Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder ElGato virus (Verwijdering Handleiding)

door Lucia Danes - - | Het type: Ransomware

Het ElGato virus voor Android: is het gevaarlijk?

Ondanks de onschuldig klinkende naam (“el gato” in het Spaans betekent “de kat”), is het ElGato virus zelf helemaal niet zo onschadelijk. Dit virus richt zich in het specifiek op Android apparaten, maar de bedoelingen van zijn ontwerpers zijn nog niet helemaal duidelijk. Hoewel de principes van het virus aanleunen bij deze van ransomware infecties, ontbrekkt het aan sommige van de voornaamste eigenschappen van deze cyber dreigingen. Het is zeer waarschijnlijk dat dit virus gewoon voor de grap werd aangemaakt, omdat de slachtoffers van ElGato niet hoeven te betalen om hun versleutelde data op hun telefoons te herstellen. Bovendien kan de data ook hersteld worden na het wat dieper onderzoeken van de virus code. Het blijkt dat je het virus zelf je bestanden kan laten ontgrendelen zonder bijkomende software te moeten gebruiken. Maar dit alles maakt het virus er niet minder gevaarlijk op. De minder ervaren gebruiker kan het te moeilijk vinden om deze code zelft te vinden, dus kan het virus verdergaan met het aanrichten van schade op het apparaat. Zij zullen dus zeer waarschijnlijk professionele hulp kunnen gebruiken bij het verwijderen van ElGato. Gelukkig is vandaag de dag de mrkt voor antivirus tools voor Android zeer uitgebreidt, dus heb je veel opties om uit te kiezen.

An illustration of the ElGato ransowmare virus

Wat interessant is aan de ElGato ransomware, is dat het draait op een betrouwbare cloud service. Dit betekent ook dat het beheer van dit virus weg-gebaseerd is en waarschijnlijk verloren zal gaan als het apparaat wordt ontkoppeld uit het netwerk. Zolang het echter verbonden blijft, zal het virus in staat zijn om; het scherm van je Android te vergrendelen en te ontgrendelen, je tekstberichten te sturen alsook diegenen die je reeds ontvangen hebt te stelen. Zoals typisch is voor computer ransomware, zal ook ElGato de data op je SD kaart versleutelen. Voor het coderen, zal het virus gebruik maken van een AES algoritme beschermd via een zeer sterk wachtwoord. Je moet weten dat het vergrendeld scherm de foto van een kat zal tonen, neem dit dus niet te licht op en ontkoppel je apparaat onmiddellijk uit het netwerk. Herstart dan je apparaat in veilige modus en scan het met een betrouwbaar antivirus tool. Op deze manier voorkom je verdere schade aan je data en verwijder je ElGato van je geïnfecteerd apparaat.

Hoe kan mijn Android apparaat worden geïnfecteerd?

Het ElGato virus mag dan wel een spelletje zijn voor zijn ontwerpers, de slachtoffers ervan zullen het niet leuk vinden als hun bestanden in de klauwen van deze gevaarlijke infectie vallen. Een betere optie om je data te beschermen is deze infectie voorkomen. Dit kan je doen door te weten te komen hoe deze virussen zich meestal verspreiden en waar je de meeste kans hebt om ze op te lopen. Het is geen geheim dat computer ransomware vooral verspreid wordt via geïnfecteerde -mail bijlagen. ElGato, kan echter ook het gevolg zijn van phising, Trojaan geïnfecteerde toepassingen, kwaadaardige sociale netwerk links enz. Als je surft met je telefoon of tablet, moet je ervoor zorgen dat je beschermt bent. Installeer betrouwbare software met een real-time beschermingsfunctie en kijk uit voor verdachte links, advertenties en apps.

Hoe de ElGato ransomware van je apparaat verwijderen?

Zoals we reeds vermelden doorheen het artikel, is een betrouwbaar antimalware tool de beste oplossing als je ElGato permanent wilt verwijderen We hebben reeds vermeld dat ReimageIntego een betrouwbare software is die je kan gebruiken om je Android apparaat te herstellen. Scan gewoon je tablet of smartphone door het gebruiken van de volledige systeemscan functie en het virus zal onmiddellijk worden uitgeschakelt. Als het virus je Windows OS geïnfecteerd heeft, kan je ook gebruik maken van de instructies onder dit artikel om een veilige verwijdering van ElGato uit te voeren. Om je data te herstellenm raden we je aan een professional te raadplegen, deze zal evalueren of het in jou geval mogelijk is of niet omdat het virus verschillent kan werken op verschillende apparaten en de vermelde decoderingscode verstopt kan zitten op verschillende locaties.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele ElGato virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder ElGato door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal ElGato weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi ElGato verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder ElGato door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van ElGato is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je ReimageIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat ElGato succesvol verwijdert werd

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen ElGato en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen