Verwijder ElGato virus (Verwijdering Handleiding)

ElGato virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het ElGato ransomware virus?

Het ElGato virus voor Android: is het gevaarlijk?

Ondanks de onschuldig klinkende naam (“el gato” in het Spaans betekent “de kat”), is het ElGato virus zelf helemaal niet zo onschadelijk. Dit virus richt zich in het specifiek op Android apparaten, maar de bedoelingen van zijn ontwerpers zijn nog niet helemaal duidelijk. Hoewel de principes van het virus aanleunen bij deze van ransomware infecties, ontbrekkt het aan sommige van de voornaamste eigenschappen van deze cyber dreigingen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit virus gewoon voor de grap werd aangemaakt, omdat de slachtoffers van ElGato niet hoeven te betalen om hun versleutelde data op hun telefoons te herstellen. Bovendien kan de data ook hersteld worden na het wat dieper onderzoeken van de virus code. Het blijkt dat je het virus zelf je bestanden kan laten ontgrendelen zonder bijkomende software te moeten gebruiken. Maar dit alles maakt het virus er niet minder gevaarlijk op. De minder ervaren gebruiker kan het te moeilijk vinden om deze code zelft te vinden, dus kan het virus verdergaan met het aanrichten van schade op het apparaat. Zij zullen dus zeer waarschijnlijk professionele hulp kunnen gebruiken bij het verwijderen van ElGato. Gelukkig is vandaag de dag de mrkt voor antivirus tools voor Android zeer uitgebreidt, dus heb je veel opties om uit te kiezen.

Wat interessant is aan de ElGato ransomware, is dat het draait op een betrouwbare cloud service. Dit betekent ook dat het beheer van dit virus weg-gebaseerd is en waarschijnlijk verloren zal gaan als het apparaat wordt ontkoppeld uit het netwerk. Zolang het echter verbonden blijft, zal het virus in staat zijn om; het scherm van je Android te vergrendelen en te ontgrendelen, je tekstberichten te sturen alsook diegenen die je reeds ontvangen hebt te stelen. Zoals typisch is voor computer ransomware, zal ook ElGato de data op je SD kaart versleutelen. Voor het coderen, zal het virus gebruik maken van een AES algoritme beschermd via een zeer sterk wachtwoord. Je moet weten dat het vergrendeld scherm de foto van een kat zal tonen, neem dit dus niet te licht op en ontkoppel je apparaat onmiddellijk uit het netwerk. Herstart dan je apparaat in veilige modus en scan het met een betrouwbaar antivirus tool. Op deze manier voorkom je verdere schade aan je data en verwijder je ElGato van je geïnfecteerd apparaat.

Hoe kan mijn Android apparaat worden geïnfecteerd?

Het ElGato virus mag dan wel een spelletje zijn voor zijn ontwerpers, de slachtoffers ervan zullen het niet leuk vinden als hun bestanden in de klauwen van deze gevaarlijke infectie vallen. Een betere optie om je data te beschermen is deze infectie voorkomen. Dit kan je doen door te weten te komen hoe deze virussen zich meestal verspreiden en waar je de meeste kans hebt om ze op te lopen. Het is geen geheim dat computer ransomware vooral verspreid wordt via geïnfecteerde -mail bijlagen. ElGato, kan echter ook het gevolg zijn van phising, Trojaan geïnfecteerde toepassingen, kwaadaardige sociale netwerk links enz. Als je surft met je telefoon of tablet, moet je ervoor zorgen dat je beschermt bent. Installeer betrouwbare software met een real-time beschermingsfunctie en kijk uit voor verdachte links, advertenties en apps.

Hoe de ElGato ransomware van je apparaat verwijderen?

Zoals we reeds vermelden doorheen het artikel, is een betrouwbaar antimalware tool de beste oplossing als je ElGato permanent wilt verwijderen We hebben reeds vermeld dat FortectIntego een betrouwbare software is die je kan gebruiken om je Android apparaat te herstellen. Scan gewoon je tablet of smartphone door het gebruiken van de volledige systeemscan functie en het virus zal onmiddellijk worden uitgeschakelt. Als het virus je Windows OS geïnfecteerd heeft, kan je ook gebruik maken van de instructies onder dit artikel om een veilige verwijdering van ElGato uit te voeren. Om je data te herstellenm raden we je aan een professional te raadplegen, deze zal evalueren of het in jou geval mogelijk is of niet omdat het virus verschillent kan werken op verschillende apparaten en de vermelde decoderingscode verstopt kan zitten op verschillende locaties.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele ElGato virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder ElGato door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van ElGato is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat ElGato succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen ElGato en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen