren en hun advertenties op uw computer te laden. Het grootste probleem met betrekking tot dergelijke activiteit zijn regelmatige computervertragingen. We zijn er zeker van dat u niet met dergelijke virtuele ergernissen te maken wilt hebben, en we raden u dus ten zeerste aan om WebHelper direct te verwijderen.

Als u het virus niet kunt verwijderen met de gebruikelijke verwijderingsmethoden voor adware, kunt u de automatische verwijderingsrichtlijnen gebruiken die aan het einde van dit artikel worden vermeld. Dit zal WebHelper (32 bit), utorrentie.exe, webhelper.dll en soortgelijke activiteiten stoppen.

Nadat u een scan hebt voltooid met de aanbevolen programma’s ReimageIntego of Malwarebytes, wordt WebHelper van het systeem verwijderd. Ga door met lezen voor meer informatie over de distributie.

  Het WebHelper-virusWebHelper is een programma dat audio-advertenties afspeelt voor uTorrent-gebruikers. Er is een manier om WebHelper voorgoed te verwijderen.

Manieren om de installatie van advertentie-ondersteunde add-ons op uw computer te voorkomen

Hoewel WebHelper onderdeel is van uTorrent, kunt u dergelijke advertentie-ondersteunde programma's onbewust installeren, dus we willen u een handleiding geven om te voorkomen dat dergelijke dingen gebeuren.

 • Wanneer u gratis software installeert, moet u kiezen voor de aangepaste of geavanceerde installatieopties. Deze bieden u de mogelijkheid om alle extra items aan uw download te zien
 • Als u dit niet doet en vertrouwt op de standaard installatie-opties, zult u uw computer eenvoudigweg volproppen met mogelijk ongewenste programma's, omdat deze installatie-opties meestal verklaringen bevatten waarbij u toestemming verleent om alle voorgestelde toevoegingen te installeren
 • Kies gewoon de optie Aangepast of Geavanceerd en deselecteer de extra's die u niet wilt op uw computer.

Verwijder de WebHelper-advertenties voorgoed

Er is een manier om het WebHelper-virus voorgoed van uw systeem te verwijderen. Houd in gedachten dat het geen gevaarlijk computerprogramma is en het vormt nauwelijks een bedreiging voor uw veiligheid, maar het team van Zondervirus.nl zegt dat zijn activiteiten op zijn minst als zeer vervelend moeten worden aangemerkt.

U kunt WebHelper verwijderen met behulp van onderstaande stappen. Ook kunt u het systeem controleren op reguliere adware/browser hijacking-software met anti-malware software. Sommige van de programma's die we aanbevelen, staan ​​hieronder vermeld.

[GI = windows] Als u WebHelper (utorrentie.exe) wilt verwijderen uit Windows 10 of een vergelijkbaar Windows-besturingssysteem, moet u een nep-kopie van het uitvoerbare bestand maken. Dit is wat u moet doen:

 1. Beëindig eerst het uTorrent-proces dat op uw computer draait. Druk eenvoudig op Ctrl + Alt + Del, selecteer het en klik op Taak beëindigen.
 2. Ga naar C:\Users\[UW COMPUTERNAAM]\AppData\Roaming\uTorrent\updates en open vervolgens de map die genoemd is naar de uTorrent-versie die u gebruikt. In deze map vindt u het bestand utorrentie.exe. Doe er niets mee.
 3. Ga één map terug en klik met de rechtermuisknop ergens in de map. Selecteer Nieuw> Tekstdocument en noem het zoals u wilt, laten we zeggen test.txt. Druk ergens in de map om de naam op te slaan en open vervolgens het tekstbestand dat u zojuist hebt gemaakt. Ga naar Bestand> Opslaan als.
 4. Kies nu de locatie om het nieuwe bestand op te slaan. Selecteer de map die het bestand exe bevat en sla het bestand hier onder de naam uttorentie.exe op. U moet Alle bestanden selecteren in de optie Opslaan als type.
 5. U wordt gevraagd of u het bestaande bestand wilt overschrijven. Klik op Ja.
 6. U kunt nu het bestand exe verwijderen uit de map met updates. Ga naar de map met het bestand utorrentie.exe. Klik met de rechtermuisknop op dit bestand en selecteer Eigenschappen.
 7. Plaats op het tabblad Algemeen een vinkje bij de optie Alleen lezen in het gedeelte Kenmerken. Klik op Toepassen en OK.

TIP: Sommige computerexperts raden aan om automatische uTorrent-updates uit te schakelen om het probleem op te lossen, maar wij beschouwen dergelijke verplaatsingen niet als veilig (als we het hebben over de beveiliging van uw computer).

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele WebHelper virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder WebHelper van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar WebHelper of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder WebHelper van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar WebHelper en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de WebHelper verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het WebHelper virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou WebHelper uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder WebHelper van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier WebHelper en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van WebHelper. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder WebHelper van Google Chrome

Als uw Chrome door deze adware wordt gehackt, moet u deze opnieuw instellen om deze webbrowser voorgoed te herstellen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier WebHelper en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van WebHelper. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder WebHelper van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar WebHelper of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door WebHelper verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van WebHelper te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-webhelper-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande WebHelper virus