Verwijder Mezaa virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Adware

Mezaa virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Mezaa-virus?

Mezaa is een reclamedienstverlener die betrokken is bij louche marketing van affiliaties

Het Mezaa-virus

Mezaa is de naam van een winkelassistent-service die is ontwikkeld door PureDirect, LLC, die het surfen op het web gemakkelijker zou moeten maken met de belangrijkste functies voor directe navigatie, besparingen/aanbiedingen en prijsvergelijkingswidget. Het vertoont echter kenmerken die typerend zijn voor adware -programma's en onderdeel uitmaakt van de groep Potentially Unwanted Programs (PUP's). Sommige populaire AV-engines detecteren het als Suspicious_GEN.F47V1109 of Artemis!FB9ED40BCDC8, wat betekent dat de advertentiecampagnes behoorlijk agressief kunnen zijn.

Naam Mezaa
Geclassificeerd als Adware
AV-detectie Suspicious_GEN.F47V1109, Artemis!FB9ED40BCDC8, Artemis, Mezaa
Gerelateerde bestanden MZA.exe, MezaaSvc.exe, Mezaa.Service.exe
Gevaarniveau Laag. Het kan echter mogelijk gevaarlijke of schadelijke advertenties weergeven en omleiden naar onbetrouwbare domeinen
Symptomen

Overmatige hoeveelheid commerciële advertenties. Sommigen van hen kunnen worden gemarkeerd met een slogan: “Ads by Mezaa”

Distributie Bundeling met freeware
ReimageIntego is een betrouwbare beveiligingstool die Mezaa en gerelateerde apps met één klik kan elimineren.

Mezaa-software heeft een officiële website. Het is niet alleen informatief, maar mist ook een downloadknop. Dat is een duidelijk teken dat deze app malware is. Sinds 2014 circuleert het op internet als een “optionele download” of verschillende freeware, die het pakket niet uitpakken, tenzij de gebruiker van de pc hierom vraagt.

Na de installatie verandert het Windows-opstartsysteem en wordt het MZA.exe-, MezaaSvc.exe- en Mezaa.Service.exe-proces uitgevoerd in Taakbeheer. Ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de adware en voor de injectie van een gerelateerde extensie in de standaardwebbrowser, of dit nu Chrome, Firefox, Edge of Safari is. Direct na de installatie merken mensen abnormaal webbrowser-gedrag op.

Allereerst kan de laadtijd van de webbrowser worden verlengd, waardoor u mogelijk gedwongen bent om te wachten tot het opstartvenster een minuut of twee lang is geopend. Het meest opvallende teken van aanwezigheid van het Mezaa-virus is echter een voortdurende aanval van advertenties. Pop-ups, banners, interstitiele-advertenties, tekstuele links, paginagrote pagina's, enz. kunnen uw scherm doen overstromen en uw webbrowseractiviteiten verstoren.

Meestal bevatten Mezaa-advertenties verschillende aanbiedingen die beschikbaar zijn in de webwinkels van haar partners. Sommige van de pop-ups kunnen echter worden aangedreven door verdachte derde partijen die mogelijk proberen nutteloze services aan te bieden of mensen te misleiden om malware te downloaden. Daarom, als u advertenties ziet die zeggen dat uw systeem is geïnfecteerd met een virus of dat u bent geselecteerd om waardevolle prijzen te winnen, trap er dan niet in om erop te klikken. Zulke en soortgelijke advertenties kunnen misschien nep zijn en u leiden naar phishing of scam -websites.

Naast opdringerige advertenties is het Mezaa-virus gericht op het verzamelen van de zoekgegevens van gebruikers. Dit omvat het IP-adres, het e-mailadres, zoekopdrachten, de meest bezochte websites en soortgelijke browser-gerelateerde informatie. Hoewel het niet als persoonlijk identificeerbaar (PI) wordt beschouwd, wordt openbaarmaking aan derden niet aanbevolen. Dat komt omdat het aantal advertenties nog groter kan worden. Bovendien kunnen ze worden verbeterd op basis van uw voorkeuren, waardoor er meer potentieel is waarop kan worden geklikt.

Mezaa-advertentiesMezaa is een adware die zich verspreid samen met freeware en commerciële advertenties weergeeft om inkomsten te genereren.

Hoe dan ook, we raden u aan om Mezaa uit het systeem te verwijderen. Op deze manier maakt u het systeem schoon van malware en verwijdert u ook opdringerige inhoud uit uw webbrowser. De gemakkelijkste manier om ongewenste programma's te verwijderen, is door een volledige scan uit te voeren met een professioneel antivirusprogramma. Desondanks kunt u de verwijdering van Mezaa handmatig uitvoeren met behulp van een handleiding die aan het einde van dit artikel wordt weergegeven.

Adware kan zijn advertenties ontrafelen met behulp van freeware

Niet alle, maar veel adware-achtige programma's kunnen worden gedownload van officiële websites of soms van zulke betrouwbare bronnen als Google Play Store. In sommige gevallen, zoals in deze, heeft adware een officiële website die geen downloadknop biedt. Dat is een duidelijk teken dat de app waar u naar kijkt een PUP is, die samen met freeware wordt verspreid.

Dergelijke ongewenste hulpprogramma's worden meestal verborgen onder de Snelle of Eenvoudige installatieopties en standaard gemarkeerd. Dus als de eigenaar van de pc een van deze opties selecteert, staat hij of zij onbewust toe om het volledige softwarepakket te installeren.

Om het onverwachte verschijnen van dergelijke apps te voorkomen, moet u heel voorzichtig zijn bij het installeren van freeware en shareware op uw pc. De eenvoudigste manier om de bundel te onthullen en aanvullende downloads te onthullen, is door voor de optie Aangepaste of Geavanceerde installatie te kiezen. Klik niet op de knop Volgende om te proberen de installatie te versnellen, omdat u gemakkelijk het vinkje kunt missen dat de installatie van de PUP's toestaat.

Handleiding voor het verwijderen van het Mezaa-virus

Als u merkt dat uw surfen op het internet vaak wordt onderbroken door advertenties met het label “brought to you by Mezaa”, “Mezaa-ads” en soortgelijke slogans, lijdt het geen twijfel dat het adwareprogramma via een freeware-bundel op uw pc is geïnfiltreerd.

Uw webbrowser blijft vervuild door opdringerige advertenties, zolang u de Mezza-malware niet van uw computersysteem verwijdert. U kunt dit op twee manieren doen, d.w.z. door het systeem handmatig te scannen met een professionele antivirus- of via systeemcontrole.

Het verwijderen van Mezaa is geen moeilijke taak. Het team van utanvirus.se beweert echter dat het automatisch eliminatieproces u een veel tijd kan besparen. Dergelijke en soortgelijke malware kan hulpobjecten vinden die, als ze intact worden gelaten, adware en heropende advertentieservers van derden opnieuw kunnen installeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mezaa virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Mezaa van Windows systems

Adware behoort tot de categorie malware. Hoewel dergelijke programma's niet schadelijk zijn, mogen ze niet op het systeem worden gehouden vanwege hun zeer verdachte inhoud. Als u een Windows OS hebt, wordt in de volgende handleiding uitgelegd hoe u het systeem schoonmaakt van adware-programma's zoals Mezza.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Mezaa en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Mezaa en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Mezaa van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mezaa of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Mezaa virus uit Microsoft Edge

Houd er rekening mee dat de weergave van advertenties niet worden stopgezet als u de instellingen van uw webbrowser niet terugzet naar de standaardinstellingen. Gebruikers van Microsoft Edge kunnen profiteren van deze handleiding voor het opnieuw instellen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Mezaa uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Mezaa van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mezaa en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mezaa. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Mezaa van Google Chrome

Voer de volgende stappen uit om ongewenste extensies van Chrome te verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mezaa en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mezaa. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Mezaa van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mezaa of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mezaa te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mezaa register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen