Verwijder Newtab.today virus (Gratis Instructies) - Makkelijke Verwijdering Handleiding

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Newtab.today virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Newtab.today-virus?

Het Newtab.today virus kaping stiekem uw browser

Het Newtab.today-virus

Newtab.today is een valse zoekmachine, die uw online zoekervaring verslechtert. Op het eerste gezicht lijkt het volledig legitiem en gelijkend op andere zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing. Laat u echter niet misleiden door zijn uiterlijk, want het verwijderingsproces kan gecompliceerd zijn. Ervaren pc-experts wijzen er zelfs op dat deze kaper erg lijkt op het Launchpage.org-virus.

Eenmaal geïnstalleerd, wijzigt deze browser-hijacker de startpagina, de standaardbrowser en de nieuwe tabblad-URL door ze toe te wijzen aan hxxp://newtab.today. De wijzigingen zijn mogelijk niet significant, maar potentieel ongewenste programma's (PUP's) en plug-ins die heimelijk zijn gedownload, hebben de neiging eerder genoemde instellingen opnieuw toe te wijzen aan Newtab.today, zodra de gebruiker ze probeert te wijzigen naar de primaire status.

Meestal is het virus gericht op Internet Explorer, Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox-browsers. De kaper kan ook andere “hulpobjecten” installeren die schadelijk kunnen zijn voor uw browser en u kunnen omleiden naar datingsites voor volwassenen, gok of andere kwaadwillende websites.

Dit virus promoot verdachte advertenties van derden en verzamelt voortdurend browsegerelateerde gegevens die persoonlijk identificeerbaar kunnen zijn, en kan ook leiden tot ernstige privacykwesties.

Algemeen gedrag van Newtab.today:

 1. Wijst today toe als een standaard startpagina.
 2. Wijzigt het ingebouwde zoekvak in Newtab.today.
 3. Past de nieuwe tabblad-URL aan in Newtab.today.
 4. Installeert potentieel ongewenste programma's (PUP's) en andere plug-ins zonder de toestemming van de gebruiker.

Het verwijderen van deze malware kan ingewikkeld zijn; Daarom raden we aan ReimageIntego beveiligingssoftware te gebruiken om de geïnfecteerde bestanden van uw computer te verwijderen. Als u Newtab.today echter handmatig wilt verwijderen, kunt u dit doen met behulp van de richtlijnen die onder dit artikel worden weergegeven. VirusActivity-experts zeggen dat deze browser-hijacker uw browsersnelkoppelingen zou kunnen wijzigen, dus vergeet deze niet te controleren.

Helaas zijn sommige browser-hijackers standvastig en weigeren het computersysteem zo gemakkelijk te verlaten. In zo'n situatie kan de automatische Newtab.today-verwijderingsoptie u helpen om wat tijd te besparen.

Afbeelding van het Newtab.today-omleidvirusDe Newtab.today-zoekpagina is een misleidende site die sterk lijkt op Launchpage.org. Het wil zich voordoen als een gewone zoekmachine, terwijl het bedrieglijke zoekresultaten levert die zijn gevuld met links naar dubieuze externe sites.

Newtab.today kan samen met andere gratis applicaties worden geïnstalleerd

Het virus wordt gedistribueerd met behulp van een populaire marketingmethode genaamd “bundeling”. Met andere woorden, het is de installatie van extra programma's tijdens het downloaden van reguliere applicaties.

De ontwikkelaars zijn niet helemaal eerlijk tijdens het installatie-/downloadproces en verbergen de informatie over mogelijk ongewenste programma's in de “optionele componenten” van het reguliere programma.

Meestal zijn die alleen zichtbaar als de gebruiker kiest voor Aangepaste/geavanceerde installatie. Degenen die kiezen voor Snelle/aanbevolen-installatie lopen het risico dat hun omputer besmet raakt met Newtab.today of andere soortgelijke virussen. Gebruik deze instellingen dus niet bij het downloaden en installeren van applicaties of software.

Als u een omleiding naar hxxp: //newtab.today tegenkomt, raden we u aan alle verdachte PUP's of plug-ins te de-installeren en die website in de toekomst nooit meer te bezoeken.

Het verwijderingsproces van browser-hijackers

U kunt kiezen tussen twee manieren om het Newtab.today-virus van uw computer te verwijderen: handmatig en automatisch verwijderen. We raden ten zeerste aan om de automatische verwijdering te kiezen met behulp van ReimageIntego of Malwarebytes beveiligingsprogramma's, omdat uw computer mogelijk geïnfecteerd is met andere kwaadaardige programma's waarvan u zich niet bewust bent.

Als u echter toch besluit om het virus handmatig te verwijderen, moet u eerst de instructies goed lezen die onder het artikel worden weergegeven en zorg ervoor dat u ze begrijpt. Als het u gelukt is om Newtab.today handmatig te verwijderen, probeer dan te denken aan meer cruciale computerinfecties en overweeg een betrouwbare beveiligingssoftware te installeren om uw computersysteem te allen tijde stabiel en beschermd te houden.

Het Newtab.today-virus kan de installatie van het beveiligingsprogramma blokkeren; dus zou u uw computer opnieuw moeten opstarten in de Veilige modus en de beveiligingssoftware uw systeem grondig laten scannen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Newtab.today virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Newtab.today van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Newtab.today en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Newtab.today en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Newtab.today van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Newtab.today of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Newtab.today virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Newtab.today uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Newtab.today van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Newtab.today en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Newtab.today. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Newtab.today van Google Chrome

Verwijder alle extensies die uw argwaan opwekken. Probeer diegene te vinden die u coole 'nieuwe tab'-functies beloven die u absoluut niet nodig hebt.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Newtab.today en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Newtab.today. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Newtab.today van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Newtab.today of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Newtab.today te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Newtab.today register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen